ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζει αήττητη η Ουαλία, πρώτη ήττα για Γαλλία

Συνεχίζει αήττητη η Ουαλία, πρώτη ήττα για Γαλλία

Σε έναν αγώνα με μέτριο θέαμα η Ουαλία, χωρίς να αντιμετωπίσει πραγματικό πρόβλημα και στα 80 λεπτά, έκαμψε την αντίσταση της Γαλλίας που σε κανένα σημείο δεν έπεισε ότι έχει πραγματικές ελπίδες για το "3 στα 3".

Ο Μπίγκαρ και ο Πλισόν έχασαν ευκαιρίες να βάλουν την ομάδα τους μπροστά χάνοντας από ένα πέναλτι αλλά ο Ουαλός δεν αστόχησε στις δύο ακόμη ευκαιρίες που του δόθηκαν και έφερε την ομάδα του μπροστά με 6-0. Οι Γάλλοι μείωσαν σε 6-3 και με αυτό το σκορ, που σε καμία περίπτωση δεν εξέφραζε την διαφορά της απόδοσης των δύο ομάδων, έκλεισε το ημίχρονο.

Η πίεση της Ουαλίας συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά απέφερε μόνο ένα πέναλτι στο 43 (το spear tackle στον Νορθ δεν τιμωρήθηκε με κάρτα, όπως ίσως θα έπρεπε)στην εκτέλεση του οποίου ο Μπίγκαρ δεν αστόχησε. Τρία λεπτά αργότερα ο Τζόναθαν Ντέηβις έβγαλε με το πόδι υπέροχη μπαλιά στον κενό χώρο για τον Νόρθ ο οποίος στην προσπάθειά του να την προωθήσει με τα πόδια βρήκε αέρα. Ο Πλισόν όμως έκανε ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Νορθ, στρώνοντας στον αντίπαλό του τη μπάλα για ένα από τα ευκολότερα try της καριέρας του. Ο Μπίγκαρ, ευστοχώντας στο conversion και σε χτύπημα πέναλτι από δύσκολη θέση λίγο αργότερα, «κλείδωσε» το ματς για τους Ουαλούς.

To try του Ζιραντό που ήταν ο καλύτερος των φιλοξενουμένων και το επιτυχές conversion που ακολούθησε από τον Tραν Ντικ απλά μείωσαν τη διαφορά στο τελικό 19-10. Ο αγώνας του Κάρντιφ απέδειξε ότι οι Γάλλοι έχουν πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να θεωρηθούν και πάλι πραγματικοί διεκδικητές του τίτλου ενώ οι Ουαλοί, χωρίς να εντυπωσιάσουν, πήραν τους δύο βαθμούς και πάνε σε δύο εβδομάδες στο δυτικό Λονδίνο για τη νίκη που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τους δώσει τον τίτλο για τρίτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Άνθρωπος του αγώνα ο Γκάρεθ Ντέηβις. Το scrum half της Ουαλίας προσέφερε ουσία και θέαμα δείχνοντας ότι η φανέλα με το 9 δικαιωματικά του ανήκει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ