ΤΕΝΙΣ

Περίπατος Τζόκοβιτς στον πρώτο γύρο

Περίπατος Τζόκοβιτς στον πρώτο γύρο

Άνετη πρόκριση στους "64" του θεσμού για το μεγάλο φαβορί του Αυστραλιανού Όπεν, Νόβακ Τζόκοβιτς, στην πρώτη ημέρα του τουρνουά, με τις εκπλήξεις να απουσιάζουν αλλά τις δύο πρώτες εγκαταλείψεις να είναι γεγονός.

Απόλυτα συγκεντρωμένος εμφανίστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο ξεκίνημα του Αυστραλιανού Όπεν. Το Νο1 του ταμπλό που θέλει να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του πρώτου μεγάλου τουρνουά της χρονιάς, δεν υποτίμησε σε κανένα σημείο τον 19χρονο αντίπαλο του, Χίον Τσουνγκ και με 6-3, 6-2, 6-4 σε 1 ώρα και 55 λεπτά, ξεκίνησε ιδανικά στην Rod Laver Arena. Ο Σέρβος τενίστας έχασε μόλις 5 πόντους στο πρώτο του σερβίς και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στην ελπίδα στον αντίπαλό του, ο οποίος πήρε ένα καλό μάθημα τένις από τον κορυφαίο του αθλήματος αυτή τη στιγμή.

Στο ίδιο μοτίβο όλα τα "βαριά" ονόματα του ταμπλό με τον Μπέρντιχ να είναι ο μοναδικός που δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ, αλλά τελικά επικράτησε εύκολα του Γιούκι Μπάμπρι με 7-5, 6-1 και 6-3. Εντυπωσιακός ήταν και ο Κέι Νισικόρι που είναι πολύ πιθανό να βρει τον Τζόκοβιτς στους "8". Ο Ιάπωνας υπέταξε τον Κολσράιμπερ με 6-4, 6-3, 6-3 ολοκληρώνοντας το πρώτο του παιχνίδι στο τουρνουά με 35 winners.

Αντίθετα, άτυχος στάθηκε ο Ίβο Κάρλοβιτς, Νο 22 του ταμπλό, καθώς εγκατέλειψε στο τρίτο σετ της αναμέτρησης με τον Αργεντινό Φεντερίκο Ντελμπόνις κι ενώ είχε πάρει τα δύο πρώτα σετ και ήταν μπροστά στο τρίτο με 2-1. Την ίδια μοίρα είχε και ο Κραΐνοβιτς από την Σερβία που εγκατέλειψε ενώ έχανε με 6-2, 6-1 από τον Αμερικανό Κούντλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μοναδικός αγώνας που έφτασε μέχρι τα 5 σετ ήταν αυτός του Έντμουντ με τον Τζουμχούρ, στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της πρώτης ημέρας. Ο Βόσνιος επικράτησε του Βρετανού σε 192 λεπτά κι ενώ έχανε με 2-1 σετ πριν πατήσει το γκάζι και κάνει το 6-3 και 6-1 για να πάρει την πρόκριση για τους "64" του θεσμού.

Περίπατος Τζόκοβιτς στον πρώτο γύρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ