CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ - Ντίναμο 6-2, Λιόν - Άγιαξ 0-0

Real Madrid's French forward Karim Benzema celebrates after scoring a goal during the Champions League group D football match between Real Madrid and Dinamo Zagreb at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 22, 2011.    AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU (Photo credit should read PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/Getty Images)
Real Madrid's French forward Karim Benzema celebrates after scoring a goal during the Champions League group D football match between Real Madrid and Dinamo Zagreb at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 22, 2011. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU (Photo credit should read PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το "5 στα 5" νικώντας με 6-2 την Ντίναμο, ενώ o Άγιαξ πήρε 0-0 στην Λιόν και κράτα στα χέρια του την 2η θέση (videos)

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν σαρωτική στα πρώτα λεπτά και νίκησε με 6-2 την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο "Μπερναμπέου", παίρνοντας την 5η νίκη της σε ισάριθμα ματς, αλλά δέχτηκε τα πρώτα της γκολ.

Ο Άγιαξ πήρε ισοπαλία χωρίς σκορ από την Λιόν στο "Ζερλάν" και έγινε έτσι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Ρεάλ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 6-2

Σκόρερς: 2' και 66' Μπενζεμά, 6' και 49' Καγεχόν, 9' Ιγκουαΐν, 20' Μεσούτ Εζίλ / 81' Μπετσίρα, 90' Τόμετσακ

Γήπεδο: "Μπερναμπέου", Μαδρίτη

Διαιτητής: Άλαν Κέλι (Ιρλανδία)

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την Ρεάλ, καθώς κατάφερε να προηγείται με 3-0 πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 9 λεπτά.

Το σκορ άνοιξε ο Καρίμ Μπενζεμά στο 2' με σουτ από το ύψος της περιοχής από την πάσα του Μεσούτ Εζίλ, ενώ ο Γάλλος στο 6' έκανε την ασίστ για να κάνει το 2-0 ο Χοσέ Καγεχόν, με το πρώτο του φυσικά γκολ στο Champions League.

Το γκολ μάλιστα του Μπενζεμά ήρθε στο 83ο δευτερόλεπτο και είναι το πιο γρήγορο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League.

Το τρίτο γκολ για την "βασίλισσα" πέτυχε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο 9' με καταπληκτικό πλασέ έπειτα από μία εντυπωσιακή ντρίμπλα από δεξιά μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Το 4-0 ήρθε στο 20' από τον Μεσούτ Εζίλ, με τον Τουρκογερμανό να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ φέτος στην διοργάνωση με πλασέ μέσα από την περιοχή, έπειτα από σουτ του Ιγκουαΐν και απόκρουση του Κέλαβα.

Ο Χοσέ Καγεχόν στο 49' πέτυχε το δεύτερό του γκολ και το 5ο των Μαδριλένων, με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από την πάσα του Ραφαέλ Βαράν από την άμυνα.

Στο 66' ήρθε το δεύτερο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά, με τον Γάλλο να σκοράρει για το 6-0 με πλασέ λίγο μέσα από την περιοχή, έπειτα από κοντινή πάσα του Ιγκουαΐν με "τακουνάκι".

Το γκολ της τιμής για την Ντίναμο πέτυχε ο Μπετσίρα με κεφαλιά στο 81' και αυτό είναι το 1ο τέρμα που δέχεται η Ρεάλ στο φετινό Champions League, αλλά και το πρώτο που πετυχαίνουν οι Κροάτες, οι οποίοι μάλιστα στο 90' με τον Τόμετσακ σκόραραν ξανά για το τελικό 6-2.

ΡΕΑΛ: Αντάν, Λασανά Ντιαρά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος (46' Ραούλ Αλμπιόλ), Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο (46' Γκρανέρο), Νουρί Σαχίν, Καγεχόν, Μεσούτ Εζίλ (46' Χαμίτ Αλτιντόπ), Μπενζεμά, Ιγκουαΐν.

ΝΤΙΝΑΜΟ: Κέλαβα, Κουφρέ, Βίντα (63' Άντεμι), Τονέλ, Λουΐς Ιμπάνιες, Καλέγιο, Μπάντελ, Σαμίρ (82' Τόμετσακ), Ματέο Κόβατιτς, Αλισπάχιτς (46' Λέκο), Μπετσίρα.

Λιόν - Άγιαξ 0-0

Γήπεδο: "Ζερλάν", Λιόν

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Ο Άγιαξ με το 0-0 που πήρε στο "Ζερλάν" διατηρήθηκε στην 2η θέση με 3 βαθμούς περισσότερους από την Λιόν, έτσι αν δεν χάσει από την Ρεάλ στην Ολλανδία την τελευταία αγωνιστική θα περάσει.

Αν ηττηθεί από την "βασίλισσα" και νικήσει η Λιόν την Ντίναμο, τότε στην ισοβαθμία, θα μετρήσουν τα γκολ, καθώς και το ματς στη Ολλανδία μεταξύ Άγιαξ και Λιόν είχε ολοκληρωθεί χωρίς σκορ.

Όσον αφορά στο ματς, αμφότερες οι ομάδες είχαν από 2-3 καλές ευκαιρίες, αλλά κορυφαίοι του ματς ήταν οι δύο τερματοφύλακες, Ουγκό Λορίς και Κένεθ Φερμίρ.

ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Λόβρεν, Αλί Σισοκό, Σέλστρεμ, Γκουρκούφ, Μπριάν (85' Λακαζέτ), Μπάστος, Λισάντρο Λόπες (73' Έντερσον), Μπαφετιμπί Γκομίς.

ΑΓΙΑΞ: Φερμίρ, Φαν ντερ Βιλ (67' Μπλιντ), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ανίτα, Εγιόνγκ Ενό, Έρικσεν, Τέο Γιάνσεν, Νικολάς Λοδέιρο (89' Λουκοκί), Σουλεϊμάνι, Εμπεσίλιο (85' Κλάασεν).

Η βαθμολογία

1. Ρεάλ 15 (16-2)

2. Άγιαξ 8 (6-3)

3. Λιόν 5 (2-6)

4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (2-15)

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

5 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντισον Καβάνι (Νάπολι)

3 γκολ

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Χουλκ (Πόρτο)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Μουσά Σο (Λιλ)

Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)

Ρεάλ - Ντίναμο 6-2

Λιόν - Άγιαξ 0-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ