ΒΟΛΕΪ

Ο κορμός των επιτυχιών του Ολυμπιακού

Ο κορμός των επιτυχιών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Το ρίσκο της επένδυσης σε νεαρές αθλήτριες και η δημιουργία ενός εξαιρετικού ελληνικού κορμού είναι τα μυστικά της επιτυχίας της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού.

Από το βράδυ της Πέμπτης (30/4) ο Ολυμπιακός έχει προσθέσει ακόμα έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη του στο βόλεϊ γυναικών. Την τελευταία πενταετία οι ερυθρόλευκες έχουν κατακτήσει πέντε Κύπελλα και τρία πρωταθλήματα επιβεβαιώνοντας έτσι την κυριαρχία τους αυτή την περίοδο.

Όλα αυτά για ένα τμήμα το οποίο έφτασε στα πρόθυρα διάλυσης, ωστόσο με σωστές κινήσεις και εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες (ακόμα και αυτό θέλει ικανότητα) ο Ολυμπιακός δημιούργησε έναν εξαιρετικό κορμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερυθρόλευκοι πριν αρχίσουν να κατακτούν τίτλους είχαν ξοδέψει πολλά λεφτά. Ειδικά όταν έφερνε σπουδαίες ξένες αθλήτριες έχοντας ορισμένες φορές μπάτζετ μεγαλύτερο από του Παναθηναϊκού. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, αφού οι ερυθρόλευκες έφταναν στην πηγή αλλά νερό δεν έπιναν.

Το πλάνο των επενδύσεων

Τι άλλαξε όμως και ο Ολυμπιακός έχτισε τη δική του αυτοκρατορία τα τελευταία χρόνια; Όλα ξεκίνησαν από τις σωστές επενδύσεις που έγιναν.

Σε παλαιότερο άρθρο έχουμε αναφερθεί στο χάσμα γενεών που υπήρξε στις καλές "φουρνιές" αθλητριών στο γυναικείο βόλεϊ. Μετά από αθλήτριες όπως οι Νίκη και Μαρία Γκαραγκούνη, η Ξανθή Μυλωνά, η Μαρία Χατζηνικολάου, η Δήμητρα Γιακουμή, αλλά και άλλες που ήρθαν και έμειναν για χρόνια στην Ελλάδα όπως η Ρούξι Ντουμιτρέσκου υπήρχε ένα μεγάλο χάσμα το οποίο ακόμα και σήμερα δημιουργεί προβλήματα στις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός φρόντισε να αποκτήσει αθλήτριες οι οποίες έδειχναν να έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Από την πρώτη "φουρνιά" έμειναν η Σοφία Κοσμά και η Στέλλα Χριστοδούλου, ενώ ακολούθησαν η Μανωλίνα Κωνσταντίνου και η Αρέτα Κονόμι. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός δημιούργησε έναν καλό κορμό.

Εκείνο που του έμενε στη συνέχεια ήταν να προσθέσει κάποια ακόμα κομμάτια στο παζλ του και η μπίλια έκατσε στην Κατερίνα Γιώτα που ήρθε και "έδεσε" στο σύνολο. Από το περασμένο καλοκαίρι σε αυτό το σύνολο προστέθηκε και η Αλίκη Κωνσταντινίδου που πήρε κατευθείαν φανέλα βασικής.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμα δύο επενδύσεις. Η πρώτη αφορά την Τζίνα Λαμπρούση οι οποία τα τελευταία δυο χρόνια όποτε της ζητηθεί βοηθάει, ενώ υπάρχει και η άτυχη Κωνσταντίνα Βλαχάκη.

Όλα αυτά την ώρα που οι καλές Ελληνίδες αθλήτριες σπανίζουν στην αγορά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα που θα θέλει να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Για αυτό άλλωστε και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε κάτι αντίστοιχο και ήδη και εκείνος έχει κερδίσει παίκτριες όπως η Αγγελική Καββαδία.

Για να γίνει περισσότερο αντιληπτό το μέγεθος του προβαδίσματος που έχει ο Ολυμπιακός στις Ελληνίδες είναι αρκετό να δει κανείς τη φετινή χρονιά. Οι ερυθρόλευκες κατέκτησαν φέτος το νταμπλ με τις ξένες τους να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Η Βέσοβιτς είχε πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή της, η Μπραμπόροβα είχε τεράστιο θέμα στην υποδοχή, ενώ και η Νέσοβιτς δεν μπορεί κανείς να πει ότι εντυπωσίασε. Έτσι, κάποιες από τις Ελληνίδες κλήθηκαν να τραβήξουν το "κουπί" με τη Γιώτα ειδικά να βγαίνει μπροστά στον τρίτο τελικό.

Ολυμπιακός αλά Παναθηναϊκός

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, για να γίνει αντιληπτό το προβάδισμα του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή, αποτελεί ο Παναθηναϊκός των επτά συνεχόμενων πρωταθλημάτων. Τότε, σχεδόν όλα τα χρόνια, οι πράσινες είχαν μεγαλύτερη ποιότητα στις Ελληνίδες.

Είναι χαρακτηριστικό πως υπήρχαν χρονιές που στον πάγκο ο Παναθηναϊκός είχε αθλήτριες όπως η Φραγκιαδάκη, η Σάκκουλα, η Παπαγεωργίου και η Σαπαρέφσκα. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός υστερούσε στο συγκεκριμένο κομμάτι αφού οι ποιοτικές Ελληνίδες αθλήτριες του ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός είναι που έχει το προβάδισμα στο συγκεκριμένο κομμάτι και αυτό του δίνει ένα σημαντικό αβαντάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ