ΒΟΛΕΪ

Πρωτάθλημα με... γηραιό φαβορί

Πρωτάθλημα με... γηραιό φαβορί
INTIME SPORTS

Με ένα φαβορί και δυο-τρια αουτσάιντερ, ξεκινάει το 46ο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών, με τον... γερασμένο Ολυμπιακό να απειλείται από τον Φοίνικα Σύρου, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την ΑΕΚ. Διαβάστε το αφιέρωμα το Sport24.gr..

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει στο ρόστερ του, τους καλύτερους εντός συνόρων Έλληνες παίκτες(Χριστοφιδέλης, Κουρνέτας, Σμαραγδής, Στεφάνου) και τον καλύτερο διαγώνιο(Γιορντάνοφ), αφού οι καλοί νέοι(Τζούριτς, Φράγκος, Φιλίποφ) μετανάστευσαν λόγω της κρίσης.

Έλα όμως που η επτάδα του Ολυμπιακού έχει μέσο όρο ηλικίας τα 33 χρόνια και οι τραυματισμοί παραμονεύουν, με τρανό παράδειγμα τον παροπλισμό του Βούγαρου παίκτη και τις δυο ήττες από ΑΕΚ και Κηφισιά, που έφεραν τον αποκλεισμό από το Λιγκ Καπ.

Αυτός είναι και ο μεγάλος κίνδυνος του πρωταθλητή, να μπει κάποιος παίκτης του στα ... πιτς και να μείνει πίσω στην κούρσα του τίτλου. Κατά τα άλλα έχει το πιο ποιοτικό ρόστερ. Κορυφαίος χορηγός ο Χρήστος Φλάμπουρας, που έχει εταιρεία πετρελαιοειδών και λιπαντικών καραβιών και βρίσκεται σε διαμάχη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Απειλή για την πειραϊκή ομάδα, το "πειρατικό" της Σύρου, ο Φοίνικας, που με προπονητή τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο, έκανε λελογισμένη πολιτική, έχει ισορροπημένο ρόστερ, πληρότητα σε όλες τις θέσεις και κάνει όνειρα. Να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αυτό που του στέρησαν ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ, διαιτητές και οι χούλιγκαν, όταν δεν έγινε πρόπερσι ο πέμπτος και τελευταίος τελικός στη Μίκρα και πήρε το πρωτάθλημα στα χαρτιά ο Ηρακλής. Χρηματοδότης ο Δημήτρης Παλιόπορτας που κέρδισε ένα μυθικό ποσόν στο ΛΟΤΤΟ και λατρεύεται απ όλο το νησί. Στα πλην οι συνεχείς μετακινήσεις και η έλλειψη ηγέτη.

Πιο πίσω βρίσκουμε την ΑΕΚ, που χάρη στους Κωτσάτο, Αλεξίου, διακανόνισε χρέη 500.000 ευρώ, έκανε ένα δυνατό ρόστερ και με αιχμές τους Ισπανούς Γκενς, Τόρες μπορεί αν φτάσει πολύ ψηλά, αρκεί να τιθασεύσει τους οπαδούς της, που μπορούν να εκτοξεύσουν, αλλά και να γκρεμίσουν την ομάδα στο κλειστό της Γλυφάδας. Αν κατά τη διάρκεια της περιόδου, αλλάξει κάποιο ξένο μπορεί να φτάσει και στον τελικό.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι καλύτερος απο πέρυσι με την προσθήκη του Μιγαήλοβιτς(αντί Κουμεντάκη) και του έμπειρου Ανδρεάδη. Αν λύσει και το πρόβλημα του Σιδηρόπουλου, που δουλεύει νυχθημερόν στο τελωνείο του Έβρου ή αποκτήσει ξένο πασαδόρο, μπορεί κι αυτός να κάνει την υπέρβαση. Χρηματοδότης ο κόσμος της πόλης, αφού οι αντιδράσεις ορισμένων κατοίκων έδιωξαν τον "Ελληνικό Χρυσό", που πήγε στον ΠΑΟΚ

Μην υποτιμάτε και τον ΠΑΟΚ, που έχει μια ισορροπημένη ομάδα, με προπονητή τον Στέλιο Καζάζη και χρηματοδότη τον Γιώργο Ανδρέου. Πρόβλημα οι οπαδοί του, που σνομπάρουν την ομάδα, αλλά αν έρθουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, μπορούν να γεμίσουν την Πυλαία.

Αφήσαμε στο τέλος τον Παμβοχαικό, τον περσινό φιναλιστ, που πάντα ξεκινάει με σβηστές μηχανές και στο τέλος πατάει γκάζι. Έτσι και φέτος, ο Ζαλμάς πιστεύει στο καινούργιο σύνολο, αφού άλλαξε όλη την ομάδα και εμπιστεύεται τον Καναδό πασαδόρο του , που αμφισβητείται και πολλοί προτείνουν την προώθηση του νεαρού Δρογκάρη. Οικονομικά στηρίζεται από επιχειρήσεις της Κορινθίας και χορηγούς που βρίσκει ο πρόεδρος Κώστας Ρωμανός.

Το δεύτερο γκρουπ απαρτίζεται από την νοικοκυρεμένη Κηφισιά, που έχει ηρεμία χάρη στον Δεληγιαννάκη και τον προπονητή Αρσενιάδη. Η πιο κοντή ομάδα του πρωταθλήματος, παίζει εκπληκτική άμυνα, αλλά δεν έχει οπαδούς, παρά μόνο τον Δήμαρχο της πόλης. Σε αυτό το γκρουπ και η Λαμία. Με πρόεδρο τον Χρήστο Καρβούνη , είναι η μοναδική ομάδα, απο καταβολής του επαγγελματικού πρωταθλήματος, που μαζί με τον Ολυμπιακό, βρίσκεται μόνιμα στην οκτάδα. Έχει σταθερά 1000 φιλάθλους στην εξέδρα, αλλά δεν βοηθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις και οι αρχές της πόλης. Απο κοντά και ο Άρης που με πρόεδρο τον Θωμά Γιώτα, έβαλε ως προτεραιότητα την εξυγίανση, όπως ο Ολυμπιακός πριν από τρία χρόνια. Τεχνικός σύμβουλος ο Κώστας Χαριτωνίδης και προπονητής ο Αντρει Κράβαρικ, δεν θα κινδυνεύσει, αλλά και δεν θα διακριθεί.

Στο γκρουπ των υποψηφίων, συναντάμε δυστυχώς τον Παναθηναϊκό των 18 πρωταθλημάτων. Η ομάδα έχει χρέη και ανέλαβαν να τη σώσουν οι οργανωμένοι και ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, χρειάζεται όμως πολύ δουλειά για να αποφύγει το μοιραίο, κάτι που κατάφερε πρόπερσι στα πλει αουτ και πέρυσι στα χαρτιά, λόγω του υποβιβασμού του καταχρεωμένου Ηρακλή (θα λείψει από τη μεγάλη κατηγορία). Ο έμπειρος Γιάννης Λάιος έχει πολύ δύσκολο έργο, θα στηριχθεί στη δύναμη της έδρας, αφού η Κυψέλη θα γεμίζει . Η Παναχαϊκή είναι ο κυριότερος αντίπαλος, που κι αυτή θα έχει έδρα φωτιά με 400 ... καμικάζι του ποδοσφαίρου στις εξέδρες. Ανήκει στην οικογένεια Ρουμελιώτη ,με κορυφαίο παίκτη και πρόεδρο τον Νίκο Ρουμελιώτη και προπονητή τον μπαρουτοκαπνισμένο Άρη Αγγελόπουλο. Τελευταία τη τάξη, η ρομαντική Νίκη Αιγινίου, με πρόεδρο τον Δημήτρη Αυλίδη, που έχει το πιο αδύναμο ρόστερ , κι αν δεν κάνει προσθήκες κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα βρεθεί μακρυά από τις υπόλοιπες 11 από πολύ νωρίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ