ΤΕΝΙΣ

Το ιταλικό όνειρο της Σάρα

Το ιταλικό όνειρο της Σάρα

Η Γέλενα Γιάνκοβιτς έκανε τα... δικά της, αλλά η Σάρα Εράνι εξελίχθηκε σε πρόσωπο της ημέρας στη Ρώμη, γράφοντας ιστορία για το ιταλικό τένις (video).

Αγέννητη ήταν η Σάρα Εράνι την τελευταία φορά που μια Ιταλίδα τενίστρια κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά της Ρώμης. Με τη φανατική υποστήριξη του κοινού στο "Φόρο Ιτάλικο" η 27χρονη Εράνι έγινε η πρώτη Ιταλίδα στον τελικό μετά το 1985 και τη νίκη της Ραφαέλα Ρέτζι.

Στα ημιτελικά του τουρνουά επικράτησε με 6-3, 7-5 του Νο6 του ταμπλό, της Σέρβας Γέλενα Γιάνκοβιτς. Η Εράνι σήκωσε τα χέρια ψηλά. Δύο χρόνια μετά τη συμμετοχή της στον τελικό του Ρολάν Γκαρός παραμένει πρωταγωνίστρια στην WTA Tour.

" Το κοινό βρισκόταν στο πλευρό της, είναι φυσιολογικό γιατί είναι Ιταλίδα. Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένη στο παιχνίδι μου, αλλά ήταν καλύτερη σήμερα", παραδέχθηκε η Γιάνκοβιτς, νικήτρια στο ίδιο τουρνουά το 2007 και το 2008.

Το ιταλικό όνειρο της Σάρα

Η Σέρβα πρώην Νο1 στον κόσμο, μια παίκτρια που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το δράμα στο παιχνίδι της, ανεβοκατέβασε αρκετές φορές την Ελληνίδα διαιτητή Εύα Ασδεράκη από την καρέκλα της, ζητώντας της να ελέγξει τα σημάδια στο χώμα. Φυσικά δεν είχε δίκιο.

Στο πρώτο σετ φώναξε νευριασμένη στον αδερφό-προπονητή της " έλα να παίξεις εσύ μαζί της, αν μπορείς να τα καταφέρεις καλύτερα". Φυσικά δεν έλειψε το σπαγκάτ, σήμα κατατεθέν της, σε μια κίνηση για να εντυπωσιάσει το κοινό. Οι φίλοι του τένις ομολογουμένως εντυπωσιάστηκαν όχι από την ευλυγισία της, αλλά από το παιχνίδι της που την καθιστά υπολογίσιμη ξανά στο Ρολάν Γκαρός.

Το ιταλικό όνειρο της Σάρα

Δείτε στιγμιότυπα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ