ΤΕΝΙΣ

Βλέπει τον κόσμο από το... Νο4

Βλέπει τον κόσμο από το... Νο4

Ο Κέι Νισικόρι εξασφάλισε την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Από το χέρι του Ράφα Ναδάλ εξαρτάται αν θα ανέβει ψηλότερα ο Ιάπωνας (videos).

Ο προπονητής του, ο Μάικλ Τσανγκ έφτασε μέχρι το Νο2. Στην τωρινή εποχή του ανδρικού τένις η 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη ισοδυναμεί με την κορυφή για τον Κέι Νισικόρι.

Ο Ιάπωνας, ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους τενίστες στον κόσμο, θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο4 μετά την πρόκριση του στον τελικό του τουρνουά του Ακαπούλκο.

Ο Νισικόρι επικράτησε 6-2, 3-6, 6-3 του δίμετρου Νοτιοαφρικανού Κέβιν Άντερσον και θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Νταβίδ Φερέρ. Ο Νικισκόρι είχε νικήσει τιν Φερέρ στο Αυστραλιανό Όπεν.

Αν ο Νισικόρι σηκώσει τον τίτλο στο Μεξικό και δεν κάνει το ίδιο ο Ράφα Ναδάλ στο Μπουένος Άιρες, τότε ο 25χρονος... απόφοιτος της ακαδημίας του Νικ Μπολετιέρι θα αναρριχηθεί στο Νο3. Η πρώτη δυάδα θα παραμείνει αμετάβλητη: Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ οι οποίοι θα αναμετρηθούν στον τελικό του Ντουμπάι το Σάββατο (28/2).

Ο Ναδάλ έχει δρόμο μπροστά του ακόμη. Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής νίκησε στα προημιτελικά τον εκπρόσωπο της οικοδέσποινας, Φεντερίκο Ντελμπόνις με 6-1, 6-1 και στον ημιτελικό θα παίξει με τον Αργεντινό Κάρλος Μπερλόκ. Ο Ναδάλ παίζει καλύτερα αυτή την εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ