ΤΕΝΙΣ

Θύμωσε η Σαραπόβα

Θύμωσε η Σαραπόβα

Η Μαρία Σαραπόβα έπαιξε το μεγαλύτερο σε διάρκεια ματς στην καριέρα της σε απάνθρωπες συνθήκες. Η αφόρητη ζέστη έχει προκαλέσει καταστροφή στο Αυστραλιανό Όπεν (video).

Το θερμόμετρο άγγιξε τους 43.3 βαθμούς Κελσίου την 4η μέρα του Αυστραλιανού Όπεν. Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να αναβάλλουν τα προγραμματισμένα ματς.

Δυστυχώς οι αγώνες που βρίσκονταν σε εξέλιξη (13.52 τοπική) έπρεπε να συνεχιστούν. Έτσι υπό 42.4 βαθμούς Κελσίου στη Rod Laver Arena η Μαρία Σαραπόβα έπρεπε να συνεχίζει να παίζει με την Ιταλίδα Καρίν Κναπ στο τρίτο σετ.

Ήταν το μεγαλύτερο σε διάρκεια σετ στην καριέρα της Ρωσίδας στα Grand Slams, 114 λεπτά! Τελικά η Σαραπόβα πήρε τη νίκη με 6-3, 4-6, 10-8 σε τρεις ώρες και 28 λεπτά. Οι δύο παίκτριες επιστράτευσαν κάθε μέσο για να δροσιστούν.

Μετά το τέλος του ματς η Σαραπόβα έγραψε πάνω στην κάμερα " Λατρεύω τη ζέστη" και εξέφρασε, δικαιολογημένα, την απορία γιατί ήταν υποχρεωμένη να παίξει πενήντα λεπτά επιπλέον στο τρίτο σετ, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε διακοπεί ο αγώνας της.

Θύμωσε η Σαραπόβα

Ανακούφιση στο τέλος του ματς

" Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός πως οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες και αυτό ισχύει για τις τελευταίες μέρες. Είναι μια δύσκολη απόφαση. Η ερώτηση η δική μου και φαντάζομαι όλων είναι που βρίσκεται το όριο. Ούτε οι παίκτες, ούτε οι προπονητές γνωρίζουν αν τους ρωτήσει κανείς πότε κλείνει η οροφή. Κανένας δεν γνωρίζει τον αριθμό (τη θερμοκρασία) εν συγκρίσει με την υγρασία ή την πραγματική ζέστη".

Στη συνέχεια η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο πρόσθεσε "εξαρτάται από τον διαιτητή ή τον μετεωρολόγο; Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ρώτησα πριν από λίγες μέρες τι χρειάζεται για να κλείσει η οροφή ή να διακοπεί ο αγώνας. Δεν πήρα απάντηση".

Κατακεραύνωσε τους διοργανωτές και τη WTA που δεν έστειλαν εγκαίρως οδηγίες για το πως θα μπορέσουν να προστατευθούν οι παίκτες από την υπερβολική ζέστη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό.

Τη σκυτάλη από τη Σαραπόβα πήρε η Κάρολαϊν Βοζνιάκι για τον αγώνα της με την Αμερικανίδα Κριστίνα ΜακΧέιλ. Η οροφή είχε κλείσει κατά τη νίκη της Δανέζας με 6-0, 1-6, 6-2.

Θύμωσε η Σαραπόβα

Η Κάρολαϊν Βοζνιάκι

Ο αγώνας του Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα με τον Βραζιλιάνο Τόμας Μπελούτσι στη Hisense Arena (σ.σ. το δεύτερο κορτ με οροφή) διακόπηκε για να κλείσει η οροφή στο δεύτερο σετ. Η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα που έπαιξε με κλειστή οροφή στη Hisense Arena δήλωσε πως η ζέστη ήταν και εκεί ανυπόφορη.

Βάσει του κανονισμού που υπάρχει το θερμόμετρο μαύρης σφαίρας πρέπει να δείξει 30.1 βαθμούς για να έχει το δικαίωμα να διακόψει ο αγωνιστικός διευθυντής έναν αγώνα.

Πάντως φέτος τα γήπεδα στο "Melbourne Park" δεν γεμίζουν εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης.

Θύμωσε η Σαραπόβα

Η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα

Στιγμιότυπα από το ματς Σαραπόβα-Κναπ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ