ΤΕΝΙΣ

Πέτρα η Δυνατή

Πέτρα η Δυνατή

Η θριαμβεύτρια στο Γουίμπλεντον Πέτρα Κβίτοβα διαθέτει μεγάλο παιχνίδι, αλλά κλειστό χαρακτήρα. Ας γνωρίσουμε την αγαπημένη παίκτρια της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Φέτος στο Γουίμπλεντον η Πέτρα Κβίτοβα μας ξανασυστήθηκε. Μετά τον πρώτο τίτλο το 2011 χάθηκε εξαιτίας της ανασφάλειας και των τραυματισμών της.

Με την ελπίδα πως πλέον θα είναι πρωταγωνίστρια σε όλα τα μεγάλα τουρνουά, ας θυμηθούμε ορισμένα πράγματα για την πιο εσωστρεφή σταρ του γυναικείου τένις.

1. Η Πέτρα γεννήθηκε στο Μπίλοβετς στις 8 Μαρτίου του 1990, μια μικρή πόλη στη νότια Τσεχία. Η οικογένεια της περνούσε αρκετό χρόνο στο τένις κλαμπ. Η Πέτρα ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία τριών ετών, κάνοντας το ballgirl στους αγώνες των δύο μεγαλύτερων αδερφών της.

2.Ο πατέρας της, ο Γίρι αγαπούσε το τένις και έγινε ο πρώτος προπονητής της. Η Πέτρα μεγάλωσε παρακολουθώντας βιντεοκασέτες με αγώνες της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και συνέχεια της Γιάνα Νοβότνα στο Γουίμπλεντον.

3.Οι δύο σπουδαίες τενίστριες από την πρώην Τσεχοσλοβακία κάθονταν στο Royal Box στον τελικό του 2011 στο Royal Box. Η Μαρτίνα παρακολούθησε εμφανώς ικανοποιημένη την προσπάθεια της και στον τελικό με την Εζενί Μπουσάρ.

4.Η Πέτρα είναι αριστερόχειρας όπως και η Ναβρατίλοβα. Είναι η καλύτερη αριστερόχειρας τενίστρια στον κόσμο, οι οποίες πλέον δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

5.Μόνο η Βένους και η Σερένα Γουίλιαμς έχουν κατακτήσει περισσότερους τίτλους στο Γουίμπλεντον από εκείνη ανάμεσα στις εν ενεργεία τενίστριες. Οι δύο Αμερικανίδες έχουν από πέντε, η Πέτρα ήδη δύο, το 2011 και το 2014.

6.Εξαιτίας του βροχερού καιρού συνήθιζε να παίζει τένις σε κλειστά γήπεδα. Στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2011 νίκησε στους τελικούς της WTA παίζοντας εντυπωσιακά απέναντι στις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο.

7.Η Σερένα Γουίλιαμς είναι η μοναδική από τις μεγάλες παίκτριες που δεν έχει νικήσει. Μετράει πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Ο κόσμος περιμένει να δει μια αναμέτρηση τους σε τελικό.

8.Είναι η πρώτη κάτοχος του Γουίμπλεντον που χάνει στον 1ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν. Αυτό έγινε το 2011 γιατί δεν μπορούσε να διαχειριστεί το βάρος και τις προσδοκίες, όπως είχε πει.

9. Είναι χαμηλών τόνων, ντροπαλή και ιδιαίτερα αγαπητή στο γυναικείο τένις. Η καλύτερη φίλη της είναι η Λούσι Σαφάροβα, την οποία νίκησε στα ημιτελικά. Όλες οι τενίστριες από την Τσεχία είναι δεμένες και με αρχηγό την Κβίτοβα έχουν κατακτήσει τρεις φορές το FED Cup.

10. Είναι η πρώτη νικήτρια στο Γουίμπλεντον που έχει γεννηθεί τη δεκαετία του 90'.

11.Χρειάστηκε μόλις 55 λεπτά για να κατακτήσει το δεύτερο τίτλο. Ο συντομότερος τελικός μετά το 1983 και την επικράτηση της Ναβρατίλοβα επί της Αμερικανίδας Αντρέα Γιάγκερ. Επιπλέον τόσα λίγα γκέιμ (τρία) είχε να πάρει αντίπαλος από το 1992, τη Μόνικα Σέλες και την ήττα της από τη Στέφι Γκραφ.

12. Της αρέσει να βάφει κόκκινα ή ροζ τα νύχια της, δεν της αρέσουν τα ζώα και απολαμβάνει να παρακολουθεί σαπουνόπερες στην τηλεόραση της Τσεχίας.

13.Tα μοναδικά... σκάνδαλα αφορούν την προσωπική της ζωή. Το 2011 έβγαινε με έναν ανήλικο τενίστα και φέτος έκανε δεσμό με τον συμπατριώτη της, Ράντεκ Στέπανεκ. Ο πολύπειρος τενίστας βρισκόταν σε διάσταση από την πρώην πλέον γυναίκα του, φίλη και συμπαίκτρια της Κβίτοβα, τη Νικόλ Βαϊντισόβα. Η Κβίτοβα χώρισε με τον Στέπανεκ πριν από το Ρολάν Γκαρός.

14. Φωνάζει στον εαυτό της "pojd" μετά από κάθε πόντο σαν το "vamos" του Ναδάλ και το "come on" του Χιούιτ. Οι δικοί της άνθρωποι την ενθάρρυναν με το δικό τους τρόπο το πρωινό του τελικού.

Bonus "Πέτρα" στα τσέχικα σημαίνει "πέτρα". Στην περίπτωση της Κβίτοβα η ίδια μεταφράζει το όνομα της σε "δυνατή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ