ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοκαριστικοί τραυματισμοί

Σοκαριστικοί τραυματισμοί
Σοκαριστικοί τραυματισμοί

Με αφορμή το φρικτό χτύπημα του Ουέιρ του Λούιβιλ για το NCAA το Sport24.gr θυμάται ορισμένους από τους χειρότερους τραυματισμούς στον αθλητισμό (vids&pics)

Όλοι οι αθλητές ξεκινούν με όνειρα και φιλοδοξίες την καριέρα τους έχοντας ως σκοπό να κατακτήσουν, έστω και προσωρινά, την κορυφή. Σε αυτό το ταξίδι έχουν ως μοναδικό όπλο το σώμα τους.

Ένας σοβαρός τραυματισμός, λοιπόν, θέτει και κίνδυνο την εξέλιξη των αθλητών που συνήθως δεν επιστρέφουν ποτέ στο επίπεδο που ήταν πριν.

Με αφορμή το σοβαρό χτύπημα του νεαρού γκαρντ Ουέιρ για το final 4 του NCAA, το Sport24.gr θυμάται ορισμένους από τους πιο σκληρούς τραυματισμούς που έχουμε δει στον αθλητισμό.

Κατηγορία -ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-

Σωτήρης Λεοντίου

Τη σεζόν 2007-2008 ο Σωτήρης Λεοντίου είδε την καριέρα του να κόβεται όπως ο χιαστός στο πόδι του. Σε μία εναέρια μονομαχία με τον Λούα Λούα έπεσε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα το γόνατο του να μετατοπιστεί προς τα πίσω. Από τότε ο Λεοντίου, που θεωρούνταν σωστά μεγάλο ταλέντο, δεν μπόρεσε να συνέλθει.

Σοκαριστικοί τραυματισμοί
Σωτήρης Λεοντίου INTIME SPORTS

Εντουάρντο Ντα Σίλβα

Ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτόν τον τραυματισμό; Είναι, ίσως, ο χειρότερος που έχουμε δει ζωντανά στην τηλεόραση. Το κάτω μέρος του ποδιού του Κροάτη (γεννήθηκε στην Βραζιλία) άσου της Άρσεναλ κυριολεκτικά αποκόπηκε από το υπόλοιπο σώμα! Δυστυχώς κι αυτός δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι στη συνέχεια.

Σοκαριστικοί τραυματισμοί
Εντουάρντο Ντα Σίλβα

Ρίαντ Χαμαντού

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου είχε πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό με τους πράσινους να δίνουν αγώνα στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ. Ένα δυνατό μαρκάρισμα του Κύπριου φορ στον αλγερινό άσο Χαμαντού, είχε ως αποτέλεσμα διπλώσει το γόνατο του. Για την ιστορία ο Κωνσταντίνου ταλαιπωρήθηκε στη συνέχεια της καριέρας του από τραυματισμούς.

Σοκαριστικοί τραυματισμοί
Ρίαντ Χαμαντού

Χένρικ Λάρσον

Ένας από τους σπουδαιότερους σκόρερ στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και από τους λίγους που κατάφεραν να επιστρέψουν σε κορυφαίο επίπεδο μετά τον σοβαρό τραυματισμό που έπαθαν. Την... έπαθε στο παιχνίδι της Σέλτικ με την Λιόν στην Γαλλία. Για την ιστορία ο Λάρσον μόλις έγινε καλά άρχισε να σκοράρει 40άρες και 50άρες ανά σεζόν!

Ρονάλντο

Ένα από τα μεγαλύτερα "αν" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Τι θα συνέβαινε αν δεν γινόταν θρύψαλα το γόνατο του δυο φορές; Ο Ρονάλντο επέστρεψε, βγήκε πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ, το κατέκτησε, όμως έχασε την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του.

Κατηγορία -ΜΠΑΣΚΕΤ-

Kevin Ware

Ο νεαρός άσος του Λούιβιλ σε μία ανύποπτη φάση έπεσε άτσαλα στο παρκέ με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του και να βγει έξω το κόκκαλο του ποδιού του. Συγκινητική η στιγμή με τους συμπαίκτες του να μαζεύονται όλοι μαζί βάζοντας ως στόχο, προφανώς, τη νίκη.

Πέτζα Στογιάκοβιτς

Ήταν Μάρτιος του 1997 και συγκεκριμένα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το Περιστέρι. Μετά από δώδεκα λεπτά αγώνα ο Πέτζα προσπάθησε να διεισδύσει στην αντίπαλη ρακέτα, όμως το γόνατο του τον πρόδωσε σπάζοντας στη μέση. Πολλοί ήταν εκείνοι που τον χαρακτήρισαν "τελειωμένο", όμως τους διέψευσε όλους.

Σοκαριστικοί τραυματισμοί
Στογιάκοβιτς

Ντέιμοντ Γκριν

Ο πρώην άσος της Ολύμπιας Λάρισας υπέστη έναν φρικιαστικό τραυματισμό όταν φορούσε τη φανέλα της Άλμπα Βερολίνου. Στο ματς εναντίον της Σιένα ο αστράγαλος του δίπλωσε με τις κραυγές του να ακούγονται σε ολόκληρο το γήπεδο.

Σοκαριστικοί τραυματισμοί
Ντέιμοντ Γκριν

Έντγκαρ Σόζα

Ο Έντγκαρ Σόζα υπέστη έναν φρικιαστικό τραυματισμό κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δομινικανικής Δημοκρατίας με τον Παναμά στα πλαίσια των Παναμερικανικών Αγώνων. Στα υπόλοιπα δευτερόλεπτα οι δύο ομάδες δεν συνέχισαν το παιχνίδι. Απλά κάθισαν στο μισό γήπεδο και περίμεναν το χρόνο.

Idong Ibok

Ο Ibok υπέστη έναν σκληρό τραυματισμό στον αγκώνα κατά τη διάρκεια αγώνα για το Spartans’ NCAA Tournament το 2007. Όπως θα δείτε και στο βίντεο το κόκκαλο του χεριού του μετατοπίστηκε προς τα πάνω.

Κατηγορία -ΣΠΟΡ-

Άουτς...

Όνομα δεν έχουμε και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται. Η εικόνα μιλάει από μόνη της εξάλλου. Ο συγκεκριμένος αθλητής στην υπερπροσπάθεια που έκανε να σώσει μία μπαλιά, είδε τον πόδι του να καβαλάει τον αστράγαλο του.

Janos Baranyai

Ολυμπιακού Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 με τον Λιθουανό αρσιβαρίστα να σπάει τον αγκώνα του και το κόκκαλο να πετάγεται έξω. Από τον πόνο ο άτυχος αθλητής είχε σπασμούς, ενώ οι διοργανωτές έβαλαν αμέσως προστατευτικά για να μην φαίνεται το άσχημο θέαμα.

Bo Jackson

Το 1997 κατά τη διάρκεια των play off του NFL ο θρύλος του μπέιζμπολ και του φούτμπολ Μπο Τζάκσον έπαθε σοβαρή ζημιά στη μέση. Πέφτοντας κάτω μετατοπίστηκε το ισχίο του. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης που υποβλήθηκε αργότερα οι γιατροί ανακάλυψαν πως υπέστη άσηπτη νέκρωση. Κάπου εκεί λοιπόν τερματίστηκε η καριέρα του σε υψηλό επίπεδο.

Valery Kobelev

Πάμε στο 1999 και το άθλημα Ski jumping. Ο Kobelev έχασε την ισορροπία του στον αέρα και προσέκρουσε στο έδαφος με ταχύτητα 104.7 χιλιομέτρων την ώρα. Το απίστευτο στην ιστορία είναι πως Ρώσος αθλητής έμεινε σε ελεγχόμενο κώμα για αρκετούς μήνες, έτσι ώστε να μην πάθει μεγαλύτερη ζημιά.

Πάντως παρά το σοβαρό ατύχημα δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε στην ενεργό δράση, με τη σύζυγο του να τον χωρίζει γιατί δεν μπορούσε να ζει με την αγωνία πως θα ξανατραυματιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ