ΒΟΛΕΪ

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών
INTIME SPORTS

Ο σχεδιασμός των ομάδων της Α1 βόλεϊ των γυναικών για την επόμενη περίοδο έχει ήδη ξεκινήσει και το Sport24.gr καταγράφει τα όσα έχουν γίνει.

Περίπου δύο μήνες μετά το τέλος της κανονικής περιόδου στην Α1 βόλεϊ των γυναικών ήδη έχουμε αρκετές κινήσεις στις ομάδες. Tο Sport24.gr καταγράφει τις κινήσεις που έχουν γίνει αλλά και εκείνες που είναι στα σκαριά.

Αναλυτικά όλα όσα έχουν γίνει:

Ολυμπιακός: Μία παίκτρια λείπει πλέον από το ρόστερ του Ολυμπιακού για να ολοκληρωθεί η ομάδα της επόμενης περιόδου. Οι θέσεις των κεντρικών έχουν καλυφθεί από τις Γιώτα, Λαμπρούση και Κωνσταντινίδου, στην πάσα θα βρίσκονται οι Χριστοδούλου (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) και η Τέζα. Στις ακραίες υπάρχουν η Κοσμά, η Κωνσταντίνου, η Βλαχάκη και ως τέτοια μπορεί να θεωρηθεί και η Στεπανένκο η οποία μπορεί να παίξει και ως διαγώνια.

Συμβόλαιο έχει και η Αρέτα Κονόμι η οποία θα παραμείνει και εκείνη στην ομάδα. Έτσι, σίγουρα θα αποκτηθεί ακόμα μία ξένη η οποία θα αγωνίζεται είτε ως ακραία είτε ως διαγώνια (ανάλογα με το που θα παίξει η Στεπανένκο).

ΑΕΚ: Κάτι φαίνεται να κινείται πλέον στην ομάδα βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ. Οι κινήσεις που έγιναν για εξεύρεση χρημάτων είχαν θετική κατάληξη και ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για τον καταρτισμό της ομάδας της επόμενης περιόδου. Ήδη, έχουν γίνει προτάσεις σε όλες τις Ελληνίδες που έχουν απομείνει ελεύθερες και πέρσι αγωνίζονταν στην ομάδα με στόχο να κρατηθεί ένας κορμός από αυτές. Άλλωστε, οι καλές Ελληνίδες πλέον έχουν λιγοστέψει στην αγορά και σίγουρα στην ΑΕΚ δεν θέλουν να χάσουν και αυτές που έχουν απομείνει.

Παναθηναϊκός: Τον βασικό του κορμό έχει κρατήσει στην ομάδα ο Παναθηναϊκός κάτι που αποτελούσε προτεραιότητα των ανθρώπων του συλλόγου. Τσίμα, Καββαδία, Γκούζου, Μερτέκη ανανέωσαν, ενώ στο Τριφύλλι θα παραμείνει και η Βασιλαντωνάκη που έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Όπως έχουμε αναφέρει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο εξωτερικό υπάρχει αλλά το πιθανότερο είναι να παραμείνει.

Στο μεταγραφικό παζάρι ο Παναθηναϊκός απέκτησε την Ναταλία Μεταξά, την Εύη Χρήστου και την Πέννυ Ρόγκα. Από εκεί και πέρα στον Παναθηναϊκό αν ολοκληρωθούν θετικά όλες οι υποθέσεις θα απομένει η απόκτηση δύο πασαδόρων, αφού πέρα από τη Μιλοβάνοβιτς αποχώρησε και η Αντουβά η οποία επέστρεψε στον Αστέρα Αγίου Δημητριού.

Πανναξιακός: Μεταγραφική αντεπίθεση ετοιμάζει ο Πανναξιακός. Μπορεί να μην υπάρχει κάτι το επίσημο ακόμα ωστόσο σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Η ομάδα της Νάξου έχει κάνει κρούση σε αρκετές παίκτριες θέλοντας να αναβαθμίσει το ρόστερ της. Δύο περιπτώσεις οι οποίες δεν είχαν αίσιο τέλος για τον Πανναξιακό ήταν αυτές της Διώτη και της Ιβάνοβα ωστόσο αμφότερες οι αθλήτριες θα μείνουν στον Ηρακλή Κηφισιάς. Πάντως, υπάρχει ανοικτό ενδεχόμενο να αγωνιστούν στο εξωτερικό.

Ηρακλής: Η τελευταία να κλείσει την πόρτα. Όπως σας έχουμε ενημερώσει η κατάσταση στον Ηρακλή μόνο καλή δεν είναι αφού τα πάντα είναι στον αέρα. Οι Ελένη Κωνσταντινίδου, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, Όλγα Στράντζαλη, Μαριαλένα Αρτακιανού ήδη έχουν κουνίσει μαντήλι και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Πάντως, γίνονται προσπάθειες ώστε να αποκτηθούν κάποιες παίκτριες για να βοηθήσουν τα νεαρά κορίτσια που έχουν απομείνει στην ομάδα.

Μακεδόνες: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κρατήσει τον μεγαλύτερο κορμό της περσινής περιόδου και εκείνο που πρέπει να δούμε είναι πως θα καλυφθεί σίγουρα το κενό της Μεταξά (η οποία πήγε στον Παναθηναϊκό), αλλά και αυτό που θα προκύψει από ενδεχόμενη παραχώρηση και της Βεργίδου. Ήδη, ανανέωσαν το λίμπερο της ομάδα, Βιβή Αναγνώστου και η Καετάνο, ενώ αποκτήθηκε η Μαρία Γάτση από τον Άρη.

Ηλιούπολη: Στην ομάδα της Ηλιούπολης έχουμε τρεις ανανεώσεις. Ο λόγος για την ακραία Γεωργία Μπόκα, την κεντρική Αναστασία Μαρκοπούλου και την ακραία Μάρθα Κούρδογλου. Είναι φανερό ότι σκοπός της διοίκησης είναι να κρατήσει τον περσινό κορμό και με της κατάλληλες προσθήκες να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική στην κορυφαία κατηγορία. Σε αυτό το πλαίσιο αποκτήθηκαν η Σεβαστή Μπανίκα και η Λαμπρινή Μπανίκα από την Ένωση Βύρωνα.

A.O. Θήρας: Η ομάδα της Σαντορίνης έχει μπει πάρα πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Κράτησε τις Νίκη Μουντάκη, Ιωσηφίνα και Μαριάννα Ψυλλάκη, ενώ απέκτησε την Τένεβα, την Αρτακιανού, την Οικονομίδου και την Βαρουδάκη. Η συνέχεια αναμένεται να έρθει σύντομα και με άλλες κινήσεις οι οποίες θα αφορούν τη θέση της κεντρικής και αυτή της ακραίας. Ήδη για αυτές τις θέσεις υπάρχει ενδιαφέρον για συγκεκριμένες παίκτριες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να υπάρξουν και ανακοινώσεις.

Ανατόλια: Κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ημέρες και στο Ανατόλια. Η απόκτηση της Φλώρας Ιωαννίδου λύνει το θέμα του λίμπερο μια και καλή. Παράλληλα, αποκτήθηκε από τους Μακεδόνες και η Μαριαλένα Δραγουμάνου. Από εκεί και πέρα παίκτρια του Ανατόλια και για την επόμενη περίοδο θα είναι η αρχηγός της ομάδας, Αναστασία Νικολαΐδου, ενώ κλεισμένη είναι και η πρώην κεντρική του Ηρακλή, Ελένη Κωνσταντινίδου.

* Στις υπόλοιπες ομάδες υπάρχουν κινήσεις αλλά δεν υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο. Όταν θα υπάρξει θα ανανεωθεί και το κείμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ