CHAMPIONS LEAGUE

Ανίκητες... "6 στα 6"!

Ανίκητες... "6 στα 6"!

Η Ρεάλ, για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε έξι νίκες σε ισάριθμα ματς. Επανέλαβε κάτι που είχε κάνει την σεζόν 2011-12. Άλλες τέσσερις ομάδες στο παρελθόν είχαν μόνο νίκες σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που έκανε έξι νίκες στον όμιλο της για δεύτερη φορά. Η "Βασίλισσα" νίκησε 4-0 την Λουντογκόρετς και επανέλαβε αυτό που είχε κάνει την σεζόν 2011-12 με προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι Μαδριλένοι δεν είναι η πρώτη ομάδα που έμειναν αήττητοι έχοντας μόνο νίκες. Την σεζόν 1992-93 η Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο και του Φαν Μπάστεν, είχε μόνο νίκες στον όμιλο της. Το επανέλαβαν οι Παρί Σεν Ζερμέν, Σπάρτακ Μόσχας(!), Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Θυμηθείτε την πορεία τους.

Mίλαν (1992-93)

Η Μίλαν κυριαρχούσε στην Ευρώπη όταν το Κύπελλο Πρωταθλητριών μετονομάστηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ. Στην πρώτη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ 1992-93, οι 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Οι δύο πρώτες των ομίλων προκρίνονταν στον τελικό.

Η Μίλαν συμμετείχε στο 2ο γκρουπ με αντιπάλους τις Γκέτεμποργκ, Πόρτο και Αϊντχόφεν. Οι "ροσονέρι" έκαναν έξι νίκες σε ισάριθμα ματς με τέρματα 11 υπέρ - 1 κατά. Ξεχωριστή ήταν η βραδιά στο Σαν Σίρο με αντίπαλο την Γκέτεμποργκ όταν η Μίλαν του Καπέλο νίκησε τους Σουηδούς με 4-0, χάρις σε τέσσερα τέρματα του Μάρκο Φαν Μπάστεν. Η εντυπωσιακή της πορεία δεν είχε ευχάριστο τέλος καθώς ηττήθηκε στον τελικό από την Μαρσέιγ με 1-0.

Παρί Σεν Ζερμέν (1994-95)

Η Παρί Σεν Ζερμέν του Λουίς Φερναντέζ δεν είχε αντίπαλο την σεζόν 1994-95 όταν κληρώθηκε στο 2ο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ να αντιμετωπίσει τις Μπάγερν, Σπάρτακ Μόσχας και Ντινάμο Κιέβου. Ο Λιβεριανός Ζορζ Γουεά ήταν το μεγάλο της αστέρι. Έβαλε έξι γκολ στον όμιλο ενώ σκόραρε στο Καμπ Νόου με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η Μίλαν την απέκλεισε στα ημιτελικά με δύο νίκες.

Σπάρτακ Μόσχας (1995-96)

Την χρονιά που ο Παναθηναϊκός έφθασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Σπάρτακ Μόσχας, είχε κερδίσει τις εντυπώσεις στην φάση των ομίλων. Αντίπαλοι ήταν η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μπλάκμπερν (τερμάτισε τελευταία στον όμιλο) η Ρόζενμποργκ και η Λέγκια Βαρσοβίας. Οι Ρώσοι, με προπονητή τον Όλεγκ Ρομάντσεφ, έκαναν έξι νίκες στον όμιλο με τέρματα 15 υπέρ - 4 κατά. Διέσυρε στην Μόσχα την Μπλάκμπερν με 3-0 και την Ρόζενμποργκ με 4-1. Αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ναντ.

Μπαρτσελόνα (2002-03)

Την σεζόν 2002-03 η Μπαρτσελόνα τους Λουίς Φαν Χάαλ δεν είχε συναγωνισμό στην πρώτη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "μπλαουγκράνα" κληρώθηκαν με αντιπάλους τις Γαλατάσαράι, Μπριζ και Λοκομοτίβ Μόσχας. Στο ρόστερ της Μπάρτσα ήταν ο νυν προπονητής της Λούις Ενρίκε έχοντας συμπαίκτες τους Βαλδές, Τσάβι, Πουγιόλ, Κλάιφερτ, Σαβιόλα και Ρικέλμε. Τα γκολ για τους Καταλανούς ήταν 13 υπέρ - 4 κατά. Αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Γιουβέντους.

Ρεάλ Μαδρίτης (2011-12, 2014-15)

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πρώτη ομάδα που δύο φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχει μόνο νίκες. Οι Μαδριλένοι επανέλαβαν, στην φετινή διοργάνωση, αυτό που είχαν κάνει την σεζόν 2011-12 όταν κληρώθηκαν στο 4ο γκρουπ με αντιπάλους τις Λυών, Άγιαξ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η "Βασίλισσα" με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο και τον Ρονάλντο ηγέτη στον αγωνιστικό χώρο είχε τέρματα 19-2 (13 γκολ στο Μπερναμπέου). Η Μπάγερν της έκοψε τον δρόμο προς τον τελικό του Μονάχου.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ