ΤΕΝΙΣ

Χωρίς Ρότζερ Φέντερερ το Roland Garros

Χωρίς Ρότζερ Φέντερερ το Roland Garros
© AFP/GETTY IMAGES

Μετά από 65 σερί συμμετοχές σε Grand Slam, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θα αγωνιστεί στο Roland Garros, λόγω ενοχλήσεων στη μέση

Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης πως δεν θα πάρει μέρος στο Roland Garros (22 Μαΐου με 5 Ιουνίου), καθώς εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση.

Αυτό θα είναι το πρώτο τουρνουά Grand Slam που θα χάσει ο Ελβετός αθλητής από το US Open του 1999, ενώ το σερί του σταματά στις 65 συμμετοχές!

Για πρώτη φορά Grand Slam λοιπόν χωρίς τον Φέντερερ μετά το Millennium (2000), με τον 34άχρονο να γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: "Με λύπη μου ανακοινώνω την απόφασή μου να μην αγωνιστώ στο φετινό French Open".

"Υπάρχει σταδιακή πρόοδος στην φυσική μου κατάσταση, αλλά δεν είμαι ακόμη στο 100%, ενώ νιώθω πως έπαιρνα ένα μη αναγκαίο ρίσκο αν έπαιζα σε αυτό το τουρνουά χωρίς να είναι απολύτως έτοιμος".

"Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά την πήρα για να διασφαλίσω πως θα μπορώ να αγωνιστώ στο υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και για να είναι όσο το δυνατό περισσότερο το υπόλοιπο της καριέρας μου".

Θυμίζουμε πως οι πόνοι στη μέση ταλαιπωρούν τον Φέντερερ από τον Φεβρουάριο που είχε υποβληθεί σε μικρή επέμβαση στο γόνατο. Υπάρχουν φήμες πως σύντομα θα τερματίσει την καριέρα του και ο ίδιος πρόσθεσε για αυτό: "Εξακολουθώ να έχω κίνητρο και ενθουσιασμό όπως πάντα και στόχος μου είναι να επιστρέψω στο υψηλότατο επίπεδο φυσικής κατάστασης πριν την σεζόν στο χόρτο. Ζητώ συγγνώμη από τους οπαδούς μου στο Παρίσι και ανυπομονώ να επιστρέψω εκεί για το Roland Garros του 2017".

Ο Ρότζερ Φέντερερ κλείνει τα 35 του χρόνια τον Αύγουστο ενώ το Roland Garros το έχει κατακτήσει μία φορά, το 2009, νικώντας στον τελικό τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ (Σέντερλινγκ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ