ΤΕΝΙΣ

Στους "4" ο Φερέρ, "χαρακίρι" Αλμάγρο

Στους "4" ο Φερέρ, "χαρακίρι" Αλμάγρο
2013 GETTY IMAGES

Ένα γκέιμ μακριά από τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν βρέθηκε ο Νικολάς Αλμάγρο. Έπαθε μπλακ άουτ με τον Νταβίδ Φερέρ να περνάει στους "4".

Και οι δύο φορούσαν Lotto, αλλά ο Νταβίδ Φερέρ ήταν τυχερός και έπιασε τους έξι τυχερούς αριθμούς! Ο 30χρονος από το Αλικάντε προκρίθηκε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Όμως τη νίκη του την έδωσε στο πιάτο ο φίλος και συμπατριώτης του, Νικολάς Αλμάγρο σε μια από... κατάρρευση εμφάνισης που θα τη θυμόμαστε για πολλά χρόνια ακόμα!

Ο τενίστας από τη Μούρθια βρέθηκε τέσσερις πόντους μακριά από την πρόκριση του για πρώτη φορά στα ημιτελικά ενός Grand Slam, αλλά σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του. Δεν τον βοήθησαν και οι ενοχλήσεις στο ισχίο.

Έχοντας κατακτήσει τα δύο πρώτα σετ, σέρβιρε στο 5-4 για να πάρει τη νίκη σε ένα αποτέλεσμα που φάνταζε με έκπληξη. Τρεις ευκαιρίες είχε, έχασε και τις τρεις και ο Φερέρ είδε την ευκαιρία, την άρπαξε και κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή πήρε τη νίκη σε πέντε σετ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 4-6, 4-6, 7-5, 7-6 (7-4), 6-2 υπέρ του Φερέρ με τη χρονική διάρκεια του αγώνα να αγγίζει τις τρεις ώρες και 44 λεπτά.

" Ήταν θαύμα που νίκησα σε αυτόν τον αγώνα", ήταν το σχόλιο του Φερέρ που θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά.

Αυτή ήταν η 500η νίκη στην καριέρα του Φερέρ και προσθέτει το όνομα του σε ένα εκλεκτό γκρουπ παικτών. Είναι πέμπτος σε νίκες ανάμεσα στους εν ενεργεία αθλητές. Προηγούνται οι Ρότζερ Φέντερερ με 882, ο Ράφα Ναδάλ με 583, ο Λέιτον Χιούιτ με 568 και ο Τόμι Χάας με 501.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ