ΤΕΝΙΣ

Στον Κύργιο το Αυστραλιανό Όπεν

Στον Κύργιο το Αυστραλιανό Όπεν

Ο 17χρονος Νικ Κύργιος αναδείχθηκε νικητής στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν στα τζούνιορ. Νίκησε τον επίσης ομογενή Θανάση Κοκκινάκη.

Δύο μεγάλα ταλέντα του αυστραλιανού τένις με ελληνική αίμα συμμετείχαν στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν στα τζούνιορ.

Ο μεγάλος νικητής ήταν ο Νικ Κύργιος, ο 17χρονος από την Καμπέρα. Ο Κύργιος με πατέρα Έλληνα και μητέρα από τη Μαλαισία επικράτησε με 7-6 (7-4), 6-3 του 16χρονου Θανάση Κοκκινάκη.

Οι δυο τους, φίλοι και συμπαίκτες στο διπλό, ενθουσίασαν το κοινό της "Rod Laver Arena με τον Κύργιο να παίρνει το μομέντουμ από τον Κοκκινάκη στο τέλος του πρώτου σετ, όταν έσωσε τρία ευκαιρίες του αντιπάλου του για το σετ και το κατέκτησε στο τάι μπρέικ.

Χάρη στο μεγάλο σερβίς του ο Κύργιος προηγήθηκε με 4-1 στο δεύτερο σετ και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam στο μονό, τελειώνοντας τον τελικό με έναν άσο.

Οι δύο νεαροί ομογενείς έχουν κλέψει τις εντυπώσεις τον τελευταίο μήνα. Ο Κοκκινάκης συμμετείχε και στο Hopman Cup. Αυτός πάντως που καμάρωνε με υπερηφάνεια στο τέλος του τελικού ήταν ο μεγάλος Πατ Ράφτερ, προπονητής στην αυστραλιανή ομάδα Davis Cup πλέον, που πραγματοποίησε την απονομή στον νικητή και στον φιναλίστ.

Οι σκέψεις του Κύργιου θα αποτυπωθούν στο αυριανό φύλλο των London Times (!) μετά τη συνέντευξη που έδωσε στον περίφημο Νιλ Χάρμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ