ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ντοπέ η Γέπτο

Apr 21, 2014; Boston, MA, USA; Rita Jeptoo (KEN) reacts after winning the women's division of the 2014 Boston Marathon. Mandatory Credit: Greg M. Cooper-USA TODAY Sports
Apr 21, 2014; Boston, MA, USA; Rita Jeptoo (KEN) reacts after winning the women's division of the 2014 Boston Marathon. Mandatory Credit: Greg M. Cooper-USA TODAY Sports GREG M. COOPER-USA TODAY SPORTS

Η κορυφαία μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Ρίτα Γέπτο έκανε χρήση ερυθροποιητίνης, όπως επιβεβαιώθηκε μετά την εξέταση του δεύτερου δείγματος της Κενυάτισσας.

Η ομοσπονδία στίβου της Κένυας ανακοίνωσε πως και το δεύτερο δείγμα που έδωσε η Ρίτα Γέπτο είναι θετικό στην απαγορευμένη ουσία ερυθροποιητίνη.

Η καλύτερη μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, νικήτρια στη Βοστόνη και στο Σικάγο το 2013 και το 2014, απειλείται με αποκλεισμό δύο ετών.

Τα αποτελέσματα της 33χρονης θα ακυρωθούν λογικά και έτσι η Γέπτο θα χάσει την επιταγή των 500.000 δολαρίων, χρήματα που κερδίζει η πρώτη στη βαθμολογία των Marathon Majors με την Έντνα Κίπλαγκατ να είναι το φαβορί για τα χρηματικά έπαθλα.

Η Γέπτο υποβλήθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο απαγορευμένων ουσιών στις 25 Σεπτεμβρίου. Το 2006 είχε αναδειχθεί νικήτρια στο Μαραθώνιο της Βοστόνης. Έμεινε μακριά από τους αγώνες προκειμένου να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί και το 2011 επέστρεψε ξανά.

Είναι η κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής στη Βοστόνη. Σύμφωνα με τον εν διαστάσει σύζυγο της η Γέπτο ξεκίνησε να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών το 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ