ΤΕΝΙΣ

Οι Γουίλιαμς πλησιάζουν η μια την άλλη

Οι Γουίλιαμς πλησιάζουν η μια την άλλη

Η Σερένα Γουίλιαμς δεν εντυπωσίασε στο ντεμπούτο της στο Ρολάν Γκαρός εν αντιθέσει με τη Βένους. Η δράση στο ταμπλό των γυναικών άνοιξε με νίκη της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (video).

" Είναι η αγάπη της ζωής μου. Είναι πάντα δύσκολο όταν παίζω απέναντι της", είχε σχολιάσει η Σέρενα Γουίλιαμς όταν ενημερώθηκε πως ενδέχεται να αντιμετωπίσει την αδερφή της, Βένους στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Ντυμένη σε νεόν χρώμα η Σερένα, η περσινή νικήτρια στο Παρίσι, επικράτησε με 6-2, 6-1 της Γαλλίδας Αλιζέ Λιμ στον 1ο γύρο του τουρνουά. Η Λιμ, Νο138 στον κόσμο, προπονείται με τη Σερένα και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό χάρη στη wild card που της έδωσαν οι διοργανωτές.

Η Σερένα που ανέβασε τον αριθμό νικών της στον 1ο γύρο ενός Grand Slam σε 54-1 υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη, κινδύνευσε να χάσει το σερβίς της και έκλεισε δύσκολα το ματς.

Οι Γουίλιαμς πλησιάζουν η μια την άλλη

Η Βένους με το εντυπωσιακό φόρεμα που σχεδίασε και φέτος η ίδια, παρακολούθησε με ενδιαφέρον τον αγώνα της κατά ένα χρόνο μικρότερης αδερφής της. Η 33χρονη πρώην Νο1 είχε ίσως ευκολότερη δουλειά από ό,τι περίμενε με αντίπαλο την Ελβετίδα Μπελίντα Μπέντσιτς την οποία προπονεί η μητέρα της Μαρτίνα Χίνγκις.

Η Βένους, φιναλίστ στον τελικό στο Παρίσι το 2002, επικράτησε με 6-4, 6-1. Αν όλα πάνε καλά θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τη Σερένα. Επόμενη αντίπαλος είναι η Σλοβάκα Άννα Σχμιέντλοβα.

Την πρώτη νίκη φέτος πανηγύρισε η Πολωνή Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα. Δεν υπήρχαν θεατές για να τη χειροκροτήσουν. Το Νο3 του ταμπλό νίκησε 6-3, 6-0 την Κινέζα Ζανγκ Σουάι σε έναν τρελό αγώνα: Break στο σερβίς στα επτά πρώτα γκέιμ για να πάρει η Πολωνή τα τελευταία εννέα γκέιμ στο ματς.

"Το χώμα δεν είναι η καλύτερη επιφάνεια μου, αλλά προσπαθώ. Το 2013 έπαιξα για πρώτη φορά στα προημιτελικά. Φέτος πιστεύω να τα πάω ακόμα καλύτερα".

Το Νο14 του ταμπλό Κάρλο Σουάρεθ-Ναβάρο και το Νο31, η Ντανιέλα Χαντούκοβα αναδείχθηκαν νικήτριες στους πρώτους αγώνες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ