ΒΟΛΕΪ

Σπουδαίο διπλό για τον ΠΑΟΚ, 3-1 τον Ολυμπιακό στου Ρέντη

Σπουδαίο διπλό για τον ΠΑΟΚ, 3-1 τον Ολυμπιακό στου Ρέντη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-1 σετ επί του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό της Volleyleague και "έσπασε" την έδρα των ερυθρόλευκων. Ένταση στο τέλος με Χιμένες και Φιλίποφ.

Το πάθημα έγινε μάθημα στον ΠΑΟΚ; Σίγουρα αυτή τη φορά οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη όταν τους δόθηκε το ματς το πήραν και με 3-1 σετ έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ της Volleyleague με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν και πάλι το ραντεβού τους για την ερχόμενη Παρασκευή (8/4, 18.00) στου Ρέντη.

Για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να φτάσει σε αυτή τη νίκη έπρεπε να δει τον Σεπέδα να κάνει ίσως την καλύτερη του εμφάνιση από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, τον Λι να σκεπάζει το φιλέ και τον Χιμένες να θυμίζει τον περσινό εαυτό του. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Γιαμπλόνσκι ο οποίος μπορεί να έμεινε χαμηλά στην επίθεση αλλά βοήθησε σημαντικά στην υποδοχή μαζί με τον Γκαρά.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός έκανε πολλά και εύκολα λάθη. Σε καμία περίπτωση δεν είχε την αποτελεσματικότητα που μας είχε συνηθίσει στην επίθεση, ενώ αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του όταν ο Φιλίποφ έφευγε μακριά από το φιλέ.

Το τι θα δούμε από τις δύο ομάδες την Παρασκευή είναι δύσκολο να το προβλέψουμε, ελπίζουμε όμως να δούμε μονομαχίες ανάλογες με εκείνες του τρίτου σετ.

Το ματς: Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι χωρίς λάθη σε ροή αγώνα και με όπλο του το σερβίς κατάφερε να σπάσει το ρυθμό του Ολυμπιακού. Ο Φιλίποφ έτρεχε για να μαζέψει τις κακές υποδοχές (39% είχαν οι ερυθρόλευκοι) και αυτό διευκόλυνε το μπλοκ του "δικεφάλου του Βορρά". Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην είχε πολλούς πόντους από το μπλοκ αλλά έσπασε πολλές μπάλες και ήταν αποτελεσματικός στην κόντρα μπάλα.

Με βασικό επιθετικό όπλο τον Σεπέδα και τα σερβίς του Τακουρίδη να δημιουργούν πρόβλημα στην υποδοχή του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ έχτισε μια διαφορά η οποία με ένα πέρασμα του Λι έφτασε στο 16-9 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι παίκτες του Πιάτσα προσπάθησαν να πιέσουν από το σερβίς και με έναν άσο του Έγκλεσκαλνς στον Χιμένες μείωσαν στους 4 (17-21). Οι παίκτες του ΠΑΟΚ όμως με πρωταγωνιστή τον Σεπέδα έφτασαν στο 1-0 με 25-19.

Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η εικόνα του ματς στο δεύτερο σετ. Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα και ήταν εκείνος ο οποίος χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο στο σερβίς του, αλλά και χωρίς εύκολα λάθη κατάφερε μετά τα μισά του σετ να χτίσει μία διαφορά τεσσάρων πόντων (16-12). Ο Έγκλεσκαλνς απέφυγε τα λάθη και οι Σπίνου και Σουλτανόπουλος ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση με τη διαφορά να εδραιώνεται σταθερά πάνω από του πέντε πόντους. Τελικά, οι ερυθρόλευκοι με ένα χαμένο σερβίς του Γιαμπλόνσκι έκαναν το 1-1 με 25-20.

Στο τρίτο σετ είδαμε ένα εντυπωσιακό ματς με πολλές ανατροπές και άμυνες εκατέρωθεν. Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που είχε σταθερά ένα μικρό προβάδισμα, αλλά ο Ολυμπιακός έβρισκε πάντα τις λύσεις για να φέρει το σετ στα ίσια. Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε το προβάδισμά του με Σεπέδα να τελειώνει ορισμένες δύσκολες μπάλες και τον Χιμένες να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του. Εκείνοι όμως που είχαν το πρώτο σετ μπολ ήταν οι ερυθρόλευκοι.

Οι παίκτες του Πιάτσα με όπλο τους το μπλοκ προηγήθηκαν με 24-23 χάρη σε ένα μπλοκ του Σπίνου στον Γιαμπλόνσκι. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχασαν την ψυχραιμία τους. Πρώτα ο Λι με πρώτο χρόνο έκανε το 24-24 και στη συνέχεια σταμάτησε τον Όγκουρτσακ για να δώσει το σετ μπολ στον ΠΑΟΚ. Ο Χιμένες ήταν εκείνος που πήρε την επίθεση και τελείωσε το τρίτο σετ με 24-26.

Στο τέταρτο σετ οι παίκτες του Πιάτσα δεν κατάφεραν να αντιδράσουν σωστά ούτε στο τέταρτο σετ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να χτίσει μία διαφορά με όπλο του το σερβίς (τρεις άσοι) και οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει το 3-1 σετ και να πάρει το προβάδισμα.

Σπουδαίο διπλό για τον ΠΑΟΚ, 3-1 τον Ολυμπιακό στου Ρέντη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


* Ο Παντακίδης συγκρατεί τον Φιλίποφ μετά το τέλος του αγώνα.

Ένταση με Χιμένες - Φιλίποφ, τι αναφέρει το φύλλο αγώνα

Στην τελευταία φάση του αγώνα είχαμε ένταση ανάμεσα στον Χιμένες και τον Φιλίποφ. Ο Κουβανός ακραίος του ΠΑΟΚ πανηγύρισε υπέρ του δέοντος τον πόντο που πήρε προς την πλευρά του Φιλίποφ και αμέσως είχαμε ένταση ανάμεσα στους δύο παίκτες η οποία έληξε με την παρέμβαση των υπολοίπων.

Από την πλευρά του ο πασαδόρος του Ολυμπιακού υποστηρίζει ότι ο Χιμένες έβρισε την μητέρα του και για αυτό αντέδρασε κάτι που αρνείται κατηγορηματικά ο παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο πρώτος διαιτητής του αγώνα, Μανώλης Γεωργιάδης, έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο Χιμένες "πανηγύρισε έξαλλα από την πλευρά του αντιπάλου". Αυτό δεν επιφέρει κάποια τιμωρία στον παίκτη του ΠΑΟΚ ο οποίος θα αγωνιστεί κανονικά στους επόμενους αγώνες.

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-3

Τα σετ: 19-25, 25-20, 24-26, 20-25

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 48 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 5 άσσους, 55 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πιάτσα): Σουλτανόπουλος 7 (4/7 επ, 3 μπλοκ), Φιλίποφ 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 18 (16/35 επ, 2 άσσοι), Κοκκινάκης 9 (7/22 επ, 2 μπλοκ, 50% υπ - 44% άριστες), Όγκουρτσακ 14 (13/24 επ, 1 μπλοκ, 43% υπ - 43% άριστες), Σπίνου 9 (5/7 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 56% υπ - 41% άριστες), Γκούζντα (λ), Στιβαχτής, Τσουκ, Παπαδόπουλος, Σφενδυλάκης 3 (2/2 επ, 1 μπλοκ).

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 16 (14/23 επ, 2 άσσοι, 37% υπ - 30% άριστες), Κουρνέτας 1 (άσσος), Σεπέδα 23 (22/40 επ, 1 άσσος), Τακουρίδης 8 (4/7 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Λι 14 (9/12 επ, 5 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 7 (6/16 επ, 1 μπλοκ, 46% υπ - 42% άριστες) / Γκαράς (λ, 61% υπ - 44% άριστες), Ντίνας, Σμαραγδής, Εφραιμίδης.

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ