ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Ανοιχτή θάλασσα σε εγκατάσταση του 1880!

Ανοιχτή θάλασσα σε εγκατάσταση του 1880!

Σε μια από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936, τη Regattastrecke Grünau, διεξάγονται τα αγωνίσματα της ανοιχτής θάλασσας.

H Regattastrecke Grünau είναι η παλαιότερη αθλητική εγκατάσταση στο Βερολίνο. Φιλοξένησε την πρώτη ρεγκάτα στις 27 Ιουνίου του 1880!

Είναι μια από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, φιλοξενώντας την κωπηλασία και το κανόε καγιάκ.

Εκεί θα φιλοξενηθούν από την Τετάρτη (13/8) τα αγωνίσματα της ανοιχτής θάλασσας (open water) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Σύμφωνα με τον σπουδαίο Γερμανό Τόμας Λουρτζ οι διοργανωτές έχασαν την ευκαιρία να φέρουν τους αγώνες κοντά στην πόλη, παρά μόνο να επιλέξουν το συγκεκριμένο σημείο μακριά από την "καρδιά" της διοργάνωσης.

Η αυλαία ανοίγει την Τετάρτη (13/8, 11.00) με τα 10χλμ. των γυναικών και τη συμμετοχή της Κέλυς Αραούζου με αντίπαλο την Ουγγαρέζα Έυα Ρίζτοφ, τη Γερμανίδα Ίζαμπελ Άρλε.

Στις 14.30 θα πάρουν εκκίνηση οι άνδρες στα 5χλμ. δίχως τον Σπύρο Γιαννιώτη. Την επόμενη μέρα (14/8, 11.00) ακολουθεί το 10άρι με τους δύο αγώνες να χωρίζουν μόλις 14 ώρες! Ο 22χρονος Γιώργος Αρνιακός και ο ο 24χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής, Αντώνης Φωκαΐδης θα αγωνιστούν στο 5άρι.

Ως οικοδεσπότης ο Τόμας Λουρτζ δεν έχει τη δυνατότητα να αφήσει κάποιο από τα αγωνίσματα. 5χλμ, 10χλμ, ομαδικό και 25χλμ. βρίσκονται στο πρόγραμμα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ