ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Παναγόπουλος: "Ελπίζω να είναι μια όμορφη γιορτή"

Παναγόπουλος: "Ελπίζω να είναι μια όμορφη γιορτή"
INTIME SPORTS

Περίπου 200.000 ευρώ περιμένει να συγκεντρώσει ο ΣΕΓΑΣ από τους χορηγούς και να διαθέσει το ποσό σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και φορείς, όπως επιβεβαίωσε ο Κώστας Παναγόπουλος.

Η Ελλάδα δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση στίβου (σ.σ. όπως το 1997 και το παγκόσμιο πρωτάθλημα), ωστόσο κάθε χρόνο δημιουργεί μια γιορτή με τη διοργάνωση του 31ου Κλασικού Μαραθώνιου.

Τα τελευταία χρόνια πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο Κώστας Παναγόπουλος, ο νυν πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Κάθε χρόνο η διοργάνωση δυναμώνει περισσότερο.

Ο κ.Παναγόπουλος μίλησε για τον αγώνα της 10ης Νοεμβρίου: " Θα έχει πολλούς περισσότερους δρομείς σε σχέση με άλλες χρονιές. Περίπου τριανταμία χιλιάδες. Τα 5 χιλιόμετρα θα ξεκινήσουν νωρίτερα, ενώ αλλάζουν και οι διαδρομές, αλλά και τα σημεία τερματισμού για να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι δρομείς. Θα υπάρξει ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης με πολλούς χορηγούς που θα μας αποφέρει 200 χιλιάδες ευρώ που θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και φορείς. Σε σχέση με πέρυσι οι δρομείς από το εξωτερικό θα είναι περισσότεροι. Ελπίζω ότι θα έχουμε καλό καιρό με βάση τις προβλέψεις. Ο αγώνας θα καλυφθεί από την Δημόσια Τηλεόραση, όπως και οι τελετές. Για πρώτη φορά φέτος την Παρασκευή το βράδυ θα υπάρξει γκαλά βράβευσης των σημαντικότερων αθλητών. Ελπίζω να είναι μία όμορφη γιορτή ".

Ένα 24ωρο μετά την ανάληψη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2018 από το Βερολίνο ο κ.Παναγόπουλος σχολίασε το αν η χώρα μας θα φιλοξενήσει στο μέλλον μια διοργάνωση τέτοιου ή μεγαλύτερου μεγέθους.

" Με απόλυτη ειλικρίνεια δεν το βλέπω καθόλου. Με τα σημερινά δεδομένα είναι εκτός πραγματικότητας να σκεφτόμαστε ότι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ούτε καν ένα Μπρούνο Τζάουλι. Η αγορά έχει «κλείσει», η ομοσπονδία δεν μπορεί να διαθέσει τόσα χρήματα και ούτε το Κράτος. Αν κανείς αναλογιστεί τα δεδομένα μας πριν από πέντε χρόνια σε σχέση με σήμερα θα χρειαστεί… βοήθεια. Δεν θα μελαγχολήσει απλώς. Ακόμα και πέρυσι που διοργανώσαμε στο Ζάππειο ένα απλό διεθνές μίτινγκ στο άλμα επί κοντώ είχαμε δυσκολίες. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος, αλλά μέχρι εκεί", σχολίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον NovaΣπορ FM.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ