CHAMPIONS LEAGUE

Αναβίωση του τελικού

Αναβίωση του τελικού

Ο τελικός του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ αναβιώνει στο Μιλάνο καθώς η Ίντερ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου(21:45-ΝΕΤ) με θέα αυτή την φορά τα προημιτελικά. Δοκιμασία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αντίπαλο την Μαρσέιγ στην Μασσαλία(21:45-ΝΟVASPORTS 1).

Μόλις εννέα μήνες μετά την κόντρα τους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", η Ίντερ και η Μπάγερν Μονάχου διασταυρώνουν και πάλι τα ξίφη τους.

Οι "νερατζούρι" υποδέχονται τους "Βαυαρούς" με θέα αυτή την φορά την επιβίωση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση αποτελεί διακαή πόθο και για τις δύο ομάδες. Η Ίντερ χωρίς τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της την τρέχουσα σεζόν, κινδυνεύει να χάσει τα κεκτημένα στην Ιταλία και θέλει να συνεχίζει να υπερασπίζεται τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Στην αντίπερα όχθη, η Μπάγερν Μονάχου ψάχνει για εκδίκηση για την ήττα της στον περυσινό τελικό και ενώ μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ θα προσπαθήσει να διακριθεί στην φετινή περίοδο καθώς στο πρωτάθλημα της χώρας της έχει χάσει πολύτιμο έδαφος.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Μαρσέιγ υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους "κόκκινους διάβολους" παρά τις σημαντικές τους απουσίες να θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί στο ζευγάρι από το πρώτο παιχνίδι.

Οι Μασσαλοί από την πλευρά τους θα επιδιώξουν να φτάσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα με το οποίο θα πάνε με ελπίδες για τον επαναληπτικό στο "Ολντ Τράφορντ". Πιο αναλυτικά:

Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου(21:45-ΝΕΤ): Ο μεγάλος τελικός του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, αναβιώνει στο Μιλάνο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ίντερ φιλοξενεί την φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης, Μπάγερν Μονάχου με έπαθλο αυτή την φορά ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Οι "νερατζούρι" δεν έχουν ανάλογη πορεία με την περασμένη σεζόν καθώς στο πρωτάθλημα Ιταλίας δεν είναι στην κορυφή.

Παρόλα αυτά φιλοδοξούν να δείξουν τα δόντια τους στο Τσάμπιονς Λιγκ και να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για την υπεράσπιση του τίτλου τους. Αγωνιζόμενοι στην έδρα τους θα κυνηγήσουν ένα καλό αποτέλεσμα για να έχουν το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Στην αντίπερα όχθη, η Μπάγερν Μονάχου βλέπει την ευκαιρία για να πάρει εκδίκηση για την ήττα της στον περυσινό τελικό και να συνεχίσει στην διοργάνωση με στόχο αυτή την φορά να φτάσει έως το τέλος του δρόμου αλλά και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι "Βαυαροί" έχουν ως διέξοδο για διάκριση το Τσάμπιονς Λιγκ στην τρέχουσα σεζόν καθώς στο πρωτάθλημα Γερμανίας έχουν μείνει εκτός τροχιάς τίτλου.

Ο προπονητής της Ίντερ, Λεονάρντο δεν θα έχει στην διάθεση του τους Σάμουελ και Μιλίτο καθώς και τον Πατσίνι καθώς ο τελευταίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, Λουίς Φαν Γκάαλ δεν υπολογίζει τον Όλιτς. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Ούγγρος Βίκτορ Κασάι.

Αναφορικά με την προϊστορία, η Ίντερ στον περυσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που είχε διεξαχθεί στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" της Μαδρίτης είχε κατακτήσει το τρόπαιο, επικρατώντας με 2-0 της Μπάγερν Μονάχου με δύο γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο.

Κατά τα άλλα οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές. Την σεζόν 1988-1989 στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Κυπέλλου UEFA, η Ίντερ νίκησε με 2-0 στο Μόναχο αλλά η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 3-1 στην ρεβάνς επί ιταλικού εδάφους.

Την περίοδο 2006-2007 στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν νίκησε με 2-0 εκτός έδρας την Ίντερ ενώ στο Μόναχο οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1.

Μαρσέιγ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ(21:45-NOVASPORTS 1):Με ενδιαφέρον αναμένεται και η άλλη αναμέτρηση την Τετάρτη, στο "Βελοντρόμ".

Η Μαρσέιγ υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Βελοντρόμ" με στόχο να φτάσει σε ένακαλό αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να πάει με ελπίδες στην ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο "Ολντ Τράφορντ".

Από την άλλη πλευρά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αγωνιστεί με πολλές ελλείψεις στην Μασσαλία αλλά παρόλα αυτά θα προσπαθήσει να σταθεί όρθια για να έχει τον πρώτο λόγο στον επαναληπτικό στην έδρα της.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" εκτός από τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ φιλοδοξούν φέτος να φτάσουν ψηλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη στιγμή μάλιστα που ο τελικός θα φιλοξενηθεί επί αγγλικού εδάφους και πιο συγκεκριμένα στο "Γουέμπλεϊ".

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν θα έχει στην διάθεση του τους Ζινιάκ και Βαλμπουενά ενώ ο προπονητής των φιλοξενούμενων δεν υπολογίζει τους Γκιγκς, Φέρντιναντ, Χάργκριβς, Όουεν, Βαλέντσια, Παρκ και Άντερσον. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ.

Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες ξανά στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 1999-2000 όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-1 στο "Ολντ Τράφορντ" και η Μαρσέιγ νίκησε με 1-0 στο "Βελοντρόμ".




TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ