ΤΕΝΙΣ

Στον κόσμο τους Τζόκοβιτς & Μάρεϊ

Στον κόσμο τους Τζόκοβιτς & Μάρεϊ

Μια εκπληκτική παράσταση στη Σαγκάη έδωσαν ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Άντι Μάρεϊ με τον Σέρβο να αναδεικνύεται νικητής αυτή τη φορά και να βαδίζει ξανά προς το Νο1.

Στις "μαύρες" μέρες που ζούμε, το ανδρικό τένις απολαμβάνει αυτή τη "χρυσή" εποχή! Φέτος έχουν γίνει "μυθικοί" αγώνες ξεκινώντας τον Ιανουάριο από τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και στον Ράφα Ναδάλ για να φτάσουμε στα μισά του Οκτώβρη με τον επικό τελικό μεταξύ του Τζόκοβιτς και του Άντι Μάρεϊ στο Μasters της Σαγκάης!

Απίστευτο επίπεδο και επειδή πρέπει να υπάρχει νικητής στον αθλητισμό, αυτός ήταν ο Σέρβος από ένα μήνα μετά την ήττα του στον τελικό του US Open από τον Μάρεϊ.

Ο Τζόκοβιτς που "κλειδώνει" το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη επιβλήθηκε με 5-7, 7-6 (13-11), 6-3 του παιδικού φίλου και αντιπάλου του.

Στο δεύτερο σετ ο Μάρεϊ που αποκάλυψε πως βλέπει ψυχολόγο από το ξεκίνημα της χρονιάς έπειτα από σύσταση του προπονητή του, Ιβάν Λεντλ είχε πέντε ευκαιρίες να πάρει το ματς στο τάι μπρέικ στο οποίο παίχθηκαν 24 πόντοι για να βρεθεί ο νικητής.

Ο Τζόκοβιτς έσπασε τη ρακέτα του στο έκτο γκέιμ του τρίτου σετ (3-3) και ήταν αυτό που χρειαζόταν, έκανε αμέσως break και ολοκλήρωσε τον τελικό με 6-3 με την τέταρτη ευκαιρία.

Οι Κινέζοι σοκαρίστηκαν με τον ρυθμό των δύο παικτών. Το τουρνουά ανήκει στον Τζόκοβιτς που φέτος έχει κατακτήσει επτά από τα εννέα τουρνουά Μasters που διεξάγονται κάθε χρόνο (σ.σ. μόνο το Μόντε Κάρλο και το Σινσινάτι του έχουν ξεφύγει) και ενώ με την πρόκριση του στον τελικό έγινε ο δεύτερος τενίστας που έχει συμμετάσχει και στους εννέα τελικούς.

Το ανδρικό τένις διαθέτει τον Νο1 τενίστα Φέντερερ, δύο άλλους που παίζουν σαν να είναι Νο1 δηλαδή τον Τζόκοβιτς και τον Μάρεϊ και έναν τέταρτο Νο1 που είναι τραυματίας και πρόκειται για τον Ναδάλ. Η επόμενη χρονιά θα είναι σίγουρα συναρπαστική. Αν και δεν έχει τελειώσει ούτε η φετινή, αφού έχουμε και το Λονδίνο.

Μεγάλη μέρα για τη Μ.Βρετανία

Η Τζούντι Μάρεϊ έφερε στον κόσμο τον Άντι και του έδωσε τις βασικές γραμμές. Με το ρόλο της ως προπονήτρια στην ομάδα FED Cup της Μεγάλης Βρετανίας ενισχύει την καριέρα των γυναικών.

Μετά τη θριαμβευτική πορεία της Λόρα Ρόμπσον στο US Open και τη συμμετοχή της σε τελικό της WTA, πρώτη φορά για Βρετανίδα μετά από 22 χρόνια, ήρθε ο πρώτος τίτλος μετά από 24 χρόνια (!) από την 20χρονη συμπαίκτρια της, Χέδερ Γουάτσον.

Στον μαραθώνιο τελικό τριών ωρών και έντεκα λεπτών νίκησε 7-5, 5-7, 7-6 την Τσανγκ Κάι-Τσεν από την Ταϊβαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ