ΤΕΝΙΣ

Σερένα μου, Κάρο μου

Σερένα μου, Κάρο μου

Την ευκαιρία να σώσουν μια χαμένη χρονιά έχουν απόψε (23.30) η Σερένα Γουίλιαμς και η Κάρολαϊν Βοζνιάκι που αγωνίζονται στον τελικό του US Open.

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και η Κρις Έβερτ τα έδιναν όλα όποτε έπαιζαν αντίπαλες. Κι ας ήταν οι καλύτερες φίλες εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Ιστορία ή φιλία; Το πρώτο ψηφίζει η Σερένα Γουίλιαμς αν θέλει να κατακτήσει τον 18ο Grand Slam τίτλο και να φτάσει τις δύο σπουδαίες τενίστριες. Η Νο1 τενίστρια στον κόσμο αντιμετωπίζει απόψε (23.30) τη Δανέζα Κάρολαϊν Βοζνιάκι στον τελικό του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι δύο τενίστριες είναι καλές φίλες, με τη Σερένα να παρηγορεί τη φίλη της όταν χώρισε με τον σταρ του γκολφ, Ρόρι ΜακΙλρόι, προσκαλώντας της σε ένα διασκεδαστικό τριήμερο στο Μαϊάμι (σ.σ. από όπου και η φωτογραφία με τον σέντερ Γκρεγκ Όντεν στους τελικούς του NBA).

" Αν μπορώ να νικήσω τη Βένους, μπορώ να παίξω και με την Κάρολαϊν", είπε χαρακτηριστικά η 32χρονη Αμερικανίδα που θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τη Βοζνιάκι σε τελικό.

Άλλωστε το κατάφερε δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες αυτό το καλοκαίρι. Στο Μόντρεαλ και στο Σινσινάτι με τα παιχνίδια να κρίνονται στα τρία σετ. Όχι, δεν της έκανε χάρη, αφού η Βοζνιάκι μετά την... κατάρρευση στην προσωπική της ζωή, επέστρεψε σε αυτό που αγαπά περισσότερο, στο τένις.

Στην ηλικία της είναι δύσκολο να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Απλά φέτος το καλοκαίρι προσπαθεί να παίξει περισσότερο επιθετικά, διεκδικεί από τις αντιπάλους της. Απέκλεισε τη Μαρία Σαραπόβα, τη Σάρα Εράνι και την Σουάι Πενγκ στα ημιτελικά σε έναν αγώνα υπό δύσκολες συνθήκες. Η Βοζνιάκι μετράει μόλις νίκη σε εννιά αγώνες με αντίπαλο τη Γουίλιαμς.

Για τις δύο φιναλίστ η φετινή χρονιά έμοιαζε χαμένη. Η Γουίλιαμς απέτυχε να προχωρήσει πέρα από τον 4ο γύρο στα τρία Grand Slams που προηγήθηκαν, ενώ μεσολάβησε και η ανησυχητική εικόνα της στο Γουίμπλεντον όταν αποσύρθηκε από το διπλό.

Η Βοζνιάκι ξεκίνησε να ανεβαίνει μετά το Ρολάν Γκαρός, κατακτώντας τον πρώτο της τίτλο στην Κωνσταντινούπολη. Στο ξεκίνημα της σεζόν έπεσε από το Top10. Πέντε χρόνια μετά τη συμμετοχή της στον τελικό του US Open (σ.σ. ηττήθηκε από την Κιμ Κλάιστερς) βλέπει την καριέρα της να ανεβαίνει ξανά.

Πάντως ο τελικός βρίσκεται στα χέρια της Γουίλιαμς θα είναι έκπληξη αν χάσει τον τίτλο δεκαπέντε χρόνια μετά τον πρώτο θρίαμβο της με αντίπαλο τη Μαρτίνα Χίνγκις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ