ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Αλλαγές στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Αλλαγές στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Οι διοργανωτές του Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν την αλλαγή της διαδρομής του αγώνα.

Ικανοποιώντας το καθολικό αίτημα όσων συμμετέχουν στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης να βελτιωθεί η υπάρχουσα διαδρομή, προκειμένου να είναι ακόμα πιο εύκολος ο αγώνας των δρομέων και άρα να έχουν καλύτερες επιδόσεις όσοι συμμετέχουν, η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης προχωρά σε απόλυτη συνεννόηση με τον ΣΕΓΑΣ και την AIMS στην αναπροσαρμογή των δρόμων που θα διασχίσουν οι φετινοί συμμετέχοντες, οι οποίοι θα διασχίσουν τα 21 χιλιόμετρα σε δυο «κύκλους» και όχι τρεις, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι.

Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει με τη δύση του ηλίου στις 18.45. Η εκκίνηση θα δοθεί από τη Λεωφόρο Νίκης και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα διασχίζει τις οδούς: Λεωφόρος Νίκης, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γεωργίου Παπανδρέου, Κορομηλά, Λεωφόρος Βασ. Όλγας, Λεωφόρος Βασ. Γεωργίου, Μαν. Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Κουντουριώτου, Λεωφόρος Νίκης και τερματισμός μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Όσον αφορά στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μέτρων, η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 21.15 μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου), με τη διαδρομή να καλύπτει τις οδούς Λεωφόρος Βασ.Γεωργίου, Μαν. Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφόρος Κουντουριώτου, Λεωφόρος Νίκης, με τους συμμετέχοντες να τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο (η διαδρομή διατρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού τον Λευκό Πύργο).

Όπως εξήγησε ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης, κ. Δρόσος Χριστόπουλος, αμφότερες οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε οι χιλιάδες δρομείς να περάσουν μπροστά από τα ωραιότερα αξιοθέατα της παραλιακής ζώνης της Θεσσαλονίκης, με τους κεντρικούς δρόμους της πόλης να προσφέρουν στους δρομείς μια διαδρομή με φόντο τον Θερμαϊκό αλλά και τη μαγεία της όμορφης (νυχτερινής) Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε: «Είναι γεγονός ότι ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης έτυχε τεράστιας αποδοχής από την πόλη μας, τη χώρα μας, αλλά και από εξαιρετικά στελέχη και δημοσιογράφους του δρομικού κινήματος του εξωτερικού. Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι πρόκειται για ένα γεγονός με πολύ μεγάλη προοπτική ανάπτυξης, ένα γεγονός το οποίο πέραν της αθλητικής και κοινωνικής υπόστασης, διαθέτει και τουριστικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι πολύ γρήγορα καθιέρωσε τη Θεσσαλονίκη ως αθλητικό τουριστικό προορισμό για δρομείς από το εξωτερικό, αλλά και από το εσωτερικό της χώρας. Στο πλαίσιο λοιπόν της συνεχούς προσπάθειάς μας για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αυτούς που με τη συμμετοχή τους τιμούν τη διοργάνωσή μας, εισακούοντας τη μοναδική παρατήρηση για βελτίωση της, επανακαθορίσαμε την ήδη πολύ πετυχημένη χάραξη της διαδρομής, μειώνοντας τους τρείς “κύκλους” σε δυο, με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα που προκύπτουν τόσο για τους συμμετέχοντες δρομείς, όσο και για το προσωπικό της τεχνικής μας επιτροπής. Ως εκ τούτου, περιμένουμε οι επιδόσεις όλων ανεξαρτήτως των δρομέων να είναι καλύτερες, η δε ευχαρίστησή τους από τη συμμετοχή, ανεπανάληπτη».

Οι 8 λόγοι για να τρέξει κανείς στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης:

-Η απαράμιλλη ομορφιά της παραθαλάσσιας διαδρομής,

-η ξεχωριστή εμπειρία νυχτερινής διαδρομής,

-η συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς,

-η διαρκής εμψύχωση των χιλιάδων θεατών που θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης,

-η άριστη ποιότητα οδοστρώματος,

-οι ιδανικές καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη το Φθινόπωρο,

-η πιστοποιημένη διαδρομή από την IAAF για τον Ημιμαραθώνιο και τον δρόμο 5000μ. και η ηλεκτρονική χρονομέτρησή της,

-το επίσημο αναμνηστικό μετάλλιο, το πιστοποιητικό συμμετοχής, το επίσημο T-SHIRT της διοργάνωσης και τα διάφορα αναμνηστικά, για όλους τους συμμετέχοντες.

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε αυτοπροσώπως, στα γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360), είτε με online εγγραφή (ατομική ή ομαδική) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μ. όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

SHARE:

BEST OF NETWORK

Τρομακτικό βίντεο: Φορτηγό 'σαρώνει' σπίτια

Πέντε νεκρούς και συντρίμμια άφησε πίσω του φορτηγό, που έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε σειρά σπιτιών (vids)

Τα κορυφαία αυτοκίνητα που περιμένουμε το 2017

Νέα χρονιά, νέες προσδοκίες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, που μέσα στο έτος που διανύουμε παρουσιάζουν 17 νέα ή ανανεωμένα μοντέλα, για κάθε βαλάντιο και κάθε γούστο.

Ο ελληνικός πληθυσμός, ένας από τους λιγότερο προσδιορισμένους γενετικά

Αποκωδικοποιώντας το ανθρώπινο DNA. Τα "λάθη" που μας κάνουν μοναδικούς, η ανάλυση γενετικού υλικού για ανίχνευση μελλοντικών παθήσεων, τα τεστ για τον κληρονομικό καρκίνο και η "δίαιτα του Θεού". Η βραβευμένη ερευνήτρια Γενετικής, Δρ. Αντιγόνη Δήμα απαντά στο NEWS 247 λίγο πριν το Συνέδριο Game Changer in Women of Influence

Πώς θα προστατεύσεις το δέρμα σου από το κρύο

Καταπολέμησε την ξηρή επιδερμίδα σου γενναία, δυναμικά και αποτελεσματικά.

Μηχανή του Χρόνου: Τι κάνει σήμερα ο Ριτζ από τη σειρά 'Τόλμη και Γοητεία'

Στα 65 του πια ο Ριτζ από τη σειρά «Τόλμη και Γοητεία», χορεύει στο dancing with the stars, παίζει μπάσο με το συγκρότημά του και εμφανίζεται σε τηλεοπτική σειρά

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24