ΒΡΑΖΙΛΙΑ

"Μετωπική" του Ζιλμπέρτο με τη βραζιλιάνικη ομοσπονδία

"Μετωπική" του Ζιλμπέρτο με τη βραζιλιάνικη ομοσπονδία

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα καταφέρθηκε εναντίον της ΠΟ της Βραζιλίας και κάλεσε όλους τους διάσημους συμπατριώτες του, ποδοσφαιριστές, για να αλλάξουν μαζί το ποδόσφαιρο της χώρας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος περιμένει την απάντηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα για να αναλάβει τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό, αλλά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει επικεντρώσει την προσοχή του σε άλλο τομέα... Συγκεκριμένα, στις διαπραγματεύσεις με τη βραζιλιάνικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου για τη συνεργασία με την κίνηση Bom Senso, που έχει συστήσει ο ίδιος και άλλοι πρώην παίκτες.

Την προηγούμενη Παρασκευή (8/4) η ΠΟ της Βραζιλίας εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποίησε ότι διακόπτει τις επαφές με την Bom Senso (ελληνιστή, "Κοινή Λογική"), επικαλούμενη τις αντιδράσεις αρκετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η απόφαση της CBF προκάλεσε την αντίδραση του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις και έχει επικοινωνήσει με πολλές διοικήσεις βραζιλιάνικων ομάδων, έχοντας δημιουργήσει ένα άτυπο δίκτυο.

Ο Ζιλμπέρτο τόνισε σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα "insideworldfootball": "Θέλω να οργανωθεί το ποδόσφαιρο, όπως θέλω να έχω οργάνωση σε ότι ασχολούμαι με τη ζωή μου. Το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο αξίζει να οργανωθεί, επειδή έχει μεγάλη ιστορία. Είναι ντροπή για όλους μας να βλέπουμε τη διαφθορά, να βιώνουμε ήττες όπως από τη Γερμανία στα ημιτελικά του Μουντιάλ, να παρατηρούμε όσα συμβαίνουν στην Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία αργεί υπερβολικά να αλλάξει τα πράγματα. Εντάχθηκε στα Bom Senso γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση, εάν συνεργαστούμε όλοι".

Καθίσταται σαφές ότι οι προτεραιότητες του άλλοτε αρχηγού της "σελεσάο" εδράζονται στην πατρίδα του. Καθημερινά, αφιερώνει αρκετές ώρες για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος της Bom Senso και η φιλοδοξία του είναι να πάρει μέρος στην αναδιοργάνωση του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Κάτι που σημαίνει πως η έλευση του στην Αθήνα δεν εντάσσεται στις άμεσες σκέψεις του...

Για αυτό, άλλωστε, απεύθυνε κάλεσμα σε ποδοσφαιριστές, όπως οι "Ρονάλντο, Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο Κάρλος και άλλους, για να αλλάξουμε μαζί το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το όνειρο μου. Ειδικά, θέλω τους ενεργούς παίκτες στη Bom Senso, όπως τον Νέιμαρ, τον Τιάγκο Σίλβα και τον Νταβίντ Λουίς. Αυτό θα ωφελούσε το ποδόσφαιρο μας".

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ