Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Μάλορι Γκίμπσον στο Sport24.gr

Η Μάλορι Γκίμπσον στο Sport24.gr

Η 24χρονη Αμερικανίδα με ρίζες από τα Κύθηρα μιλά αποκλειστικά στο Κουρκούτι, 3 ημέρες μετά τον ερχομό της στην Ελλάδα και… προστίθεται στο «οπλοστάσιο» του Ολυμπιακού (Vids)

Μετά τη φυγή της Σέρβας Τσέρντσεβιτς το κενό στις ακραίες ήταν εμφανές για τον Ολυμπιακό, με τη διοίκηση να φέρνει νέο αίμα συμβάλλοντας στην προσπάθεια της ομάδας να κατακτήσει τον Τίτλο. Η Μάλορι ήρθε ορεξάτη και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η συνέντευξη έλαβε χώρα μετά τον πρώτο αγώνα της «ηρωίδας μας» στο κλειστό του Ρέντη κόντρα στον Ηρακλή Κηφισιάς. Το νούμερο 9 του Ολυμπιακού απάντησε σε 9 ερωτήσεις για τη ζωή της, την καριέρα της και τον ερχομό της στην Ελλάδα.

1. Πώς "ανακάλυψες" το βόλεϊ, πότε έγινε αυτό και πώς;

" Ξεκίνησα πρώτη φορά όταν πήγαινα 5η τάξη και δε με ένοιαζε πολύ το άθλημα την πρώτη χρονιά. Την επόμενη χρονιά η αδερφή μου με βοηθούσε και με έπεισε ότι μπορώ να γίνω μια πολύ καλή παίκτρια, μου στάθηκε και από τότε το πήρα πιο ζεστά το θέμα".

2. Θέλω να μου πεις λίγα πράγματα για τη ζωή σου και την καριέρα σου ως τώρα. Άκουσα ότι είσαι και "λίγο Ελληνίδα", ισχύει;

" Ναι, σωστά, ο προπάππους μου ήταν από τα Κύθηρα και πήγε στην Αμερική, ενώ ο παππούς μου μεγάλωσε εκεί. Δεν ξέρω αν έχω συγγενείς εδώ αλλά θα ήταν κάτι ωραίο να ψάξω και να μάθω όσο είμαι εδώ. Όσο για το βόλεϊ, ξεκίνησα στο Πανεπιστήμιο το Κολοράντο για 2,5 χρόνια, έπειτα πήρα μεταγραφή για το Πανεπιστήμιο Πασίφικ απ' όπου και αποφοίτησα".

3. Προσγειώθηκες την Τετάρτη; Ποια είναι η γνώμη σου ως τώρα για την ομάδα, τις παίκτριες, την πόλη, το φαγητό; Έχεις έρθει πιο κοντά με κάποιες συμπαίκτριές σου; Με ποιες κάνεις περισσότερη παρέα;

" Για την ακρίβεια την Πέμπτη το πρωί. Δεν έχω προλάβει να δω πολλά από την Ελλάδα, προσπαθώ ακόμα να συνηθίσω την αλλαγή, να συνέλθω από το jet lag. Βγήκα έξω χθες βράδυ για φαγητό και είδα λίγο από το κέντρο της πόλης, δοκίμασα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Μου αρέσει πολύ μέχρι τώρα, το φαγητό, οι άνθρωποι, είναι όλα υπέροχα. Τα κορίτσια ήταν πολύ καλά μαζί μου, με καλωσόρισαν θερμά, ήταν εκεί αν χρειαζόμουν κάτι… Δεν έχω δεθεί ακόμα πολύ με κάποια αλλά έχουμε κανονίσει να πάμε για καφέ αυτή τη βδομάδα και πιστεύω θα κάνω καλές παρέες στην Ελλάδα!".

4. Πες μου για την απόφασή σου. Πώς αποφάσισες να έρθεις στην Ελλάδα, ποιος σε έπεισε και πώς;

" Συνεργάζομαι με τον Ryan Owens (ακραίος του Ηρακλή) μέσω του Elite Volleyball και άκουσε για μια πιθανή προσφορά (λόγω της κενής θέσης μιας ακραίας στον Ολυμπιακό) και το κυνήγησε και εξελίχτηκε από εκεί. Ο Ryan τους έπεισε να μου κάνουν πρόταση. Ο ίδιος μου έλεγε για την παράδοση του Συλλόγου, οι άνθρωποί μου επίσης ήξεραν για τον Σύλλογο και ήταν όλοι ενθουσιασμένοι γι'αυτή την ευκαιρία. Ήταν αρκετά εύκολη απόφαση για εμένα όταν έγινε η πρόταση να έρθω".

5. Τα πήγες καλά στις ΗΠΑ. Σχεδιάζεις να επιστρέψεις στη χώρα σου σε 1-2 χρόνια ή θέλεις να παραμείνεις στην Ελλάδα ή κάπου στην Ευρώπη για μεγαλύτερο διάστημα;

" Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, θα βλέπω κάθε σεζόν ξεχωριστά. Θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω εδώ αλλά αν παρουσιαστεί κάποια καλή ευκαιρία θα την κυνηγήσω".

6. Έχεις ακούσει για την αντιπαλότητα ανάμεσα στους μεγαλύτερους ελληνικούς Συλλόγους; Ειδικά ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αλλά και την ΑΕΚ που είναι φέτος στο Πρωτάθλημα;

" Ναι, το έχω ακούσει! Πριν έρθω εδώ κοίταζα στο youtube διάφορα παιχνίδια για να δω τους οπαδούς με τα τραγούδια τους, τα καπνογόνα κτλ. Ήταν ωραία, χαμογελούσα όλη την ώρα γιατί ένιωθα ότι θα μου άρεσε το περιβάλλον και να παίζω για τέτοιο Σύλλογο. Θα ένιωθα πολύ όμορφα!".

7. Έχεις μάθει κάποιες ελληνικές λέξεις τις 3 μέρες που είσαι στη χώρα μας;

" Ναι, τα βασικά όπως για τα hello, please, thank you…".

Μπορείς να μας τα πεις στα ελληνικά;

" Καλημέρα, παρακαλώ, ευχαριστώ… Μόνο τις βασικές. Πρέπει να δουλέψω στην προφορά όμως!".

8. Είναι πολύ νωρίς ή έχεις ήδη κανονίσει διακοπές στα ελληνικά νησιά;

" Σίγουρα το έχω σκεφτεί και η οικογένειά μου θέλει να έρθει στις ανοιξιάτικες διακοπές της που συμπίπτουν με το τέλος της σεζόν για εμένα. Θα είναι πολύ όμορφο να ταξιδέψουμε και να δούμε διαφορετικά νησιά, διάφορα μέρη… Δεν έχω σαφή πλάνα ακόμα για το τι θα κάνω αλλά σίγουρα είναι κάτι που θέλω να πραγματοποιήσω πριν γυρίσω το καλοκαίρι στην Αμερική!".

9. Σαν τελευταία ερώτηση, θέλω να μου περιγράψεις τον εαυτό σου σαν προσωπικότητα.

" Είμαι ήσυχη όταν γνωρίζω νέους ανθρώπους αλλά μόλις νιώσω λίγο άνετα μαζί τους τους ανοίγομαι… Δεν ξέρω! Θέλω να είμαι περιπετειώδης, να δοκιμάσω νέα πράγματα, πράγματα που δεν κάνω καθημερινά".

Θέλεις να προσθέσεις κάτι; Να πεις κάτι σε κάποιον;

" Θέλω να πω γεια στην οικογένειά μου πίσω στο σπίτι που θα με παρακολουθούν μέσα στη σεζόν και θα με στηρίζουν. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας!".

Μετά τις ευχαριστίες της Μάλορι θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Ράιαν Όουενς για την άψογη συνεργασία που είχαμε κλείνοντας τη συνέντευξη, πριν ακόμα η «ηρωίδα μας» βρει εισιτήριο για Ελλάδα.

Επίσης υπερ-ευχαριστώ και τη Μαίρη Σαμιώτου για τις φωτογραφίες από τη συνέντευξη και το πρώτο παιχνίδι της δεσποινίδος Γκίμπσον. Κλείνοντας ευχαριστώ και τους φροντιστές στο Ρέντη που δε μας κλείδωσαν μέσα στο γυμναστήριο…

Ακολουθούν φωτογραφίες της Γκίμπσον από το ντεμπούτο της με τη φανέλα του Ολυμπιακού και τη συνέντευξη.

Η Μάλορι Γκίμπσον στο Sport24.gr
COPYRIGHT:MARY SAMIOTOU

Η Μάλορι Γκίμπσον στο Sport24.gr
COPYRIGHT:MARY SAMIOTOU

Η Μάλορι Γκίμπσον στο Sport24.gr
COPYRIGHT:MARY SAMIOTOU

Η Μάλορι Γκίμπσον στο Sport24.gr
COPYRIGHT:MARY SAMIOTOU

Η Μάλορι Γκίμπσον στο Sport24.gr
COPYRIGHT:MARY SAMIOTOU

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ