ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η "οδύσσεια" της αργεντίνικης φανέλας στο Μουντιάλ 1986

Η "οδύσσεια" της αργεντίνικης φανέλας στο Μουντιάλ 1986
2011 AFP

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα περιέγραψε από την επίσημη σελίδα του στο Facebook την "οδύσσεια" της "αλμπισελέστε" εμφάνισης μέχρι το ματς με την Αγγλία για το Μουντιάλ 1986.

Στις 22 Ιουνίου του 1986 η Αργεντινή αντιμετώπισε την Αγγλία στο "Αστέκα" της Πόλης του Μεξικού, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να εξηγεί από την επίσημη σελίδα του στο Facebook τη διαδρομή και τις αντιξοότητες που πέρασε η εμφάνιση της εθνικής Αργεντινής μέχρι να πάρει τη μορφή, με την οποία παρουσιάστηκε στο εν λόγω ματς.

"Ίσως το έχετε διαβάστε και το έχετε ακούσει χιλιάδες φορές. Νομίζω ότι θα ήταν αδύνατον να συμβεί αυτό σήμερα με την εθνική. Είναι αλήθεια ότι μια ημέρα πριν από το ματς απέναντι στην Αγγλία, δεν είχαμε μπλε εμφανίσεις για να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο. Πριν φθάσουμε στο Μεξικό, η εθνική άλλαξε πολλές φορές το σχέδιο. Χρησιμοποιήσαμε διαφορετικά μοντέλα στα προκριματικά με στρογγυλή λαιμόκοψη, με V, με στενότερες ή παχύτερες ρίγες. Ακόμη χρησιμοποιήσαμε άλλα μοντέλα (εμφανίσεων) στα φιλικά πριν από το Μουντιάλ.

Στις προπονήσεις, στην Κλουμπ Αμέρικα, επίσης χρησιμοποιούσαμε όλες τις ημέρες διαφορετικές εμφανίσεις. Απόχρωσης άσπρης, μπλε, κόκκινης, γαλάζιας. Ακόμη και οι κάλτσες και τα σορτσάκια ήταν διαφορετικά. Και το ίδιο μας συνέβη και στα επίσημα ματς, στη διάρκεια του Μουντιάλ. Είχαμε εμφανίσεις μπλε κι άσπρες με Air-Tech, για να αποφύγουμε τη ζέστη. Αλλά αυτές, απόχρωσης μπλε, ήταν βαριές. Και σχεδόν όλοι τις ανταλλάξαμε μετά ματς με τους Ουρουγουανούς, στο προηγούμενο ματς. Εγώ τη δική μου, την άλλαξα με τον Ένσο Φρανσεσκόλι. Και καθώς το παιχνίδι με την Αγγλία θα ήταν στις 12 το μεσημέρι, με 40 βαθμούς Κελσίου, ήθελα ελαφρύτερες φανέλες. Εξασφάλισαν μερικές στο Distrito Federal, ακριβώς την προηγούμενη ημέρα από το ματς.

Έγιναν μερικές δοκιμές. Η πρώτη εκδοχή είχε ένα έμβλημα αργεντίνικο από πλαστικό. Ναι, ήταν πλαστικό, κολλημένο στην φανέλα και με λευκά νούμερα στην πλάτη. Αλλά, τελικά αποφασίσαμε για ένα τέτοιο σήμα με τέσσερις βελονιές . Και με αριθμούς ασημένιους από το ράγκμπι στην πλάτη".

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ