ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημεία και τέρατα στον Άγιο Κοσμά

Σημεία και τέρατα στον Άγιο Κοσμά

Αφύλακτοι χώροι, κλειδωμένα γυμναστήρια, εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις και ένας αθλητής στο νοσοκομείο. Και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χάθηκαν. Το αποτέλεσμα της διοίκησης του Κωνσταντίνου Πρίφτη.

Το εθνικό αθλητικό κέντρο του Άγιου Κοσμά είναι το "σπίτι" των κορυφαίων και των ανερχόμενων Ελλήνων αθλητών. Στο σπίτι τους πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Μόνο που τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αθλητές δεν αισθάνονται ασφαλείς.

Τους κλειδώνουν απέξω από τα γυμναστήρια, κάθε λογής άνθρωποι μπανοβγαίνουν στους χώρους, σπάζοντας τους τα αυτοκίνητα, ενώ η δυνατή βροχή μετατρέπει σε λίμνη τις αίθουσες, καταστρέφοντας ό,τι έχει απομείνει.

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, Κωνσταντίνος Πρίφτης συνελήφθη από την αστυνομία. Εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, κατηγορείται για υπεξαίρεση που φημολογείται πως αγγίζει τα 800.000 ευρώ σύμφωνα με το ΣΔΟΕ μετά από ένα χρόνο θητείας στην προεδρική καρέκλα, στην οποία δεν έχει στεριώσει κανείς.

Ο Πρίφτης, παλιός αθλητής του πινγκ πονγκ και πρώην στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, φέρεται να παρακράτησε χρήματα που αντιστοιχούσαν σε επιδοτήσεις για βελτιωτικές κινήσεις και την κάλυψη των μισθών των περίπου σαράντα υπαλλήλων που έχουν απομείνει. Οι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δέχονταν απειλές πως θα χάσουν τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά στον Άγιο Κοσμά ο Πρίφτης υπήρξε συνεργάσιμος με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών στο ξεκίνημα της θητείας του. Η συνέχεια ωστόσο ήταν διαφορετική. Η εγκατάλειψη των χώρων ήταν εμφανής με τις ίδιες τις ομοσπονδίες να πληρώνουν τις καθαρίστριες και στη συνέχεια να προσλαμβάνουν συνεργεία καθαριότητας για απολύμανση.

Οι ίδιες ομοσπονδίες ανέλαβαν και τη συντήρηση των κλιματιστικών, σύντομα όμως οι αθλητές και οι προπονητές κατάλαβαν πως κάτι έτρεχε όταν τα κοντρόλ τα οποία είχαν αντικαταστήσει με δικά τους έξοδα, άρχισαν να εξαφανίζονται και σύμφωνα με άλλες καταγγελίες ολόκληρα τα κλιματιστικά από τους ξενώνες των αθλητών.

Παρότι οι αθλητές έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν να διαμένουν και να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά μέχρι τον Μάιο του 2015, η διοίκηση του κέντρου τους έκανε έξωση από τους ξενώνες, όπου έχουν δικαίωμα να διαμένουν δίχως να καταβάλλουν χρήματα. Δεν έχει αποδειχθεί ακόμα αν ο Πρίφτης εισέπραττε ενοίκιο από αθλητές.

Υποστηρίζεται πως η στάση του Πρίφτη άλλαξε μετά το ατύχημα του καταδύτη Μιχάλη Φαφαλή. Στις 18 Ιουλίου κατέρρευσε ο βατήρας την ώρα που έκανε προπόνηση. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό να πηγαίνει στον Άγιο Κοσμά για να δει με τα μάτια του το σκηνικό της ντροπής. Ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης, αλλά το χαρτί δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του. Δεν υποβλήθηκε ποτέ η παραίτηση. Πρόβλημα στατικότητας εντοπίστηκε και στο κολυμβητήριο "Πέτρος Καπαγέρωφ", το οποίο βρίσκεται στην κυριότητα του ΕΑΚΝ Άγιου Κοσμά.

Για να μη ξεχάσουμε πως σε σκωτσέζικο ντους υπέβαλε ο Πρίφτης και τις εθνικές ομάδες ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, κλειδώνοντας τους εκτός γυμναστηρίου το πρωί. Χρειάστηκε να επέμβει ο Ανδριανός για να ανοίξει η πόρτα, αλλά μια εβδομάδα μετά ξανασυνέβη το ίδιο. Η αδιαφορία ήταν τέτοια που η ομοσπονδία γυμναστικής (ΕΓΟ) έστειλε τουλάχιστον 35 φορές τη λίστα με τα ονόματα των αθλητών και προπονητών που έπρεπε να μπουν στο γυμναστήριο το διάστημα από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Παρουσία του εισαγγελέα το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που έκανε αιφνίδιο έλεγχο, προχώρησε στην κατάσχεση του χρηματοκιβωτίου και δύο υπολογιστών από τα γραφεία της διοίκησης. Τώρα που συνελήφθη ο Πρίφτης, ίσως εντοπιστεί και μέρος των χρημάτων. Το πόρισμα θα δημοσιευθεί τις επόμενες μέρες.

Η "μαύρη" εποχή Πρίφτη ολοκληρώθηκε με τη λήξη της θητείας τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Άγιος Κοσμάς παραμένει εκεί με όλα τα προβλήματα του. Όπως και οι αθλητές που προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν το 2015 την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δυστυχώς δεν θα περάσει καιρός και θα ακούσουμε από τα χείλη των αθλητών για την "παγωνιά" που επικρατεί στα γυμναστήρια και θα δούμε φωτογραφίες να κάνουν προπόνηση, φορώντας μπουφάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ