ΤΕΝΙΣ

Mr Perfect Φέντερερ !

Mr Perfect Φέντερερ !

Ο Ρότζερ Φέντερερ κυριάρχησε του "αιώνιου" αντιπάλου του, Ράφα Ναδάλ με μια vintage εμφάνιση σε έναν αγώνα με... σουρεαλιστική εικόνα.

Ο Ρότζερ Φέντερερ νίκησε τον Ράφα Ναδάλ στην O2 Arena και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά των τελικών της ATP Tour στο Λονδίνο. Ωραία μέχρι εδώ! Τίποτα παράξενο! Άλλωστε είχε πανηγυρίσει άλλες φορές με σφιγμένη τη γροθιά την επικράτηση με αντίπαλο τον "αιώνιο" αντίπαλο του.

Ο Ελβετός επικράτησε 6-3, 6-0 του Ναδάλ σε εξήντα λεπτά! Αυτό κι αν είναι περίεργο. Τόσο μονοδιάστατος αγώνας με νικητή τον Φέντερερ σπάνια συμβεί. Ο Ναδάλ έβλεπε τα μπαλάκια να περνούν.

Ακόμα και ο 30χρονος κάτοχος του τίτλου εξεπλάγην από την εξέλιξη του αγώνα. "Ν αι, είναι ένα αποτέλεσμα που προκαλεί έκπληξη. Εύχομαι στον Ράφα ό,τι καλύτερο στη συνέχεια του ομίλου. Είναι ενθουσιασμένος από τον τρόπο που έπαιξα απόψε", δήλωσε ο Φέντερερ κατά την αποχώρηση του και ενώ γνώρισε την αποθέωση.


Είναι μόλις η τρίτη φορά που εμφανίζεται το αποτέλεσμα 6-0 στους 26 αγώνες που έχουν δώσει από το 2004 μέχρι σήμερα: Το 2007 ο Φέντερερ πήρε το τρίτο σετ και τον τίτλο στο Αμβούργο σε χωμάτινη επιφάνεια και ακολούθησε η επικράτηση του Ναδάλ σε τρία σετ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2008.

Ο Φέντερερ είχε επτά άσους και 28 winners, ενώ ο Ναδάλ τελείωσε τον αγώνα με τέσσερις winners. Ο Ισπανός που ορίστηκε αρχηγός στον τελικό του Davis Cup με αντίπαλο την Αργεντινή, θα πρέπει να νικήσει τον Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα την Πέμπτη (23/11) για να πάρει την πρόκριση για τους "4". Ο Φέντερερ θα παίξει με τον Μάρντι Φις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ