ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρέχοντας δίπλα στον Ντιν Καρνάζη

Τρέχοντας δίπλα στον Ντιν Καρνάζη

Τρέξιμο με τον διασημότερο υπερμαραθωνοδρόμο, ταεκβοντό με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και κολύμβηση με τον Σπύρο Γιαννιώτη απολαμβάνουν οι συμμετέχοντες στο "Navarino Challenge".

Εκατοντάδες δρομείς γέμισαν το πρωί την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Έτρεχαν πίσω από το διασημότερο υπερμαραθωνοδρόμο στον κόσμο, Ντιν Καρνάζη.

Το δεύτερο "Νavarino Challenge" είχε ήδη ξεκινήσει, μετατρέποντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Μεσσηνία σε θερινό κέντρο του αθλητισμού τουρισμού στη χώρα μας.

Ενήλικες και παιδιά έτρεχαν γύρω από τον 52χρονο Καρνάζη, με καταγωγή από την Αρκαδία και την Κίνα. Έγινε δεκτός με τιμές από την τοπική αυτοδιοίκηση και υποσχέθηκε να επιστρέφει κάθε χρόνο στην "ευλογημένη γη", όπως έχει αποκαλέσει τη Μεσσηνία, μια από τις τέσσερις περιοχές στον κόσμο που πρεσβεύουν τη μεσογειακή δίαιτα.

Όσοι δεν ακολούθησαν τον Καρνάζη στη μήκους 15 χιλιομέτρων διαδρομή από την παραλία της Καλαμάτας με τερματισμό στην κεντρική πλατεία, ένα από τα αγαπημένα σημεία του Καρνάζη, έμειναν στο "Costa Navarino" προκειμένου να γυμναστούν με δύο σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, τους Ολυμπιονίκες Σπύρο Γιαννιώτη και Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ο κάτοχος δύο ολυμπιακών μεταλλίων στο ταεκβοντό, Νικολαΐδης επέστρεψε και φέτος στο "Navarino Challenge" για να διδάξει τα μυστικά της κορεατικής πολεμικής τέχνης σε μικρούς και μεγάλους. Το μεσημέρι (14.30) ο Γιαννιώτης περίμενε ερασιτέχνες κολυμβητές και κολυμβήτριες για να τους μιλήσει για το open water.

Μεγάλη συμμετοχή και όχι μόνο από τις κυρίες είχαν τα μαθήματα της καθηγήτριας φυσικής αγωγής και καθηγήτριας Pilates, Μάντη Περσάκη.

Φέτος το "Navarino Challenge" είναι αφιερωμένο στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Το ένα στα τρία ελληνόπουλα είναι είτε υπέρβαρα, είτε παχύσαρκα σύμφωνα με έρευνα του Χαροκόπειου πανεπιστημίου. Η ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία, τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και του υγιούς τρόπου ζωής είχε μεγάλη συμμετοχή.

Η αυλαία του φετινού "Navarino Challenge" ολοκληρώνεται την Κυριακή (21/9) το πρωί με αρκετό τρέξιμο. Στις 08.30 στον κόλπο του Navarino θα δοθεί η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου, του αγώνα 5χλμ. και του αγώνα 1χλμ. αποκλειστικά και μόνο για παιδιά, κάτι που περιμένει με ανυπομονησία ο Καρνάζης.

"Πέρυσι έτρεχε δίπλα μου ένα παιδί που δεν μιλούσε καλά αγγλικά. Τον ρώτησα γιατί τρέχει τόσο δυνατά και μου απάντησε " τρέχω γιατί το εννοώ! Είναι η καλύτερη ανάμνηση μου", είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr. Το 2013 το έριξαν στο χορό στον τερματισμό, το ίδιο πιθανότατα θα γίνει και την Κυριακή (21/9).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ