CHAMPIONS LEAGUE

Βασιλεία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1, Μπενφίκα - Οτσέλουλ Γκαλάτσι 1-0

FC Basel's midfielder Xherdan Shaqiri (C) controls the ball between Manchester United's Serbian defender Nemanja Vidic (L) Welsh midfielder Ryan Giggs and English defender Chris Smalling (R) during their UEFA Champions League group C football match on December 7, 2011  in Basel.  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI (Photo credit should read FABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images)
FC Basel's midfielder Xherdan Shaqiri (C) controls the ball between Manchester United's Serbian defender Nemanja Vidic (L) Welsh midfielder Ryan Giggs and English defender Chris Smalling (R) during their UEFA Champions League group C football match on December 7, 2011 in Basel. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI (Photo credit should read FABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Βασιλεία νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την άφησε εκτός συνέχειας του Champions League για 3η φορά στα τελευταία 17 χρόνια (videos)

Η Βασιλεία νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την άφησε εκτός συνέχειας του Champions League, ενώ ως πρώτη πέρασε η Μπενφίκα, η οποία νίκησε με 1-0 την Οτσέλουλ Γκαλάτσι στην Λισαβόνα.

Έναν βαθμό χρειαζόταν η ManUtd, αλλά δεν τον πήρε έτσι θα συνεχίσει στο Europa League, ενώ θυμίζουμε πως η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει παίξει στους 3 από τους 4 τελευταίους τελικούς του CL.

Βασιλεία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

Σκόρερς: 9' Στρέλερ, 84' Αλεξάντερ Φράι / 89' Φιλ Τζόουνς

Γήπεδο: "Ζανκτ Γιάμπ-Παρκ", Βασιλεία

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Μετά την σέντρα του Σερντάν Σακίρι ο Νταβίντ ντε Χέα απέκρουσε, αλλά η μπάλα πήγε στον Μάρκο Στρέλερ και αυτός άνοιξε το σκορ στο 9' για την Βασιλεία με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή.

Εν συνεχεία στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ρούνεϊ (στην πρώτη δεν κατάφερε να σουτάρει από κοντά και στην δεύτερη δεν έκανε καλό πλασέ) και μία με τον Νανί, τον οποίο νίκησε από κοντά ο Ζόμερ.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρούνεϊ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά αστόχησε, αργότερα ο Αλεξάντερ Φράι είχε δοκάρι για την Βασιλεία σε εκτέλεση φάουλ, ενώ λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ ο Μάιερχοφερ, με την μπάλα τελικά να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.

Η Άγγλοι πίεσαν, συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά στο γκολ έφτασαν ξανά οι Ελβετοί στο 84' με τον Αλεξάντερ Φράι να κάνει το 2-0 με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Σακίρι.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, καθώς ο Φιλ Τζόουνς μείωσε στο 89' μετά από φάση διαρκείας (απόκρουση Ζόμερ σε Γουέλμπεκ και δοκάρι του Μακέντα), αλλά δεν κατάφερε η ομάδα του Μάντσεστερ να ισοφαρίσει και να πάρει αυτή την πρόκριση.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Στάινχοφερ, Άμπρααμ, Ντράγκοβιτς, Παρκ Γιου-Χο, Καμπράλ, Σάκα (83' Τσίπερφιλντ), Σακίρι (91' Στόκερ), Φάμπιαν Φράι, Αλεξάντερ Φράι (87' Κουσούνγκα), Στρέλερ.

MANUTD: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Βίντιτς (44' Έβανς), Ρίο Φέρντιναντ, Εβρά, Φιλ Τζόουνς, Γκιγκς, Παρκ Γι-Σουνγκ (82' Μακέντα), Άσλεϊ Γιανγκ (64' Γουέλμπεκ), Νανί, Ρούνεϊ.

Μπενφίκα - Οτσέλουλ Γκαλάτσι 1-0

Σκόρερ: 7' Όσκαρ Καρντόσο

Γήπεδο: "Εστάντιο ντα Λουζ", Λισαβόνα

Διαιτητής: Μάνουελ Γκρέφε (Γερμανία)

Το γρήγορο γκολ που έψαχνε η Μπενφίκα ήρθε μόλις στο 7' με τον Όσκαρ Καρντόσο να ανοίγει το σκορ από κοντά, έπειτα από συνδυασμό των Αξέλ Βιτσέλ και Νικολάς Γκαϊτάν.

Ο Γκαρντόσο είχε ακόμη ένα καλό σουτ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Αρτούρ είχε δύο καλές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Ρουμάνων.

Οι "αετοί' στο ημίχρονο είχαν 2 καλές ακόμη ευκαιρίες με τους Ροντρίγκο και Νολίτο, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πετύχουν άλλο τέρμα, όμως το 1-0 αρκούσε για τους χαρίσει την κορυφή.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Ρούμπεν Αμορίμ, Γκαράι, Ζαρντέλ, Έμερσον, Χάβι Γκαρθία, Βιτσέλ, Αϊμάρ (70' Ροντρίγκο), Μπρούνο Σέζαρ (57' Νολίτο), Γκαϊτάν, Όσκαρ Καρντόσο (79' Σαβιόλα).

ΟΤΣΕΛΟΥΛ: Γκράχοβατς, Ράπα, Μπένγκα, Περεντίγια, Ίλιε (21' Λουμπνίκοβιτς), Φίλιπ, Νεάγκου (70' Πένα), Γκιούργκου, Αντάλ (81' Φρούνζα), Ιόργκα, Παράσιβ.

Η τελική βαθμολογία

1. Μπενφίκα 12 (8-4)

2. Βασιλεία 11 (11-10)

3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9 (11-8)

4. Οτσέλουλ Γκαλάτσι 0 (3-11)

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντισον Καβάνι (Νάπολι)

Χουλκ (Πόρτο)

Βασιλεία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

Μπενφίκα - Οτσέλουλ Γκαλάτσι 1-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ