CHAMPIONS LEAGUE

Ανατροπή με Ρονάλντο η Ρεάλ, 3-1 την Παρί

Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates his side's 2nd goal during the Champions League soccer match, round of 16, 1st leg between Real Madrid and Paris Saint Germain at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 14, 2018. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates his side's 2nd goal during the Champions League soccer match, round of 16, 1st leg between Real Madrid and Paris Saint Germain at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 14, 2018. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Η Παρί Σεν-Ζερμέν προηγήθηκε στη Μαδρίτη, αλλά η Ρεάλ έκανε ανατροπή με το 100ό και το 101ο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της στο CL και τελικά πήρε μεγάλη νίκη με 3-1! (videos)

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 3-1 την Παρί Σεν-Ζερμέν, κάνοντας μάλιστα ανατροπή με ιστορικά γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, έτσι είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Αν το καταφέρει θα είναι 10η σερί χρονιά, ενώ όσον αφορά στον Κριστιάνο Ρονάλντο, πέτυχε το 100ό και το 101ο του γκολ στην διοργάνωση με τους "μερένγκες" σε 95 ματς. Έχει 15 με τη ManUtd, άρα μετρά συνολικά 116 τέρματα στο CL (ο Μέσι είναι δεύτερος με 97).

Η Παρί προηγήθηκε με τον Ραμπιό, έχασε αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει πάρει και το "διπλό", ενώ έχει και παράπονα απ' την διαιτησία.

Ο Έμερι στο 66' έβγαλε τον Καβάνι για να βάλει τον Μενιέ (φέρνοντας τον Ντάνι Άλβες στο κέντρο) και αυτό ίσως να μην του συγχωρέσουν ποτέ οι οπαδοί της Παρί, ενώ αντιθέτως ο Ζιντάν με τις αλλαγές του άλλαξε το ματς (κυρίως με τον Μάρκο Ασένσιο).

Real Madrid's Nacho is fouled by PSG's Neymar, right,during the Champions League soccer match, round of 16, 1st leg between Real Madrid and Paris Saint Germain at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 14, 2018. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Nacho is fouled by PSG's Neymar, right,during the Champions League soccer match, round of 16, 1st leg between Real Madrid and Paris Saint Germain at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 14, 2018. (AP Photo/Paul White) AP

Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν 3-1

Σκόρερ: 45' πέν. και 83' Κρ.Ρονάλντο, 86' Μαρσέλο / 33' Ραμπιό

Γήπεδο: "Santiago Bernabéu", Μαδρίτη

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ένταση και αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, ο Νεϊμάρ δέχτηκε μερικές κλοτσιές στα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί και στο 14' να δεχτεί αυτός την πρώτη κίτρινη κάρτα του ματς για δυνατό μαρκάρισμα.

Οι πρώτες ευκαιρίες ήταν για τη Ρεάλ, με τα σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 3' και του Κρόος στο 5', ενώ οι Γάλλοι έγιναν για πρώτη φορά απειλητικοί στο 7' από συνεργασία του Νεϊμάρ με τον Γιούρι Μπερτσίτσε και το σουτ του τελευταίου.

Στο 28ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε τετ-α-τετ με τον Αλφόνς Αρεολά, απ' την εκπληκτική μπαλιά του Μαρσέλο, αλλά το δυνατό του σουτ χτύπησε στο πρόσωπο τον Γάλλο πορτιέρε.

Η Παρί Σεν-Ζερμέν πέτυχε το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ στο 33ο με τον Αντριέν Ραμπιό. Ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε προσπάθεια από δεξιά, αφού κέρδισε κόντρα απ' τον Μαρσέλο, ο Καβάνι άφησε την σέντρα να περάσει και ο Νεϊμάρ έκανε ασίστ με τακουνάκι στον Ραμπιό, ο οποίος με πλασέ "εκτέλεσε" τον Κέιλορ Νάβας.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 38' με τον Καβάνι και στο 44' η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι, με τον Λο Σέλσο να κρατάει τον Κρόος και τον Γερμανό να πέφτει στην περιοχή. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο από τα 11 βήματα με δυνατή εκτέλεση έκανε το 1-1.

Η Παρί Σεν-Ζερμέν ήταν "φαρμάκι" στις αντεπιθέσεις, λίγο έλειψε ο Ραμπιό να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά τελικά αυτό το έκανε ο Κριστιάνο Ροναλντο στο 83', ολοκληρώνοντας την ανατροπή με το... γόνατο, έπειτα από γύρισμα του Ασένσιο και αποτυχημένη προσπάθεια του Αρεολά να απομακρύνει.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν μάλιστα κατάφερε να πετύχει και τρίτο τέρμα με τον Μαρσέλο στο 86', έπειτα από φανταστική συνεργασία με τους Ασένσιο και Κρόος, έτσι το τελικό 3-1 την κάνει το μεγάλο φαβορί.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο (79' Λούκας Βάθκεθ), Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (79' Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (68' Μπέιλ).

ΠΑΡΙ ΣΖ: Αρεολά, Ντάνι Άλβες, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μπερτσίτσε, Λο Σέλσο (84' Ντράξλερ), Βεράτι, Ραμπιό, Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Καβάνι (66' Μενιέ).

PSG's Neymar, left, reacts after getting a yellow card from referee Gianluca Rocchi of Italy while Real Madrid's Cristiano Ronaldo looks on during a Champions League Round of 16 first leg soccer match between Real Madrid and Paris Saint Germain at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 14, 2018. (AP Photo/Francisco Seco)
PSG's Neymar, left, reacts after getting a yellow card from referee Gianluca Rocchi of Italy while Real Madrid's Cristiano Ronaldo looks on during a Champions League Round of 16 first leg soccer match between Real Madrid and Paris Saint Germain at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 14, 2018. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Τα πρώτα ματς της φάσης των "16":

Τρίτη 13/2

Γιουβέντους - Τότεναμ 2-2

Βασιλεία - Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Τετάρτη 14/2

Πόρτο - Λίβερπουλ 0-5

Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν 3-1

Τρίτη 20/2

Τσέλσι - Μπαρτσελόνα

Μπάγερν - Μπεσίκτας

Τετάρτη 21/2

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σαχτάρ - Ρόμα

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**οι ρεβάνς διεξάγονται 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου

Ο πίνακας των σκόρερς

11 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ)

6 γκολ

Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ)

Νεϊμάρ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Βισάμ Μπεν Γεντέρ (Σεβίλλη)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Φιλίπε Κοουτίνιο (Λίβερπουλ)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

4 γκολ

Ταλίσκα (Μπεσίκτας)

Τζενκ Τοσούν (Μπεσίκτας)

Ντιμιτρί Ομπερλέν (Βασιλεία)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Κιλιάν Εμπαμπέ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Ρομελού Λουκακού (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

3 γκολ

Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

Εντέν Αζαρ (Τσέλσι)

Τίμο Βέρνερ (Λειψία)

Μπερνάρντ (Σαχτάρ)

Λορέντσο Ινσίνιε (Νάπολι)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Κορεντέν Τολισό (Μπάγερν)

Σον Χέουνγκ-Μιν (Τότεναμ)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι)

Λεβέν Κιρζαβά (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν 3-1 (highlights)

Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν 3-1 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ