ΤΕΝΙΣ

Ο Ναδάλ έκλαψε για τον Φέντερερ

Ο Ναδάλ έκλαψε για τον Φέντερερ

Ο Ράφα Ναδάλ αποκάλυψε πως συγκινήθηκε όταν ο Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε το Ρολάν Γκαρός το 2009. Διαβάστε επίσης για το εντυπωσιακό στατιστικό που μοιράζεται με τον Άντι Μάρεϊ (video)

Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ συνθέτουν την απόλυτη αντιπαλότητα στο τένις. Δεν είναι φίλοι, αλλά τρέφουν απεριόριστο σεβασμό ο ένας για τον άλλο, τόσο σε επίπεδο καριέρας, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο Ναδάλ αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "L'Equipe" πως έκλαψε όταν ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός το 2009 και συμπλήρωσε το Grand Slam.

" Συγκινήθηκα. Του άξιζε να ζήσει μια τέτοια μέρα σε αυτό το τουρνουά μετά από τόσους τελικούς και ημιτελικούς. Του άξιζε να έχει και στην κατοχή του και τα τέσσερα Grand Slam", δήλωσε ο 28χρονος σε μια εκπληκτική δήλωση.

Το κλάμα του Φέντερερ στην απονομή

Φυσικά δεν ήταν ο ίδιος ο αντίπαλος του Φέντερερ, αλλά ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ, ο μοναδικός που τον έχει νικήσει στο Ρολάν Γκαρός στα προημιτελικά εκείνη τη χρονιά.

Με διάθεση να κάνει χιούμορ ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα πρόσθεσε πως είναι ιδιαίτερα ευσυγκίνητος και έκλαψε όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ισπανίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από τέσσερα χρόνια στη Νότια Αφρική.

Όσο για το δυσκολότερο τελικό, το παιχνίδι που σκέφτηκε πως θα χάσει, δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ ο Ναδάλ: "Ο τελικός του Ρολάν Γκαρός το 2012. Γιατί είχα χάσει τρεις συνεχόμενους τελικούς από τον Νόβακ. Εκείνος ο τελικός ήταν πολύ σημαντικός. Δεν κοιμήθηκα πολύ το προηγούμενο βράδυ".

Πιστός στα γούρια του ο Ναδάλ προπονήθηκε το πρωί με αντίπαλο τον Κάρλος Μόγια. Απόψε (6/6) αντιμετωπίζει τον Άντι Μάρεϊ στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, διεκδικώντας την ένατη συμμετοχή του σε τελικό.

Στα 17 προηγούμενα Grand Slam παίζει πάντοτε στον τελικό είτε ο Ναδάλ είτε ο Μάρεϊ σε ένα απίστευτο στατιστικό. Ποτέ όμως δεν έχουν αναμετρηθεί ο ένας εναντίον του άλλου. Μάλιστα μέχρι να συναντηθούν στα προημιτελικά της Ρώμης φέτος τον Μάιο (σ.σ. με νικητή τον Ναδάλ) δεν είχαν αναμετρηθεί εδώ και τρία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ