ΒΟΛΕΪ

"Θα γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου"

"Θα γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου"

Γιοβάνοβιτς, Έγκλεσκαλνς, Σεπέδα και Φερέιρα μίλησαν στην επίσημη σελίδα της ΕΟΠΕ για το Final 4 του Κυπέλλου στο βόλεϊ ανδρών (26-27/3).

Η αντίστροφη μέτρηση για το Final 4 του Κυπέλλου στο βόλεϊ ανδρών (26-27/3) συνεχίζεται. Η ΕΟΠΕ αυτή τη φορά έδωσε το λόγο στους διαγώνιους των ομάδων οι οποίοι τοποθετήθηκαν για το τι πρέπει να περιμένουμε να δούμε.

"Θα γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φερέιρα: "Το έχουμε ξανακάνει, μπορούμε!"

Ο πρώτος ημιτελικός του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών θα έχει και... «σάμπα» στο ΔΑΚ Γλυφάδας με τον Βραζιάλο διαγώνιο του Παναθηναϊκού, Γουίντσον Φερέιρα να παρουσιάζεται πανέτοιμος ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στον ΑΟΠ Κηφισιάς (26.3/ 15.30/ΕΡΤ2).

«Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αγωνίζομαι σε F-4 Κυπέλλου και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει στο στόχο της και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας», τόνισε αρχικά ο βολεϊμπολίστας των «πρασίνων».

Παράλληλα, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ομάδα του ΠΑΟ έχει κερδίσει ήδη μια φορά φέτος στο πρωτάθλημα την ομάδα της Κηφισιάς, ο Βραζιλιάνος άσος τόνισε: «Στις δύο αναμετρήσεις που έχουν προηγηθεί για το πρωτάθλημα, η κάθε ομάδα μετρά από μια νίκη. Οπότε αφού το έχουμε ξανακάνει, μπορούμε να ξανακερδίσουμε την Κηφισιά.Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, μια δυνατή ομάδα αλλά από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να πετύχουμε το 100% της απόδοσής μας για να πάρουμε τη νίκη στον ημιτελικό και να προκριθούμε στον τελικό».

Τέλος, ο Γουίντσον σημείωσε ότι το κίνητρο για την πρόκριση στον τελικό αλλά και το βήμα παραπάνω υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στις τάξεις των «πρασίνων»: «Γνωρίζουμε ότι η Κηφισιά είναι μία πολύ καλή και φορμαρισμένη ομάδα. Ωστόσο έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το παιχνίδι, μέσα από σκληρές προπονήσεις. Επιπλέον έχουμε πολύ ισχυρό κίνητρο για τη νίκη στον ημιτελικό αρχικά και στη συνέχεια για την κατάκτηση του τίτλου, αφού το Κύπελλο είναι ο στόχος μας. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε φτάσει ως εδώ και τώρα το μυαλό όλων είναι ο αγώνας του Σαββάτου».

"Θα γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιοβάνοβιτς: "Για την ομάδα και την πόλη της Κηφισιάς"

Τρίτη χρονιά στην ομάδα της Κηφισιάς, ο αρχισκόρερ της Volleyleague και «μπόμπερ» των βορείων προαστίων Ζόραν Γιοβάνοβιτς θέλει αυτή τη φορά να είναι η... τρίτη και η πιο γλυκιά για τον ίδιο και την ομάδα του με στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας 2016.

Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει ο ΑΟΠ Κηφισιάς να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό της Κυριακής (27.3, 18.00) αφού υπερκεράσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό του F-4 του Κυπέλλου Ελλάδας (26.3, 15.30).

Ο Σέρβος διαγώνιος που πάει για τέταρτη συνεχή σε Φάιναλ-4 (μετρά δυο με την Κηφισιά και έναν με τον Παμβοχαϊκό) παραδέχεται : «Είναι μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε κάτι μεγάλο για την ομάδα και την πόλη της Κηφισιάς. Είμαστε προετοιμασμένοι και σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θέλουμε να να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι στον ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Αναφορικά με το γεγονός ότι οι δυο ομάδες στην κανονική περίοδο μετρούν από μια νίκη και μια ήττα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο άσος του ΑΟΠ Κηφισιάς, σχολίασε: "Είναι ξεχωριστός ο θεσμός αυτός. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε εμείς είναι να έχουμε συγκέντρωση στο παιχνίδι και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θεωρώ ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το κύπελλο. Διαθέτουμε παίκτες με εμπειρία οι οποίοι έχουν παίξει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες διοργανώσεις. Ελπίζω και εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς".

"Θα γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έγκλεσκαλνς: "Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς"

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει το Κύπελλο σε τρεις διαφορετικές χώρες… Η αρχή για τον Χέρμαν Έγκλεσκαλνς έγινε στην πατρίδα του την Λετονία το 2009, για να ακολουθήσει το 2010 το Κύπελλο Φινλανδίας με την Lakkapaa (με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP) και το 2012 το Κύπελλο Βελγίου με τη φανέλα της Νόλικο Μαασέικ.

Ο Λετονός διαγώνιος που μετρά ήδη μια κούπα στην Ελλάδα, έχοντας κατακτήσει το Λιγκ Καπ πριν από ένα μήνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, μίλησε στο www.volleyball.gr για τον μεγάλο ημιτελικό του Final 4 του Κυπέλλου Βόλεϊ ανδρών που θα βρει την ομάδα του και πάλι αντιμέτωπη με τον δικέφαλο του βορρά.

Έχεις ζήσει την εμπειρία των φάιναλ φορ Κυπέλλου στις χώρες που έχεις αγωνιστεί. Ποια είναι τα συναισθήματα σου πως προετοιμάζεται πριν από αυτούς τους αγώνες;

«Έχω παίξει σε αντίστοιχες διοργανώσεις στο Βέλγιο και την Φινλανδία. Το διακύβευμα είναι μεγάλο, ένας τίτλος, αλλά εγώ προσπαθώ να βλέπω όλους τους αγώνες το ίδιο να κάνω αυτά που κάνω καθημερινά στις προπονήσεις και να έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου».

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 3 φορές τον ΠΑΟΚ πόσο σημαντικό είναι αυτό εν όψει του ημιτελικού;

«Σίγουρα είναι σημαντικό, ψυχολογικά περισσότερο, αλλά εμείς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον ΠΑΟΚ. Μπορεί σαν ομάδα να μην έχει δέσει, αλλά αποτελείτε από εξαιρετικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Θα υπάρχει μεγάλη πίεση για την νίκη στον ΠΑΟΚ, αλλά το ίδιο ισχύει και για εμάς, με μια ακόμα νίκη θα δώσουμε μεγαλύτερη αξία στις προηγούμενες τρεις».

Τι διαφορετικό πιστεύεις ότι μπορεί να προσφέρει αυτό το παιχνίδι συγκριτικά με αυτά που έχουν προηγηθεί;

«Είναι ένα μεγαλύτερο παιχνίδι από αυτά του πρωταθλήματος και εμείς το αντιμετωπίζουμε όπως τον τελικό του League Cup. O ΠΑΟΚ σίγουρα θέλει να κερδίσει, πολύ περισσότερο από τον αγώνα της περασμένης εβδομάδας, που ήταν ένα βαθμολογικά αδιάφορο, αλλά και εμείς θέλουμε πολύ την νίκη, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κρίνετε ένας τίτλος. Πιστεύω ότι τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε όσα κάνουμε στις προπονήσεις και αν τα βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο είμαι αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε».

Στη Γλυφάδα θα βρεθούν ως επί το πλείστον αθλητές του βόλεϊ, μικρά παιδιά και γενικώς κόσμος που προέρχεται από το άθλημα. Θεωρείς λοιπόν ότι αυτό θα είναι ένα ακόμη στοιχείο που θα βοηθήσει για να είναι μια πετυχημένη διοργάνωση;

«Νομίζω ότι είναι καλό και όμορφο να αγωνίζεσαι μπροστά σε μικρά παιδιά, έτσι μπορούν να δουν από κοντά τι μπορούν να καταφέρουν. Για εμάς τους παίκτες είναι μια καλή ευκαιρία για να δώσουμε το καλό παράδειγμα στην νέα γενιά έτσι ώστε να ασχοληθεί με το βόλεϊ».

"Θα γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σεπέδα: "Βόλεϊ υψηλού επιπέδου που θα δώσει κίνητρο στα παιδιά"

Αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του ΠΑΟΚ, καθώς είναι και ο τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Κουβανός διαγώνιος του «δικεφάλου του Βορρά», Ρολάντο Σεπέδα είναι έτοιμος για ακόμα μια μεγάλη «μάχη» στον ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό (26.3/18.30/ΕΡΤ2).

Είναι περίεργο για σένα το σύστημα διεξαγωγής ενός φάιναλ φορ, με τους διαδοχικούς αγώνες;

«Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Έχω παίξει και σε άλλες παρόμοιες διοργανώσεις με την εθνική Κούβας, όπως βέβαια και στο Λιγκ Καπ με τον ΠΑΟΚ. Ένα φάιναλ φορ έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Χρειάζεται ειδική προετοιμασία για να μπορέσεις να δώσεις δύο συνεχόμενους αγώνες, χωρίς να έχεις κενά στην απόδοσή σου. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο πολύ θέμα ψυχολογικής προετοιμασίας, όσο θέμα αντοχής. Δεν είναι εύκολο να βρεις τις δυνάμεις να παίξεις έναν δύσκολο ημιτελικό και, εφόσον κερδίσεις, να παρουσιαστείς έτοιμος στον τελικό σε λιγότερο από 24 ώρες».

Ο ΠΑΟΚ μετρά φέτος τρεις ήττες απέναντι στον Ολυμπιακό, σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ. Τι θα πρέπει να αλλάξετε αυτή τη φορά και πού πιστεύεις ότι θα κριθεί ο ημιτελικός;

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, αλλά ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Ξέρουμε και ότι χάσαμε τον τελικό του Λιγκ Καπ από δικά μας λάθη. Αυτό το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα και μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά θα χρειαστεί να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Τη νίκη θα την πάρει όποιος έχει μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και αποφύγει τα εύκολα λάθη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο, είτε τα σετ κριθούν στους 25 πόντους, είτε πάνε ακόμα παραπέρα».

Πώς σου φαίνεται το γεγονός ότι στις εξέδρες δεν θα βρίσκονται φανατικοί οπαδοί αλλά βρίσκονται παιδιά και νεαροί παίκτες του βόλεϊ;

«Μου ακούγεται πάρα πολύ ευχάριστο. Είναι μία ωραία ιδέα να γεμίσουν το γήπεδο οι νέοι που αγαπούν το βόλεϊ, να δουν από κοντά τις τέσσερις καλύτερες ομάδες και τους παίκτες που θέλουν να μιμηθούν. Η παρουσία αυτών των νεαρών παικτών και των οικογενειών τους, είναι ένας λόγος παραπάνω για να προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να τους ανταμείψουμε με βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Οι εικόνες που θα δουν αυτά τα παιδιά, μπορεί να τους δώσουν κίνητρο για να συνεχίσουν να κάνουν με μεγαλύτερη όρεξη αυτό που αγαπούν».

Το πρόγραμμα του Final 4

Οι αγώνες του Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ 2 και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 26 Μαρτίου

15:30, Παναθηναϊκός - ΑΟΠ Κηφισιάς

18:30, Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Κυριακή 27 Μαρτίου

18:00, Τελικός

ΠΗΓΗ: ΕΟΠΕ

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ