ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Έξι λόγοι για να τρέξεις στον Ημι-Μαραθώνιο της Αθήνας

Έξι λόγοι για να τρέξεις στον Ημι-Μαραθώνιο της Αθήνας

Η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου παραθέτει τους έξι λόγους για τους οποίους οι δρομείς πρέπει να πάρουν μέρος στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που γίνεται την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαρτίου!

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαρτίου και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου εξηγεί τους έξι λόγους που θα πρέπει κάποιος να τρέξει στο συγκεκριμένο αγώνα.

Το πνευματικό σπίτι του τρεξίματος

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το τρέξιμο σε δρόμο έχει τις ρίζες του στην ελληνική πρωτεύουσα. Ο θρύλος λέει ότι ο Φειδιππίδης έτρεξε λίγο περισσότερο από 42 χιλιόμετρα, από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, το 490 π.Χ., για να παραδώσει το μήνυμα ότι οι Έλληνες είχαν θριαμβεύσει επί των Περσών στη Μάχη του Μαραθώνα.

Στην ίδια αυτή διαδρομή έτρεξαν οι αθλητές στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896, το 1997 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το τρέξιμο συνεχίζει να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές με τον μαραθώνιο να αποτελεί το αποκορύφωμα για τους περισσότερους δρομείς.

Κατάλληλη πόλη

Η προοπτική της συμμετοχής στη διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου είναι για πολλούς δρομείς στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνουν, αλλά η διαδρομή είναι μία από τις πιο δύσκολες στον κόσμο με μια δύσκολη ανηφόρα από το 10ο έως το 31ο χιλιόμετρο. Επιπλέον η διαδρομή δεν φημίζεται για τα σημεία ενδιαφέροντος που διαθέτει.

Αντίθετα, ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας ξεκινά και τελειώνει στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Συντάγματος. Οι δρομείς περνούν επίσης από το Παναθηναϊκό Στάδιο, που φιλοξένησε το 1896 τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί το σημείο τερματισμού του μεγάλου Μαραθωνίου της πόλης.

Κάντε μαζί τις διακοπές σας

Η εγγραφή στο προχωρημένο επίπεδο του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας παρέχει πολλά προνόμια. Eπιτρέπει την ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς μαζί με έκπτωση στο εισιτήριο του Μουσείου Ακρόπολης.

Ο χειμώνας στην Αθήνα είναι σίγουρα πιο μαλακός σε σχέση με τη Βόρεια Ευρώπη και η διοργάνωση γίνεται την τρίτη Κυριακή του Μαρτίου για να συμπέσει με την αρχή της Άνοιξης. Με μέση θερμοκρασία στους 16 C αυτή την εποχή, όλα μοιάζουν ιδανικά για τρέξιμο αλλά και για περιήγηση στα αξιοθέατα.

Γίνε μέρος μίας νέας τάσης

Από το ταπεινό ξεκίνημα πριν από τέσσερα χρόνια, όταν περίπου 3.500 δρομείς έλαβαν μέρος, φτάσαμε στους περίπου 20.000 δρομείς που αναμένεται να βγουν στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας, στις 20 Μαρτίου.

Και σε συνάρτηση με τις οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών, το τρέξιμο έχει αποδειχθεί μία ιδιαίτερα δημοφιλής άσκηση στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος, ο περσινός Μαραθώνιος της Αθήνας είχε να επιδείξει με υπερηφάνεια ρεκόρ συμμετοχής, με 16.000 δρομείς να τρέχουν στην κανονική απόσταση τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ 43.000 πήραν μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις.

Καλή ζωή

Η σωστή διατροφή είναι θέμα υψίστης σημασίας για τους δρομείς και η ελληνική κουζίνα έχει επαινεθεί ως μία από τις πιο υγιεινές στον κόσμο. Με φρέσκα λαχανικά και όσπρια στον πυρήνα πολλών ελληνικών πιάτων, οι δρομείς δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να καταναλώσουν πέντε πιάτα την ημέρα, αν και το σαγανάκι - ένα τηγανητό σκληρό τυρί - ίσως να είναι καλύτερα να κρατηθεί ως απόλαυση μετά τον αγώνα.

Τρέξε για έναν λόγο

Τρέξιμο και συγκέντρωση χρημάτων είναι σχεδόν συνώνυμα και ακολουθώντας τα βήματα του Μαραθωνίου, ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνα ξεκίνησε πέρυσι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα φιλανθρωπικής δράσης και κοινωνικής ευθύνης, με τους δρομείς να προσθέτουν νόημα στα χιλιόμετρα τους, τρέχοντας για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ