ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Ζαγκιτόβα

Alina Zagitova of the Olympic Athletes of Russia performs during the women's free figure skating final in the Gangneung Ice Arena at the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Friday, Feb. 23, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
Alina Zagitova of the Olympic Athletes of Russia performs during the women's free figure skating final in the Gangneung Ice Arena at the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Friday, Feb. 23, 2018. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Η Αλίνα Ζαγκιτόβα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ μετά από μεγάλη μονομαχία με την Εβγκένια Μεντβέντεβα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Σε μία ρωσική μονομαχία μετατράπηκε το μονό των γυναικών στο καλλιτεχνικό πατινάζ αφού η Αλίνα Ζαγκιτόβα και Εβγκένια Μεντβέντεβα ήταν μακριά από τον υπόλοιπο συναγωνισμό και πάλεψαν μέχρι τέλους για το χρυσό μετάλλιο.

Εκείνη που τελικά το κατέκτησε ήταν η Αλίνα Ζαγκιτόβα η οποία τα κατάφερε χάρη στην καλύτερη επίδοση όλων των εποχών που έκανε στο σύντομο πρόγραμμα.

Εκεί, η 15χρονη Ρωσίδα, βαθμολογήθηκε με 82.92 η οποία είναι η ψηλότερη βαθμολογία που έχει πάρει ποτέ αθλήτρια. Χαρακτηριστικό του επιπέδου της μονομαχίας τους ήταν ότι και η Μεντβέντεβα έκανε και εκείνη επίδοση καλύτερη από την προηγούμενη κορυφαία συγκεντρώνοντας 81.61 βαθμούς. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε και πάλι στην Μεντβέντεβα και το είχε κάνει πριν λίγες ημέρες στο ομαδικό συγκεντρώνοντας 81.06 βαθμούς.

Με τα παραπάνω δεδομένα η μάχη των δύο αθλητριών μεταφέρθηκε στο ελεύθερο πρόγραμμα εκεί όπου αμφότερες πήραν την ίδια βαθμολογία (156.65). Έτσι, η Αλίνα Ζαγκιτόβα ήταν εκείνη η οποία πήρε το χρυσό συγκεντρώνοντας 239.57 βαθμούς, ενώ η Μεντβέντεβα ήταν δεύτερη με 238.26. Τρίτη ήταν η Καναδή Κέιτλιν Όσμοντ με 231.02 βαθμους (78.87 στο σύντομο και 152.15 στο ελεύθερο).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συνολικοί βαθμοί που μάζεψαν η Ζαγκιτόβα και η Μεντβέντεβα αποτελούν τη δεύτερη και τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με την πρώτη καλύτερη να ανήκει και πάλι στην Μεντβέντεβα από το παγκόσμιο κύπελλο ομάδων από τις 22 Απριλίου 2017 με 241.31 βαθμούς.

Photo credits: AP Photo/Petr David Josek

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ