ΤΕΝΙΣ

Μπέκερ: "Ο Τζόκοβιτς μπορεί να ξεπεράσει τον Φέντερερ"

Μπέκερ: "Ο Τζόκοβιτς μπορεί να ξεπεράσει τον Φέντερερ"

Ο Μπόρις Μπέκερ μπορεί να μην είναι πλέον προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο τόνισε ότι ο Σέρβος είναι ο μοναδικός που μπορεί να ξεπεράσει τον Φέντερερ.

Πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι μετά το διαζύγιο τους η σχέση τους δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει για τον Μπόρις Μπέκερ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός προπονητής.

Ο Μπέκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε ρωτήθηκε για το εάν μπορεί ο Τζόκοβιτς να φτάσει ή και να ξεπεράσει τον Φέντερερ σε τίτλους Grand Slam.

"Με βάση το τένις που έχει παίξει τα τρία τελευταία χρόνια κι αν μείνει υγιής και πεινασμένος, μπορεί να το κάνει. Ο Ράφα δεν έχει κερδίσει Major τα τελευταία δύο χρόνια, έστω κι αν είχε σωματικά προβλήματα. Σίγουρα δεν μπορείς να ξεγράψεις τον Ράφα. Στο Γαλλικό Όπεν έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει ξανά Grand Slam. Αν προγραμματίσει έξυπνα τα τουρνουά του μπορεί, όμως ανάμεσα στους δύο αν κάποιος μπορεί να ξεπεράσει τον Φέντερερ, αυτός είναι ο Νόβακ" τόνισε κατηγορηματικά ο Γερμανός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του "Νόλε" μέσα στο 2016: "Δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να μην πιστεύω ότι ο Νόβακ μπορεί να ξαναπαίξει με την ίδια ένταση και σταθερότητα, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Έπαιξε καλά στα ATP Finals, κερδίζοντας τον Νισικόρι σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει δώσει υπό την καθοδήγησή μου. Κόντρα στον Μάρει δεν ήταν το επίπεδο που περιμέναμε, όμως ο Νόβακ δεν έχει ξεχάσει πως να παίζει στα μεγάλα ματς".

Πάντως, ο Μπέκερ δείχνει να ενδιαφέρεται ακόμα για την πορεία του πρώην πια παίκτη του: "Μου είπαν ότι έχει προσθέσει επιπλέον ένταση στις προπονήσεις του και πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά στο καλύτερό του επίπεδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ