ΤΕΝΙΣ

Ο Τζόκοβιτς δεν γνωρίζει τάνγκο

Novak Djokovic (2nd L) of Serbia is comforted by team mates after his Davis Cup World Group semi-final match against Juan Martin Del Potro of Argentina in Belgrade September 18, 2011. Djokovic retired due to injury in the second set. REUTERS/Novak Djurovic (SERBIA - Tags: SPORT TENNIS)
Novak Djokovic (2nd L) of Serbia is comforted by team mates after his Davis Cup World Group semi-final match against Juan Martin Del Potro of Argentina in Belgrade September 18, 2011. Djokovic retired due to injury in the second set. REUTERS/Novak Djurovic (SERBIA - Tags: SPORT TENNIS) REUTERS

Η Αργεντινή απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου, Σερβία με τον Τζόκοβιτς να εγκαταλείπει τον κρίσιμο αγώνα. Αντίπαλος η Ισπανία του Ναδαλ. Ο Φέντερερ "κράτησε" την Ελβετία.

Ο Ράφα Ναδάλ περίμενε να αναμετρηθεί ξανά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και στον τελικό του Davis Cup για να... εκδικηθεί για τις δύο απανωτές ήττες στους τελικούς Grand Slam.

Ο Ισπανός θα πρέπει να περιμένει το 2012 μετά την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό με 4-1 νίκες επί της Γαλλίας και την επικράτηση της Αργεντινής με 3-2 απέναντι στη Σερβία στο Βελιγράδι στους ημιτελικούς του Davis Cup.

Ο Τζόκοβιτς που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στην πλάτη, δεν συμμετείχε στα δύο πρώτα μονά. Η Σερβία βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, μείωσε στο διπλό σε 2-1 και ανάγκασε τον Νο1 παίκτη στον κόσμο να κρατήσει αναμμένη τη φλόγα του τελικού.

Ανήμπορος εγκατέλειψε το κορτ στο δεύτερο σετ και ενώ είχε χάσει το πρώτο με 7-6 (7-5) από τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο. Στο τέλος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, νιώθοντας ότι απογοήτευσε τους συμπατριώτες του ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του τίτλου. Σε άνευ σημασίας αγώνα ο Χουάν Μονάκο εγκατέλειψε το ματς με τον Γιάνκο Τιπσάρεβιτς.

Η Αργεντινή είναι για πρώτη φορά στον τελικό μετά το 2008 και ίσως έχει με το δίδυμο Ντελ Πότρο-Ναλμπάντιαν την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο.

Αντίπαλος θα είναι η Ισπανία με τον Ναδάλ να βγάζει νικήτρια τη χώρα του στην πρώτη "μάχη των Πυρηναίων" (η δεύτερη είναι ο τελικός του Ευρωμπάσκετ) κόντρα στη Γαλλία. Νίκησε 6-0, 6-2, 6-4 τον Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα και κάνει όνειρα για τον τρίτο τίτλο του στο θεσμό.

Το 2008 ο Ναδάλ δεν ταξίδεψε στην Αργεντινή και ήρωας αναδείχθηκε ο Φερνάντο Βερδάσκο. Ο τελευταίος πέτυχε και την τέταρτη νίκη της Ισπανίας στην Κόρδομπα σήμερα, όταν ο Ρισάρ Γκασκέ εγκατέλειψε το κορτ κι ενώ έχανε με 6-2, 6-1.

Οι τελικοί θα γίνουν από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στην Ισπανία. Φυσικά στο χώμα και τις επόμενες μέρες θα επικρατήσει πανικός για το ποια πόλη θα αναλάβει το χρίσμα. Το 2000 και το 2009 ο τελικός έγινε στη Βαρκελώνη και το 2004 (στα αποκαλυπτήρια του Ναδάλ) στη Σεβίλλη. Η υποψήφια για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2020, Μαδρίτη και η "Κάχα Μάχικα" είναι το μεγάλο φαβορί.

Στο Σίδνεϊ και στη "μάχη" για την άνοδο στο World Group η Ελβετία βρίσκεται ένα γκέιμ μακριά από τον στόχο. Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα του Σταν Βαβρίνκα με τον Λέιτον Χιούιτ, καθώς νύχτωσε στο Σίδνεϊ. Νωρίτερα ο Φέντερερ είχε ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2, επικρατώντας σε τέσσερα σετ του Μπέρνι Τόμιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ