ΒΟΛΕΪ

Ο σχεδόν έτοιμος Ολυμπιακός και οι κινήσεις των υπολοίπων

Ο σχεδόν έτοιμος Ολυμπιακός και οι κινήσεις των υπολοίπων
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο νταμπλούχος Ολυμπιακός είναι σχεδόν έτοιμος για την επόμενη σεζόν της Α1 βόλεϊ γυναικών, ενώ αρκετές κινήσεις βρίσκονται στα σκαριά στις υπόλοιπες ομάδες.

Από θέση ισχύος αναμένεται να ξεκινήσει και την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι παρότι ακόμα δεν είμαστε στα μισά του Μαΐου έχει σχεδόν έτοιμο το ρόστερ του για την επόμενη σεζόν κάνοντας ελάχιστες αλλαγές. Την ίδια ώρα αρκετές ομάδες βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με αθλήτριες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά το τι ακριβώς συμβαίνει μέχρι τώρα στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει ήδη να κρατήσει το βασικό του κορμό και οι αλλαγές που θα κάνει είναι ελάχιστες. Από τη βασική επτάδα σίγουρες είναι οι Χριστοδούλου, Γιώτα, Λαμπρούση, Μαλασάι, Λαζάρεβιτς όπως και η Κονόμι εάν δεν μείνει έγκυος. Η μόνη που αποτελεί παρελθόν είναι η Τσβετάνοβα η οποία έχει ειδοποιηθεί να βρει άλλη ομάδα.

Σε περίπτωση που μείνει έγκυος η Κονόμι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί λογικά για την απόκτηση της Αρτακιανού, ενώ στον πάγκο οι ερυθρόλευκες ενισχύθηκαν με την απόκτηση της πρώην αρχηγού του Παναθηναϊκού, Ζένια Τσίμα. Η 30χρονη ακραία θα πάρει τη θέση της Κωνσταντίνου η οποία αναζητά την επόμενη ομάδα της καριέρας της.

Έτσι, η μοναδική βασική κίνηση του Ολυμπιακού που απομένει είναι η απόκτηση μιας βασικής διαγώνιας η οποία θα κάνει τη διαφορά και θα βοηθήσει την ομάδα όχι μόνο να διατηρήσει τα σκήπτρα της στην Ελλάδα, αλλά και να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη.

Αλλάζει πρόσωπο ο Παναθηναϊκός

Την ίδια ώρα στον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό αναμένεται να γίνουν πολλές αλλαγές σε όλο το ρόστερ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποκτηθούν τρεις ξένες, ενώ πολλές θα είναι και οι αλλαγές στις Ελληνίδες.

Κλειδί για το σχεδιασμό της ομάδας είναι η θέση της πασαδόρου και το ενδεχόμενο παραμονής της Κουτουξίδου. Μόλις ξεκαθαρίσει αυτό, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τότε θα προχωρήσει και η ολοκλήρωση αρκετών υποθέσεων οι οποία είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

Κρατάει τον κορμό και ενισχύεται ο ΑΟ Θήρας

Σε ό,τι αφορά την ομάδα έκπληξη της περσινής περιόδου εκεί τα πράγματα είναι σχεδόν δεδομένα. Ο Απόστολο Οικονόμου παραμένει στο ρόστερ και ήδη έχει γίνει η πρώτη μεταγραφή η οποία είναι αυτή της Τσοχατζή.

Μαζί με τη Βεργίδου θα είναι το ζευγάρι των πασαδόρων με την Σκορδίλη να αποχωρεί από την ομάδα, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τις κεντρικές. Η Οικονομίδου θα αποχαιρετήσει το νησί, ενώ αντίθετα η Γεωργιάδη θα παραμείνει στην ομάδα.

Από εκεί και πέρα η Μπρίνκμαν ανανέωσε το συμβόλαιο της, όπως και η αρχηγός Νίκη Μουντάκη.

Παγωμένη.... κινητικότητα

Στις υπόλοιπες ομάδες ο Άρης φρόντισε από νωρίς να κρατήσει όλο το βασικό κορμό του και θα παραμείνει ανταγωνιστικός. Οι δύο Βραζιλιάνες παρέμειναν και την επόμενη περίοδο, όπως και οι περισσότερες Ελληνίδες, ενώ αποκτήθηκε και η Ειρήνη Κελεσίδου.

Στη Νάξο ο Ζόραν Κόβαζιτς αποτελεί παρελθόν με τον Γιώργο Ρούση να είναι ο επικρατέστερος για την αντικατάσταση του. Μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη αλλαγή θα προχωρήσει και ο σχεδιασμός της ομάδας με τη στελέχωση του ρόστερ αφού σχεδόν όλες οι παίκτριες είναι ελεύθερες (έχουν συμβόλαιο οι Διώτη και Δρακουλίδου).

Το Μαρκόπουλο με το Γιάννη Νικολάκη στον πάγκο του θέλει να ξεφύγει από τη μάχη της παραμονής των τελευταίων ετών και να δημιουργήσει μία ομάδα που θα βρίσκεται στην πρώτη εξάδα. Η Δήμητρα Γιακουμή αναμένεται να επανέλθει στα γήπεδα για τον ΑΟΜ ενώ στο στόχαστρο είναι και η Οικονομίδου. Παράλληλα, γίνονται επαφές και με άλλες έμπειρες παίκτριες που θα στελεχώσουν τη νεανική ομάδα που θα έχει το Μαρκόπουλο.

Τέλος, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε την παραμονή της Γκλιγκόροβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ