ΤΕΝΙΣ

Πήραν τα μέτρα τους οι Αυστραλοί

Πήραν τα μέτρα τους οι Αυστραλοί

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία τίναξαν στον αέρα το Αυστραλιανό Όπεν. Οι διοργανωτές του τουρνουά άλλαξαν τον κανόνα σε περίπτωση καύσωνα. Μόνο που το 2015 οι θερμοκρασίες δεν θα είναι υψηλές.

Ο Γκρεγκ Τίλι, ο διευθυντής του Αυστραλιανού Όπεν, ανακοίνωσε την εφαρμογή νέου κανονισμού σε περίπτωση καύσωνα κατά τη διάρκεια του τουρνουά της επόμενης χρονιάς (19/1-1/2).

Προηγήθηκε το βατερλό του φετινού τουρνουά με τους παίκτες να λιποθυμούν και να έχουν παραισθήσεις με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι οι αγώνες που διεξάγονται στα ανοιχτά κορτ ή θα διακόπτονται ή το σετ θα κρίνεται στο τάι μπρέικ σε περίπτωση που το θερμόμετρο αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι διοργανωτές έχουν πάρει μέτρα και για τους θεατές με τον Τίλι να αναφέρεται στη χρησιμοποίηση ενός τρίτου κορτ που θα έχει ανοιγόμενη οροφή, τη Margaret Court Arena, μετά τη Rod Laver Arena και τη Hisense Arena.

"Μέχρι να πεθάνει κάποιος θα συνεχίσουν να παίζονται οι αγώνες σε αυτή τη ζέστη", είχε δηλώσει ο Καναδός τενίστας Φρανκ Ντάντσεβιτς, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και είχε παραισθήσεις βλέποντας τον χάρτινο ήρωα Σνούπι.

Πάντως ένας μετεωρολόγος δήλωσε στην εφημερίδα "The Age" πως το φετινό καλοκαίρι στην Αυστραλία θα είναι δροσερό με το θερμότετρο να "κολλάει" στους 26 βαθμούς, ενώ κατά τη διάρκεια του τουρνουά θα υπάρξουν θερμοκρασίες άνω των 30 σε τέσσερις μέρες του τουρνουά και ίσως μια άνω στους 40.

Ας δούμε τη θερμοκρασία στο Αυστραλιανό Όπεν τα τελευταία χρόνια:

2014: 4 μέρες άνω των 40, ο μέσος όρος ήταν 28.6 βαθμοί

2013: 1 μέρα άνω των 40, ο μέσος όρος στους 27.3 βαθμούς

2012: Καμιά ημέρα άνω των 40, ο μέσος όρος ήταν 27.4

2011: Καμιά ημέρα άνω των 40, ο μέρος όρος ήταν 26.5

2010: Καμιά ημέρα άνω των 40, ο μέσος όρος ήταν 27.5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ