ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Η δικαίωση της Αραούζου

Η δικαίωση της Αραούζου

Η Κέλλυ Αραούζου κατάφερε μέσα σε οκτώ χρόνια να κατακτήσει μετά τις πισίνες και την θάλασσα μέσα από τη σκληρή δουλειά της. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Όποιος την γνωρίζει τον κερδίζει αμέσως με το χαμόγελο της. Όταν μπαίνει όμως μέσα στο νερό γίνεται άλλος άνθρωπος. Η Κέλλυ Αραούζου το Σάββατο (25/7) κατέκτησε το πρώτο της ατομικό μετάλλιο στην ανοικτή κολύμβηση με μεγάλο της όπλο το πείσμα της.

Εκείνη είναι άλλωστε ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού της και δεν χρειάζεται κανείς να την ξέρει προσωπικά να το καταλάβει.

Πάντοτε μέσα από τις δηλώσεις της δεν κρύβεται όπως έκανε μετά την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στη Βαρκελώνη όπου ανέλαβε την ευθύνη για την απώλεια του μεταλλίου. Πως έφτασε όμως η 24χρονη κολυμβήτρια μέχρι εδώ;

Από το Χαϊδάρι στην κορυφή του κόσμου

2663965 25.07.2015   (),       5      ,    XVI        .  /
2663965 25.07.2015 (), 5 , XVI . / 2663965 25.07.2015 (), 5 , XVI . /

Το νερό την τράβηξε από μικρή και οι επιτυχίες που είχε μέσα σε αυτό την κράτησαν αρχικά μέσα στις πισίνες. Το ταλέντο της φάνηκε από τις πρώτες τις βουτιές στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου όπου με το σκουφάκι του τοπικού συλλόγου έκανε αρκετούς να μιλούν για εκείνη.

Το καλοκαίρι του 2007 πάει με υποσχετική στον Παναθηναϊκό και ένα χρόνο αργότερα έρχεται η πρώτη μεγάλη επιτυχία. Το Ιούλιο του 2008 στο Μοντερέι του Μέξικο η Αραούζου κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στα 1.500μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Νεανίδων με χρόνο 16:33.68 πίσω από την Έλενα Σοκόλοβα. Ενδεικτικό της επιτυχίας της ήταν πως τότε έγινε μόλις η πρώτη Ελληνίδα και δεύτερη συνολικά, πίσω μόνο από τον Άρη Γρηγοριάδη, που κατακτούσε μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε όλες τις κατηγορίες.

Η εμμονή της στην πισίνα συνεχίστηκε για λίγο ακόμα. Μετά ήρθε η μεταγραφή της στον Εθνικό, ένα πέρασμα από τον ΠΑΟΚ, για να ακολουθήσει η μόνιμη κάθοδος στον Πειραιά που κρατά μέχρι και σήμερα.

Το Open Water που ήρθε και έδεσε

Η σπίθα της ανοικτής θάλασσας έγινε φωτιά με τη βοήθεια του Νίκου Γέμελου από το 2009. Η Αραούζου είχε μια αδυναμία πάντοτε στις μεγάλες αποστάσεις και οι βάσεις υπήρχαν για να κυριαρχήσει στον μαραθώνιο της θάλασσας.

Υπό την καθοδήγηση του μετρ του είδους, Νίκου Γέμελου, ξεκίνησε εντυπωσιακά. Το καλοκαίρι του 2009 κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 3χλμ και το χάλκινο στα 5χλμ στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, αφού τον αμέσως επόμενο χρόνο, σε επίπεδο γυναικών πια κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ.

Τον επόμενο χρόνο ήρθε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα 10χλμ. Ακολούθησαν πολλά μετάλλια σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με την τριάδα που συνθέτει μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη και Αντώνη Φωκαΐδη να χαρίζει μεγάλες διακρίσεις στη χώρα μας.

Η δικαίωση της Αραούζου
INTIME SPORTS

Αποδείχτηκε καλή μαθήτρια

Τα πάντα όμως δεν ήταν ρόδινα σε αυτή την πορεία. Οι αποτυχίες σε ατομικό επίπεδο τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στο Βερολίνο απέδειξαν πως "ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό".

Χαρακτηριστικά του τρόπου σκέψεις της είναι τα όσα είχε δηλώσει κατά την επιστροφή της από τη Βαρκελώνη και φορώντας ένα μετάλλιο στο στήθος της. " Πιστεύω πως το να παίρνει κάποιος την 4η θέση σε 5 και 10χλμ. και το αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό, σημαίνει πολλά.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Πρέπει να συνεχίσουμε σε χαμηλούς τόνους, έτσι όπως έχουμε μάθει και με σκληρή προπόνηση θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες. Για μένα είναι ένα μάθημα το ότι έχασα δύο μετάλλια και καλύτερα που το έκανα σε μικρή ηλικία και όχι μετέπειτα στην καριέρα μου" τόνισε χαρακτηριστικά.

Δύο χρόνια μετά απέδειξε πως πήρε το μάθημα της. Ακολουθώντας εξαιρετική στρατηγική στον αγώνα των 5χλμ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ, το πρώτο της σε ατομικό επίπεδο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η δικαίωση της Αραούζου

Το όνειρο του Ρίο και η "άγρια Κέλλυ"

Η αποστολή της στο Καζάν δεν τελείωσε αφού ο στόχος της είναι ξεκάθαρος. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι ο μεγάλος της στόχος και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας πλέον και μεγάλη εμπειρία.

Βέβαια εκεί θα έχει να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και τα δυνατά ρεύματα αλλά αυτό δεν την νοιάζει. Είναι μαθημένη στα δύσκολα και της αρέσουν κιόλας. Δεν είναι λίγο άλλωστε ένας αθλητής του μεγέθους του Σπύρου Γιαννιώτη να αναγνωρίζει το πλούσιο ταλέντο σου και τις μεγάλες σου δυνατότητες.

Η Κέλλυ Αραούζου διαθέτει όλα τα στοιχεία για να τα βάλει με όλες τις μεγάλες της αντιπάλους (για όσους δεν τον γνωρίζουν πέφτει μπόλικο ξύλο κάτω από την επιφάνεια) και να βγαίνει νικήτρια χαρίζοντας και άλλα μετάλλια στη χώρα μας.

2664093 25.07.2015     5          XVI        :   () -  ,   () -  ,   () -  .  /
2664093 25.07.2015 5 XVI : () - , () - , () - . / 2664093 25.07.2015 5 XVI : () - , () - , () - . /

Οι πιο σημαντικές διεθνείς της διακρίσεις:

2008, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων: ασημένιο μετάλλιο στα 1.500μ κολύμβησης

2009, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων: χρυσό μετάλλιο στα 3χλμ και χάλκινο στα 5χλμ ανοιχτής θάλασσας

2010, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ ανοιχτής θάλασσας

2011, Παγκόσμιο Κύπελλο: χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας

2012, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ και 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας

2013, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ team event, 4η θέση στα 5χλμ και στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας, 2η θέση στο test event 5χλμ ανοιχτής θάλασσας και 4η θέση στο test event 10χλμ ανοιχτής θάλασσας

2014: Παγκόσμιο Κύπελλο: ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ ομαδικό

2015, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ ανοικτής θάλασσας

Δείτε σε βίντεο τον τερματισμό της κούρσας στο Καζάν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ