ΤΕΝΙΣ

Penettone τον Μάρτιο

Penettone τον Μάρτιο

Η Φλάβια Πενέτα σκεφτόταν σοβαρά να εγκαταλείψει την ενεργό δράση πέρυσι στο Ίντιαν Γουέλς. Δεν το έκανε και φέτος κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο στην καριέρα της στο Ίντιαν Γουέλς.

Η αντίπαλος της στον τελικό, Αγκνιέσκα Ραντβάνκα, έχει χορηγό την αλυσίδα εστιατορίων "Cheesecake Factory", όμως της Φλάβια Πενέτα της αρκεί το πανετόνε. Φαίνεται δε πως είχε περισσέψει μπόλικο από τα Χριστούγεννα.

Η Ιταλίδα τενίστρια κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της στο Ίντιαν Γουέλς, το "BNP Paribas Open". Eίναι ο 10ος τίτλος σε μια καριέρα 14 ετών με πολλά σκαμπανεβάσματα.

Η παίκτρια από το Μπρίντιζι επικράτησε στον τελικό με 6-2, 6-1 της Ραντβάνσκα. Η Πολωνή με τα "μαγικά" χτυπήματα ήταν το φαβορί της αναμέτρησης, όμως η Πενέτα δεν καταλαβαίνει από... φαβορί. Στο Ντουμπάι πριν από λίγες μέρες είχε νικήσει ξανά την τενίστρια από την Κρακοβία, ενώ στα ημιτελικά του Ίντιαν Γουέλς πέταξε έξω τη Λι Να, Νο1 του ταμπλό και νικήτρια στο Αυστραλιανό Όπεν.

" Σήμερα ήταν η μέρα μου και την απόλαυσα. Μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για μένα", τόνισε η 32χρονη Ιταλίδα. Το κίνημα των 30' με ηγέτιδες τη Σερένα Γουίλιαμς και τη Λι κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στο γυναικείο τένις.

Στα τέλη της δεκαετίας του 90' η Ρίτα Γκράντε ήταν η καλύτερη Ιταλίδα. Η Πενέτα ανέβασε τον πήχη ψηλότερα. Κέρδισε τίτλους, διακρίθηκε στα Grand Slams και βρέθηκε στο Top10. Στη συνέχεια η Φραντσέσκα Σκιαβόνε αγωνίστηκε σε δύο τελικούς στο Ρολάν Γκαρός, κατακτώντας τον πρώτο, ήρθε η σειρά της Σάρα Εράνι το 2012 και η επανεμφάνιση της Ρομπέρτα Βίντσι. Αυτή η 4άδα οδήγησε την Ιταλία σε νίκες στο FED Cup.

Η Πενέτα, εξαιρετική παίκτρια και στο διπλό, έχασε σχεδόν ολόκληρο το 2012 μετά από επέμβαση στον καρπό. Έπεσε εκτός πρώτης 150άδας στην παγκόσμια κατάταξη και μετά την ήττα της στον 1ο γύρο από τη Σκιαβόνε το 2013 στο Ίντιαν Γουέλς σκέφτηκε να εγκαταλείψει. Το παραδέχθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Penettone τον Μάρτιο

Ο πρώτος τίτλος μετά το 2010

Όμως μια ποιοτική παίκτρια βρίσκει πάντα το δρόμο, στο Γουίμπλεντον έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο και μέχρι τα ημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν. Τον Ιανουάριο αγωνίστηκε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν και τη Δευτέρα (17/3) θα βρεθεί στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης!

Όσον αφορά τον τελικό Πενέτα και Ραντβάνσκα κατέκτησαν από δύο γκέιμ στο πρώτο σετ. Όμως η Ιταλίδα έσπασε δύο φορές το σερβίς της Πολωνής που έκανε αχαρακτήριστα λάθη στο πρώτο σετ και το έχασε με 6-2. Στο δεύτερο σετ η Ραντβάνσκα δέχθηκε ιατρική βοήθεια για ενοχλήσεις στο γόνατο. Είχε ήδη κερδίσει το πρώτο γκέιμ με την Πενέτα να εκμεταλλεύεται τη δυσκολία της Ραντβάνσκα να ακολουθήσει όλους τους πόντους και να κερδίζει έξι συνεχόμενα γκέιμ για τον τίτλο.

Η Πολωνή, πρώην φιναλίστ του Γουίμπλεντον, έχασε ακόμα μια ευκαιρία για να κερδίσει ένα μεγάλο τίτλο. Στην απονομή δυσκολεύτηκε να κρατήσει τη συγκίνηση της. Οι δύο παίκτριες συνεχίζουν την επόμενη εβδομάδα στο Μαϊάμι.

Διαιτητής στον τελικό του Ίντιαν Γουέλς ήταν η Ελληνίδα Εύα Ασδεράκη.

Δείτε στιγμιότυπα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ