ΒΟΛΕΪ

Ευρωπαϊκό διήμερο για πέντε

Ευρωπαϊκό διήμερο για πέντε

Πέντε ελληνικές ομάδες έχουν και αυτήν την εβδομάδα ευρωπαϊκά ραντεβού σε Champions League και CEV Cup. Η αρχή γίνεται την Τρίτη (29/10) με τις γυναίκες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, ενώ την Τετάρτη (30/10) αγωνίζονται ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Οι γυναίκες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού μπαίνουν πρώτες στη μάχη αυτήν την εβδομάδα από τους εκπροσώπους μας στα κύπελλα Ευρώπης.

Την Τρίτη (29/10, 20:00 ώρα Ελλάδος) λοιπόν, η ΑΕΚ έχει δύσκολο έργο στη "Multiversum Eventhalle" του Σβέσατ απέναντι στην Ποστ Σβέσατ, την οποία νίκησε με 3-2 επί ελληνικού εδάφους.

Η Ένωση πρέπει να αποφύγει την ήττα με 0-3 ή 1-3, καθώς αυτό θα σημάνει τον αποκλεισμό της από τη διοργάνωση. Σε περίπτωση ήττας με 2-3, η πρόκριση θα κριθεί στο "χρυσό" σετ, ενώ αν η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου φτάσει σε μία ακόμη νίκη, αυτομάτως θα βρεθεί στους "16" του CEV Cup.

Μία ώρα αργότερα (21:00 ώρα Ελλάδος), για την ίδια διοργάνωση, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με αυξημένες πιθανότητες στο Παρίσι απέναντι στην Παρί, αφού κουβαλάει το 3-0 του Ρέντη. Έτσι, ακόμα και με ήττα με 2-3, οι "ερυθρόλευκες" θα βρεθούν στους "16", όπως άλλωστε και αν νικήσουν. Οι μόνες περιπτώσεις να χρειαστεί "χρυσό" σετ είναι αν ηττηθούν με 0-3 ή 1-3.

Την Τετάρτη (30/10, 18:00) είναι η σειρά της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού να δώσει έναν σπουδαίο αγώνα στο κλειστό του Ρέντη. Οι Πειραιώτες φιλοξενούν τη Μπελογκόριε Μπέλγκοροντ για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου, μετά τις νίκες της πρεμιέρας.

Οι Ρώσοι είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου, κάτι που έδειξαν με το εύκολο 3-0 επί της Νόλικο Μαασέικ, και στόχος του Ολυμπιακού είναι να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Αργότερα, και συγκεκριμένα στις 20:00, ο ΠΑΟΚ και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχουν τους επαναληπτικούς για τη φάση των "32" του CEV Cup. Ο "Δικέφαλος" αντιμετωπίζει τη Μλάντοστ Καστέλα στην Κροατία, στη ρεβάνς της άνετης νίκης του με 3-0 στην Πυλαία, ενώ οι Εβρίτες έχουν δύσκολο έργο απέναντι στην πανίσχυρη Σκρα Μπελχάτοβ, από την οποία ηττήθηκαν με 1-3 στην Πολωνία, αλλά έδειξαν πως μπορούν να την κοντράρουν.

Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων:

Τρίτη 29/10

20:00 Ποστ Σβέσατ - ΑΕΚ

21:00 Παρί - Ολυμπιακός

Τετάρτη 30/10

18:00 Ολυμπιακός - Μπελογκόριε

20:00 Μλάντοστ Καστέλα - ΠΑΟΚ

20:00 Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Σκρα Μπελχάτοβ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ