ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ταλίσκα όπως Ριβάλντο, όχι Γιαγιά Τουρέ

Ταλίσκα όπως Ριβάλντο, όχι Γιαγιά Τουρέ

Ο Ταλίσκα αποτελεί το νέο αστέρι της Μπενφίκα, για πολλούς και της εθνικής Βραζιλίας και ο μέντοράς του τον παρομοιάζει με τον Ριβάλντο, όχι με τον Γιαγιά Τουρέ

Μία από τις πλέον πετυχημένες μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού είναι ο Ταλίσκα, τον οποίο απέκτησε η Μπενφίκα από την Μπαΐα με 4.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για 20άχρονο επιτελικό μέσο, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με 8 γκολ σε 10 αγωνιστικές.

Παίζει φυσικά και ως δεύτερος επιθετικός, ενώ και η έλλειψη στράικερ δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης.

Στο τελευταίο ματς της Μπενφίκα με τη Νασιονάλ στην Μαδέιρα ήταν ο λόγος που έμεινε πάγκο ο Ανδρέας Σάμαρης, με τον Ζόρζε Ζεζούς να επιλέγει να κάνει πιο επιθετικούς τους "αετούς", βάζοντας στο κέντρο μαζί με τον Ένσο Πέρες τον Ταλίσκα, στα άκρα τους Γκαϊτάν και Σάλβιο, επίθεση τους Ζόνας και Λίμα.

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η ιστορική στιγμή, η πρώτη του κλήση στην εθνική Βραζιλίας, καθώς ο Ντούνγκα τον επέλεξε ως αντικαταστάτη του Λούκας Μόουρα της Παρί Σεν-Ζερμέν (λόγω μικροτραυματισμού), για τα φιλικά με Τουρκία (12/11) και Αυστρία (18/11).

Αρκετοί τον αποκαλούν "Γιαγιά Ταλίσκα", διότι εκτιμούν πως θυμίζει Γιαγιά Τουρέ, όμως ο μέντοράς του στην Μπαΐα, έχει διαφορετική άποψη.

"Έχει εξαιρετική τεχνική και πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Γιαγιά Τουρέ, όμως εγώ τον... συνδέω περισσότερο με τον Ριβάλντο, είναι μάλιστα και αριστεροπόδαρος, όπως ο Ρίμπο, έχει άλμα και μπορεί να σκοράρει από απόσταση", τονίζει ο άλλοτε τεχνικός διευθυντής της Μπαΐα, Νέουτον Μότα.

"Βέβαια, ο Ριβάλντο είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και είναι πολύ για τον Ταλίσκα να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις, όμως αν βλέπω ομοιότητες του Ταλίσκα με κάποιον, είναι με τον Ριβάλντο".

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ