ΤΕΝΙΣ

Παρίσι έρχονται!

Novak Djokovic of Serbia reacts during his final match against Rafael Nadal of Spain at the Rome Masters tennis tournament May 15, 2011. REUTERS/Max Rossi (ITALY - Tags: SPORT TENNIS)
Novak Djokovic of Serbia reacts during his final match against Rafael Nadal of Spain at the Rome Masters tennis tournament May 15, 2011. REUTERS/Max Rossi (ITALY - Tags: SPORT TENNIS) REUTERS

Μετά τη Μαδρίτη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ράφα Ναδάλ και στη Ρώμη. Η επόμενη πιθανή συνάντηση των δύο ανδρών μπορεί να γίνει στο Παρίσι και στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια ημέρα, αλλά ο... χαλύβδινος πύργος του Ράφα Ναδάλ βομβαρδίστηκε σε μια εβδομάδα. Από σέρβικες βόμβες και όχι ΝΑΤΟϊκές.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε από τον Ναδάλ και τον τίτλο στο "Internazionali BNL d'Italia". Στον τελικό επικράτησε 6-4, 6-4 του Ισπανού σε ένα γεμάτο τελικό στο "Φόρο Ιτάλικο" τρεις εβδομάδες πριν από το φινάλε του Ρολάν Γκαρός.

Ούτε καν ο Ρότζερ Φέντερερ δεν έχει νικήσει τον Ναδάλ δύο φορές σε διάστημα μίας εβδομάδας και τα κατάφερε αυτός ο εκπληκτικός δεξιόχειρας από το Βελιγράδι.

Πλέον ο Τζόκοβιτς έχει αναδειχθεί νικητής και στις τέσσερις αναμετρήσεις του με τον αριστερόχειρα από το Μανάκορ το 2011.

Και για να μη χάνουμε τους αριθμούς ο Σέρβος χρειάζεται πέντε νίκες για να ισοφαρίσει το ρεκόρ (42-0) του Τζον Μάκενρο, έχει τέσσερις νίκες σε 1000άρια τουρνουά, το Αυστραλιανό Όπεν και δύο μικρότερα τουρνουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ