ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καναδάς και Γερμανία μοιράστηκαν το χρυσό στο μπόμπσλεϊ

Καναδάς και Γερμανία μοιράστηκαν το χρυσό στο μπόμπσλεϊ
AP PHOTO/ANDY WONG

Δύο χρυσά μετάλλια απονεμήθηκαν στον τελικό του αγωνιστικού ελκήθρου δύο ατόμων στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού Καναδάς και Γερμανία είχαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο στο σύνολο.

Συναρπαστικό φινάλε είχε ο τελικός του αγωνιστικού ελκήθρου δύο ατόμων στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ένα πλήρωμα του Καναδά κι ένα της Γερμανίας τερμάτισαν με ακριβώς τον ίδιο χρόνο και μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο.

Οι Τζάστιν Κριπς και Αλεξάντερ Κόπατς σημείωσαν συνολικό χρόνο 3:16.86 στις τέσσερις προσπάθειές τους, έχοντας προβάδισμα 6 εκατοστών του δευτερολέπτου μετά από την τελευταία κούρσα τους. Οι Γερμανοί Φραντσέσκο Φρίντριχ και Τόρστεν Μάργκις κατάφεραν να απαντήσουν στην τελευταία δική τους διαδρομή κι έκαναν τον 2ο καλύτερο χρόνο του 4ου γύρου, πίσω μόνο από τους Λετονούς κατά 1 εκατοστό του δευτερολέπτου.

Ο χρόνος τους ήταν αρκετός για να ισοφαρίσει εκείνον των Καναδών και για πρώτη φορά σε 20 χρόνια και το τουρνουά του Ναγκάνο ένα ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο καταλήγει σε δύο νικητές.

Η διοργάνωση του 1998 ήταν και η τελευταία που ο Καναδάς κατέκτησε το χρυσό στο συγκεκριμένο αγώνισμα, διάκριση που τότε μοιράστηκε με την Ιταλία.

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέλαβε η Λετονία με 3:16.91, ενώ ακολούθησαν ακόμα δύο γερμανικά πληρώματα, με διαφορά μικρότερη των 3 δεκάτων του δευτερολέπτου από τους πρωτοπόρους.

Τα αποτελέσματα του τελικού

Καναδάς και Γερμανία μοιράστηκαν το χρυσό στο μπόμπσλεϊ

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα αποτελέσματα

Photo credits: AP Photo/Andy Wong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ