ΤΕΝΙΣ

Στον τελικό η Βοζνιάκι

Στον τελικό η Βοζνιάκι

Η Κάρολαϊν Βοζνιάκι θα αγωνιστεί στον τελικό του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αντίπαλος της, η Σουάι Πενγκ εγκατέλειψε με αφόρητους πόνους. Δείτε το σχετικό video.

Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει πως η Κάρολαϊν Βοζνιάκι θα παίξει στον τελικό του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών (US Open). Η Δανέζα Νο1 έδωσε νέα ώθηση στην καριέρα της, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της για δεύτερη φορά στο παιχνίδι τίτλου στο "Άρθουρ Ας" μετά το 2009.

Η αντίπαλος της στον ημιτελικό, η Σουάι Πενγκ εγκατέλειψε με αφόρητους πόνους και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 7-6 (7-1), 4-3. Η 26χρονη Κινέζα έφυγε από το κορτ με καροτσάκι.

Μετά το break της Βοζνιάκι στο έβδομο γκέιμ και ενώ προηγούνταν με 40-30 η Πενγκ κατέρρευσε στη βασική γραμμή με κράμπες στα πόδια. Υποβασταζόμενη πήγε στα αποδυτήρια για να της παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Δείτε το σχετικό video:

Επέστρεψε μετά από δέκα λεπτά στο κορτ, δίχως να δεχθεί καν παρατήρηση από τη διαιτητή, προσπάθησε να συνεχίσει όμως την πρόδωσε το σώμα της. Έτρεξε και η Βοζνιάκι κοντά της και τελικά η Πενγκ αναγκάστηκε να αποσυρθεί.

Στον τελικό η Βοζνιάκι
Στον τελικό η Βοζνιάκι
Στον τελικό η Βοζνιάκι
Στον τελικό η Βοζνιάκι

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η Σουάι Πενγκ υπέφερε από ηλίαση, ενώ αναφέρεται πως αντίστοιχο επεισόδιο συνέβη και μετά τη νίκη της επί του Νο4 του ταμπλό, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα. Ο ημιτελικός διεξήχθη σε δύσκολες συνθήκες αφού πέρα από τη ζέστη, είχαν να αντιμετωπίσουν και το δυνατό αέρα.

Για την 24χρονη Βοζνιάκι η συμμετοχή της στον τελικό σηματοδοτεί την άνοδο της ξανά. Ξεκίνησε με έναν τίτλο στην Κωνσταντινούπολη μετά το Γουίμπλεντον και συνέχισε με θετικές εμφανίσεις στο Μόντρεαλ και στο Σινσινάτι. Και τις δύο φορές έχασε από τη Σερένα Γουίλιαμς, την οποία θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Κυριακή (8/9).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ