ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καρνάζης: "Η υγεία είναι ο πλούτος μας"

Καρνάζης: "Η υγεία είναι ο πλούτος μας"

Ο υπερμαραθωνοδρόμος Ντιν Καρνάζης κάλεσε τους Έλληνες δρομείς να συμμετάσχουν στο "Navarino Challenge". Θα φιλοξενηθούν παράλληλες εκδηλώσεις για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Τρέχοντας μαζί με ένα θρύλο! Χιλιάδες ερασιτέχνες δρομείς θα έχουν την ευκαιρία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να τρέξουν και να διδαχθούν από τον ελληνικής καταγωγής υπερμαραθωνοδρόμο, Ντιν Καρνάζη.

Το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου ο αθλητικός τουρισμός πρωταγωνιστεί στη Μεσσηνία χάρη στη διοργάνωση "Navarino Challenge". Παράλληλα με τις αγωνιστικές διαδρομές με επικεφαλής τον Καρνάζη, θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις με την παιδική παχυσαρκία να βρίσκεται στο προσκήνιο.

" Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι ξανά στην Ελλάδα και στο Navarino Challenge. Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά και ελπίζω πως θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη", ήταν τα πρώτα λόγια του Ντιν Καρνάζη στη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών.

Υπό το βλέμμα των γονιών του που τον συνόδευσαν στο ταξίδι 22 ωρών από το Σαν Φρανσίσκο στην Αθήνα συνέχισε, λέγοντας " Το Navarino Challenge είναι μια πρωτοποριακή διοργάνωση και ας μη ξεχνάμε πως η περιοχή της Μεσσηνίας συνδέεται με το αυθεντικό ολυμπιακό κίνημα το οποίο συνδύαζε την συνύπαρξη κορυφαίων αθλητών με καθημερινούς ανθρώπους. Αυτό τον συνδυασμό τον πετύχαμε στο Navarino Challenge και έχουμε elite αθλητές και ανθρώπους που έχουν να προπονηθούν πολλά χρόνια. Θέλω να τους βοηθήσω να παρουσιάσουν πρόοδο και να γίνουν νέοι αθλητές. Να δώσουν το παράδειγμα σε άλλους ανθρώπους. Και όσοι είναι τολμηροί, να με ακολουθήσουν στο Σπάρταθλον την επόμενη εβδομάδα".

Ο Καρνάζης, πρώην υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας, ξεκίνησε να τρέχει ξανά σε ηλικία 30 ετών. Δεν έχει σταματήσει έκτοτε έχοντας εκπληρώσει τα μεγαλύτερα δρομικά κατορθώματα. Με τον κάθε άθλο του, η φήμη του έγινε και ολοένα μεγαλύτερα. Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόσμους, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα.

" Οι Αμερικανοί βλέπουν τους Έλληνες ως ξεχωριστούς, ζωντανούς και ανθρώπους με ενέργεια. Η υγεία είναι ο πλούτος μας και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η υγεία είναι εξίσου σημαντική".

Η σχέση του με την Ελλάδα είναι μια σχέση αγάπης που βασίζεται στα θεμέλια της ανατροφής του από Έλληνες, στο θαυμασμό του για το φυσικό κάλος της χώρας και την πίστη του στην πραγματική μεσογειακή διατροφή: "Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον δύο φορές. Δεν υπάρχει κανένα μέρος σαν την Ελλάδα. Εδώ υπάρχει μαγεία. Είναι δύσκολο να το εκφράσω. Από την ώρα που κατεβαίνω από το αεροπλάνο νιώθω ξεχωριστά συναισθήματα".

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου ξεκίνησε να τρέχει με προορισμό την παραλία. Στη συνέχεια δεν θα επέστρεφε στο ξενοδοχείο, αλλά θα πήγαινε τρέχοντας μέχρι την Ακρόπολη!

Η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Έμφαση στο αγωνιστικό τριήμερο "Navarino Challenge" θα δοθεί στην παιδική παχυσαρκία. Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας που ανέλυσε ο καθηγητής Δημοσθένης Παναγιωτάκος, καθηγητής βιοστατιστικής και επιδημιολογίας της διατροφής του Χαροκόπειου πανεπιστημίου, το 1/3 των ελληνόπουλων είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα ειδικά στις αγροτικές περιοχές της χώρας.

Τα χειρότερα έρχονται, αφού σύμφωνα με τον κ.Παναγιωτάκο "βιώνουμε τις δραματικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτό το σοβαρό πρόβλημα, θα το βιώσει περισσότερο στο μέλλον. Επιπλέον μειώνεται η φυσική δραστηριότητα των παιδιών τα τελευταία δέκα χρόνια κατά 10-20%, όπως και η γυμναστική στα σχολεία".

Ο Ντιν Καρνάζης σχολίασε πως το παράδειγμα στα παιδιά πρέπει να δώσουν πρώτα οι γονείς, προσέχοντας οι ίδιοι τη διατροφή τους, τις συνήθειες τους, ώστε να ακολουθήσουν τα παιδιά. Το πρώτο μήνυμα θα δοθεί στο "Navarino Challenge στη μεσσηνιακή γη, " μια από τις τέσσερις αναγνωρισμένες περιοχές του πλανήτη που εκπροσωπούν τη μεσογειακή διατροφή" όπως είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Παπατσώνη, υπεύθυνη μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων του συγκροτήματος "Costa Navarino".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ