ΤΕΝΙΣ

Ο Μπέκερ διεκδικεί διπλωματική ασυλία για να αποφύγει την πτώχευση

Ο Μπέκερ διεκδικεί διπλωματική ασυλία για να αποφύγει την πτώχευση

Ο Μπόρις Μπέκερ χρησιμοποιεί το ρόλο που κατέχει ως αθλητικός πρεσβευτής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για να αποφύγει τη διαδικασία πτώχευσης.

Σε μπελάδες βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο ο Μπόρις Μπέκερ ο οποίος καλείται να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό σε ιδιωτική τράπεζα του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2017 η τράπεζα "Arbuthnot, Latham and Co" ζήτησε την κατάσχεση της περιουσίας του σπουδαίου τενίστα για οφειλές.

Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τον Μπέκερ να απειλείται με δέσμευση της περιουσίας του και χρεωκοπία.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι από την πλευρά του ο παλαίμαχος Γερμανός χρησιμοποιεί το ρόλο που κατέχει ως αθλητικός πρεσβευτής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για να αποφύγει τη διαδικασία πτώχευσης. Αρχικά, ο Μπέκερ είχε δηλώσει πρόθυμος να πληρώσει το χρέος του πουλώντας μέρος της περιουσίας του (συγκεκριμένα μία βίλα στη Μαγιόρκα), στη συνέχεια όμως επέλεξε έναν άλλο δρόμο.

Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν πως πλέον και για όσο κατέχει το συγκεκριμένο ρόλο δεν μπορεί να γίνει καμία κίνηση για δέσμευση της περιουσίας του. Η μοναδική περίπτωση για να συμβεί αυτό είναι να έρθουν σε συνεννόηση ο Υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον με τον ομόλογο του στη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής.

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Τα πιο καυτά μοντέλα που θα τρελάνουν την καλοκαιρινή Αθήνα

Κάναμε το τελευταίο casting πριν κλείσουν τα πρακτορεία για καλοκαιρινές διακοπές. Ιδού τα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24