ΤΕΝΙΣ

Ο Νισικόρι "σόκαρε" τον Τζόκοβιτς

Ο Νισικόρι "σόκαρε" τον Τζόκοβιτς

Ο Κέι Νισικόρι έγραψε ιστορία καθώς υπέταξε τον Νο 1 στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς σε τέσσερα σετ και έγινε ο πρώτος Ασιάτης τενίστας που φτάνει σε τελικό Grand Slam (video).

Η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς στο ανδρικό τένις είναι γεγονός! Μετά την επιτυχία του να πάρει μέρος σε ημιτελικό Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Κέι Νισικόρι απέδειξε πως έχει ακόμα μπόλικη... βενζίνη στο ντεπόζιτό του καθώς νίκησε σε τέσσερα σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς (4-6 6-1 6-7 (4-7) 3-6) και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του US Open.

O απίστευτος Νισικόρι (Νο 10 στο ταμπλό) χρειάστηκε 39 λεπτά για να πάρει το πρώτο σετ και ο Νο 1 στον κόσμο Τζόκοβιτς "απάντησε" παίρνοντας το δεύτερο σε μισή ώρα, όμως η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Ιάπωνα.

Ο Νισικόρι "σόκαρε" τον Τζόκοβιτς
© GETTY IMAGES

Υπό τις οδηγίες του σπουδαίου Μάικλ Τσανγκ (διάσημου τενίστα προ 25ετίας ο οποίος κατέκτησε μάλιστα το Ρολάν Γκαρός το 1989), ο Ιάπωνας κατάφερε να πάρει το καθοριστικό τρίτο σετ που ήταν πραγματικό "ντέρμπι", για να "καθαρίσει" το τέταρτο με το επιβλητικό 6-3.

Ο Νισικόρι "σόκαρε" τον Τζόκοβιτς
© AP

Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα πως έδειξε πιο "φρέσκος" στον ημιτελικό έναντι του Τζόκοβιτς παρά το γεγονός ότι είχε παίξει σε μαραθωνίους των πέντε σετ στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του που τον είχαν κρατήσει στο κορτ για 8,5 ώρες!

Ο Νισικόρι "σόκαρε" τον Τζόκοβιτς

Το θερμόμετρο στο "Arthur Ashe Stadium" έφτασε στους 37 βαθμούς (με την υγρασία παράλληλα στο 70%), ενώ να σημειωθεί ότι στις εξέδρες του γηπέδου για να παρακολουθήσουν τον σπουδαίο ημιτελικό έδωσαν πολλές διασημότητες μεταξύ των οποίων ο Μάικλ Τζόρνταν αλλά και οι ηθοποιοί Μπρους Γουίλις και Κέβιν Σπέισι.

"Eίναι τρομερό το συναίσθημα να νικάς τον Νο 1 τενίστα. Ήταν δύσκολες οι κλιματολογικές συνθήκες σήμερα. Άρχισε να παίζει καλύτερα μετά το πρώτο σετ, πιο επιθετικά, όμως προσπάθησα να ξεχάσω το δεύτερο σετ και να συγκεντρωθώ ξανά.

Ο Νισικόρι "σόκαρε" τον Τζόκοβιτς
© GETTY IMAGES

Ο Μάικλ Τσανγκ με έχει βοηθήσει πολύ, είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ. Εύχομαι να είναι σημαντική είδηση στην Ιαπωνία. Αισθάνομαι την υποστήριξη από την Ιαπωνία, ακόμα και από την τηλεόραση", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον θρίαμβό του ο 24χρονος τενίστας.

Όσον αφορά στον αντίπαλο του Νισικόρι στον τελικό αυτός θα προέλθει από το ζευγάρι Φέντερερ-Τσίλιτς, με τον δεύτερο ημιτελικό του US Open να αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγη ώρα.

Το match point του Νισικόρι κόντρα στον Τζόκοβιτς:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ